Wat mogen we verwachten het komende zaalseizoen van ons Vlaggenschip?

Foto: Gertrude de Vries – Sportfotografie

Nog ongeslagen op het veld, maar de laatste wedstrijden toch wat minder sprankelend en een behoorlijk teleurstellend gelijkspel bij hekkensluiter SDO. Bovendien de 1e (oefen)nederlaag in de zaal tegen AW/DTV, maar ook weer een overtuigende overwinning op Wageningen tijdens een (naar verluidt) zeer geslaagd trainingsweekend.

Dan gelijk “Dalto-uit” op het programma. Op het netvlies dan de play-off wedstrijd tegen Groen Geel (42-40) en dan gaan we er even goed voor zitten thuis. Ja, want vanwege de feestelijkheden rond de 50e verjaardag van Denise, was Uw verslaggever aangewezen op de livestream, maar dat was zeker niet minder spannend.

Dalto nam de 1e helft het initiatief en de Onzen konden niet veel meer dan volgen. Via 2 – 0 kwamen wij bij 3 – 4 voor het eerst voor, maar dat was ook gelijk de enige keer voor rust. Toen Dalto een gaatje van 4 sloeg (14 – 10), was het even een kwestie van buigen en barsten. Maar 2 snelle treffers op rij deden ons weer aanhaken en zo stonden we bij rust 16 – 14 achter. Opvallend was de productie van met name Job en Kenny die goed op dreef waren.

Na rust een heel andere wedstrijd, waarbij de verdedigingen meer grip kregen. En we bleven er aan hangen en bij 17 – 18 pakten we voor de 2e keer een voorsprong. Doelpunten bleven duur en Dalto kwam toch weer op een 20 – 19 voorsprong met nog zo’n 8 minuten (zuivere) speeltijd op de klok. Een uitermate spannende slotfase was aangebroken en na na 20 – 20 kwamen we via Sophie en Cenne voor de 3e maal op voorsprong en voor het eerst zelfs met 2 punten. Uiteindelijk werd het nog 21-22, maar de 1e punten zijn binnen!! Nog altijd is niet duidelijk wat we mogen verwachten, maar als we Dalto in eigen huis kunnen verslaan, dan kan het zo maar eens een heel mooi seizoen worden.

Traditiegegrouw toch maar weer paar zaken die mij opgevallen zijn:

  • Job, die zowel scorend als reboundend sterke partij neerzette!! De 14 – 11 was erg bealngrijk!
  • Jessica, en dan vooral de verdedigende rebounds (4 op rij in de 20 – 20 / 20 -22 fase!)
  • Het zeer stabiele zaaldebuut als basisspeler van Enzo. Lijkt draai gevonden te hebben.
  • Het KNKV dat deze wedstrijd ook als cruciaal zag, met de aanstelling van Ronald Buis.
  • En toch ook weer Cenne! Als stand-in voor Ivar wordt hij steeds fitter en speelt volledig naar zijn mogelijkheden. De verlossende 20 – 22 was hem zeer gegund (maar die gun ik iedereen hoor??)

 

Volgende week naar Oost Arnhem. Traditioneel een zware pot, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we op 1 december nog ongeslagen onze 1 thuiswedstrijd gaan beginnen.

René

Voor meer foto’s, klik hier.

Verslag Dalto: https://dalto.nl/slechte-tweede-helft-nekt-daltoklaverblad-verzekeringen/