De derde helft was sowieso voor ons..

 Vorige week naar Arnemuiden, nu naar Eindhoven. Een stuk dichterbij…maar ver genoeg om een overnachting als excuus te gebruiken. En dat hebben de Eindhovenaren geweten. Van de Costa naar ’t Lempke en uiteindelijk naar de Thomas. Zo maar wat namen van kroegen op Eindhovens Stratumseind. Eén ding was zeker: Rohda won de derde helft.  Maar hoe verging het ons een paar uur eerder op het korfbalveld? Dat leest u nu.

Statistieken voor de wedstrijd. DSC en Rohda allebei 5 gespeeld met 9 punten. DSC 79 doelpunten tegen. Rohda 78 goals tegen. DSC had alleen iets meer doelpunten gescoord. Maar dat het een verdedigende strijd zou worden, had ik als verslaggever al voorspeld.

DSC kwam iets beter uit de startblokken. Het eerste kwartier was het aanhaken voor Rohda. Dsc scoorde en Rohda maakte gelijk. Langzamerhand kwam ons eerste er beter in. Met name het vak met Kenny, Enzo, Sophie en Laura speelde heel behoorlijk korfbal. Het andere vak met Job, Cenne, Sherida en Jessica had het een stuk moeilijker. DSC gaf net als wij veel druk en daar had het vak moeite mee. Toch namen we de regio bij 7-7 over en liepen we vlak voor rust uit naar 7-10. Het verschil van 3 punten bleven lange tijd op het scorebord. Dit lag met name aan het goede verdedigen, want scoren deden we een stuk minder in de tweede helft. Naarmate het eind van de wedstrijd in zicht kwam, kwam DSC steeds een beetje dichterbij. Toch leefden we op en liepen uit naar 10-13. Helaas maar waar; op de stand misten we een strafworp die de wedstrijd in het slot had kunnen gooien. DSC kwam terug. Er werd bij Rohda gehusseld met de dames om nieuw elan in de wedstrijd te krijgen. Hielp het? Wellicht. We namen weer een voorsprong: 13-15. Zenuwslopende minuten volgden. DSC kreeg de overhand. Rohda leek vermoeid. En DSC sloeg hard toe en maakte gelijk. Nog maar kort te spelen. Time-out. DSC nog 1 aanval. Bal verspeeld. Rohda kan als ze het goed doen de laatste aanval spelen. In tegenstelling tot vorige week speelde we de laatste aanval wel goed uit. Zorgvuldig werd er naar een kans gezocht en na 23 seconden kregen we een kans, maar die draaide er helaas uit en de scheidsrechter floot af. 15-15. Wederom gelijk. Vlak na de wedstrijd overheerste de teleurstelling. Nu, een paar dagen later zijn we vooral trots op de beste seizoenstart sinds jaren. 6 gespeeld, 10 punten en nog ongeslagen.

Op naar zaterdag. Dan wacht Tweemaal Zes. Een listige ploeg, maar wel eentje die we op zullen vreten! Tot zaterdag.

Ivar

 

Foto: korfbal.nl