En ja hoor, afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De eerste (oefen)wedstrijd van ons net opgegeven nieuwe team: Rohda F1.

Veel kinderen uit dit team hebben al lang meegetraind met de kangoeroes o.l.v. Norman en Sherida. Het was lastig de kinderen naar de avondtrainingen te krijgen, maar gelukkig zijn ze allemaal om en traint er op dinsdag een groep van 16 kinderen.

Resultaat: een nieuw F-team en een nieuw E-team in de zaal.

Afgelopen zaterdag speelde de F-jes tegen het F-team van KVA. Dat waren ook allemaal nieuwe kindjes. Echter, waar wij 3 meiden en 4 jongens hadden, had KVA alleen maar meisjes. Dat scheelt natuurlijk wel.
Ons team bestond zaterdag uit: Jazz Rae, Julia, Jaimy, Jayden, Angela, Luca en Matteo.

De wedstrijd begon een beetje onwennig, de kinderen moesten even kijken tegen wie ze stonden, maar dat ging al snel heel goed. Er werd keurig rondgespeeld en goed vrijgelopen. Iedereen kon wel een keer schieten en gelukkig gingen er ook een paar in. We stonden al snel op 3-0. Tijd voor KVA om een superspeler in te zetten (een extra speler als je 3 punten achterstaat). Die is de hele wedstrijd blijven staan, want uiteindelijk wisten we deze wedstrijd met 7-0 te winnen.

Bij de strafworpen die we na afloop mochten nemen werd het 2-2.

Het is natuurlijk altijd fijn om, zeker je eerste wedstrijd, te winnen, maar ik vond het nog belangrijker dat iedereen de bal kreeg en dat iedereen heeft geschoten. En we hebben heel goed gewerkt aan het niet meer duiken naar de bal, maar gewoon je hand op de bal leggen, want dat is de bal ook voor jou. Niemand dook meer, iedereen liep goed vrij en verdedigde goed. We moeten nog veel leren, maar dat is alleen maar leuk.

De ouders en toeschouwers hebben een hele leuke wedstrijd gezien. We gaan weer lekker door met trainen en in de zaal gaan we elke zaterdag een wedstrijd spelen, dus zorg ervoor dat je er elke zaterdag bij bent. We zullen niet altijd winnen, maar het belangrijkste is dat we hard werken voor elkaar en we er plezier aan beleven. Dan gaat het allemaal goed komen.

Een trotse coach?