Vooraf (door mijzelf) betiteld als een “alles-of-niets” wedstrijd. Met dit in gedachten werd het dus niets en het voelt als onnodig en zelfs een beetje weggegeven.

De start was voor Dalto, maar ondanks een veldoverwicht konden zij niet weglopen en bleven wij in de race. Dit beeld begon na een minuut of 10 te kantelen en kregen wij grip op de aanvallen van Dalto en kregen wij hen steeds vaker in lichte tijdnood. Toen ook onze 2e aanval (met een zuiver schietende Fleur) lekker mee ging scoren, wisten we dit ook te vertalen op het scorebord. Met nog een paar minuten te gaan stond er 14 – 10 op het (gehuurde) scorebord. Helaas konden we dit niet vasthouden, maar nog altijd stond er 14 -12 toen het rustsignaal klonk.

Na rust keerde het beeld langzaam weer terug naar de gasten. Met name aanvoerder Maarten Groot Hulze was moeilijk af te stoppen, en gaandeweg wisten zij een gaatje te slaan ( 19 – 22).

Dit hadden we echter ook in de Pijp tegen Wageningen meegemaakt en toen wij ook nu terug kwamen tot 23 – 23 had ik de hoop op “erop en erover”.

Helaas deze keer niet. Uiteindelijk liepen we tegen een 24 – 28 nederlaag aan. Absoluut zonde, maar uiteindelijk wel verdiend.

Tenslotte toch maar weer enkele zaken die mij opvielen:

  • Het extreem hoge aantal strafworpen (14 doelpunten + 4 missers) in deze wedstrijd. Enkele uitermate dubieus, maar dit wel aan beide kanten!
  • Waar we in het begin van het seizoen stoïcijns bleven bij achterstand of tegenslag, lijken we nu wat te forceren. En even goed kwamen we terug in de wedstrijd, maar de pieken en dalen zijn veel te hoog en diep binnen de wedstrijd.
  • Het missen van 3 strafworpen en het dom weggeven van zeker 4 strafworpen, hebben een (te) grote stemple op de wedstrijd gedrukt. Zeker als het al wat stroef loopt is dit pijnlijk.

Voor nu zaak om snel punten te pakken en vertrouwen terug te winnen, zodat we vanuit de wachtkamer moeten toekijken of er nog kansen komen. In ieder geval zo snel mogelijk zorgen dat we niet echt naar onderen moeten gaan kijken! Te beginnen bij SCO!

René