We speelde al een oefenwedstrijd in Amsterdam Oost en een uitwedstrijd in Haarlem. Maar afgelopen zaterdag was de eerste thuiswedstrijd van de E1.

Iedereen was aanwezig. In onze eigen hal, een bekend veld en bekenden op de tribune. Bij het inspelen oefenden we nog even met het schieten op de korf.  En we oefenden om snel te spelen. Want eerdere tegenstanders waren goede verdedigers gebleken. De afgelopen week hebben we daarom op ‘snel spelen en vrijlopen’ getraind.

Aan het begin van de wedstrijd moesten we goed afspreken wie welke tegenstander ging verdedigen omdat het team van de tegenstander bestond uit vier jongens. We begonnen de wedstrijd met veel verdedigen. Verschillende keren werd er op onze korf geschoten. Gelukkig van te ver weg. Alles werd gemist. Daar kwamen we goed mee weg.

Toen was het aan ons. Gabriël onderschepte weer menige bal. Stan, Angela en Bernadette voerden een aantal prachtige loopacties uit. Ook het sneller overspelen ging steeds beter. (Al vind Bernadette het wel wat irritant dat de coach steeds 1,2,3 hardop telt, zodat de bal snel gespeeld wordt). We kregen dan ook snel kansen en Aletta scoorde de 1-0. Iedereen kon zien dat de E1 van Rohda voorstond, want het werd vermeld op het grote scorebord! Na de korte pauze kwam Boaz, die ook goed vrijliep in het veld. We kwamen op een 2-0 voorsprong door een schot van Gabriël.

Toen begon de tegenstander beter over te spelen. Ze gooide een aantal keer een lange bal naar voren. Op die manier scoorde ze uit een counter. De 2-2 maakte ze uit een mooie aanval aan het einde van de wedstrijd. Ook de strafworpen eindigde in een gelijkspel; 1-1

Het was erg leuk!