Lang leve de livestream! Andermaal kon ik niet live aanwezig zijn bij de wedstrijd en dit keer kon ik ook niet live meekijken, vanwege verplichtingen met Rohda 3 en 5.

De live berichten die mij bereikten waren uitermate negatief en toen de 22 – 19 met nog 7 minuten doorgegeven werd, zag zelfs ik het somber in. De volgende app kwam pas bij 26 – 26, gevolgd door “gewonnen 26 – 27”!

Dat vroeg om het terugkijken van de wedstrijd en dat heb ik zondagmorgen dan ook gedaan. En eerlijk is eerlijk het is best ontspannen kijken als je de uitslag al weet en derhalve viel het spelbeeld mij nog behoorlijk mee (mede ingegeven door de negatieve terugkoppeling van diverse mensen die er live bij waren).

In de 1e helft liepen de onzen volgens plan naar een 8 – 11 voorsprong en waren we naar mijn mening ook duidelijk de betere ploeg. Een kleine verslapping aan onze kant en/of een opleving aan Arnhemse kant (is meestal een combi van beide) en zo stonden we 12-11 achter en bereikten we de rust met een 13 – 13 stand. Op zich geen ongebruikelijk beeld dat een underdog in de 1e helft weet aan te klampen. “Normaal” gesproken weet de favoriet in de 2e helft dan het gaatje te slaan, maar dat lukte dus helemaal niet.

Onze gebruikelijke verdedigende druk was duidelijk wat minder en aanvallend iets teveel onrust in de 1e 10/15 minuten van de 2e helft en zo kon het dat na om en om scoren Oost Arnhem ineens een gaatje sloeg naar 21-18 en ook 22-19. Als gezegd nog 7 minuten op de klok en de ernst van de zaak leek door te dringen  en de discipline (verdedigend) en organisatie (aanvallend) keerde terug in ons spel. Onder leiding van een fabelachtige Kenny werd het gaatje gedicht en via 25-25, 26-26 was het Jessica die het verlossende schot loste.

Op deze manier de wedstrijd alsnog naar je toe trekken is vaak het teken van de kampioen!

Het was niet goed, maar wel genoeg en daar gaat het uiteindelijk om.

Tenslotte mijn vaste lijstje van meest opvallende zaken:

  • Kenny die nu wekelijks wel een enorm hoog niveau laat zien!
  • Een erg scherp schietende Job, die naar mijn smaak wat te weinig in die rol kwam.
  • De gedurfde wissels van Taco door zowel Julian als Laura in het heetst van de strijd verdedigend in te brengen met de intentie om eerst Kenny en later Sophie naar het andere vak te krijgen.
  • Julian die dit foutloos deed en Laura met een zeer belangrijke interceptie zelfs meer dan foutloos!
  • Alle strafworpen benut, en zeker de 25-25 van Sherida vond ik knap, nadat Kenny net naar andere vak was verdwenen.

Al met al nog altijd ongeslagen dit seizoen en komende zaterdag dan eindelijk de 1e thuiswedstrijd. Ook met Unitas hebben wij door de jaren heen altijd veel moeite gehad, maar we moeten toch veel vertrouwen kunnen putten uit het feit dat we niet briljant hoeven te spelen om toch te winnen!

Deze ploeg verdient een mooie opkomst van het publiek en met de vervoegde aanvangstijden t.o.v vorig seizoen (19.00 uur), geen enkele reden om ons vlaggenschip niet te komen aanmoedigen!

Tot zaterdag!

René