Bij ieder kamp, hoort ook een een dagelijks verslag. Alle verslagen zijn inmiddels gebundeld. Benieuwd hoe de week is verlopen? Lees meer…

 

Kampverslag zaterdag 25-08-2018

Zaterdag was de eerste kampdag. Toen we aankwamen gingen we naar onze kamer, daar gingen we ons bed opmaken. Er kwamen een cowboy en een indiaan. De cowboy had een zakje met mysterieuze inhoud, die had de indiaan gestolen en wij moeten door puzzels te maken moeten we raden wat de inhoud is. Toen hebben we een broodje gegeten en toen gingen we naar het bos. Daar hebben we een bingospel gedaan. Dat ging als volgt: iedereen kreeg een nummer en er waren tennisballen met nummers erop verspreid door het bos die moest je zoeken en op je bingokaart leggen en dat was dan je team. Toen zijn we door het bos teruggelopen naar de auto. We kwamen weer terug bij het kamphuis en gingen we een korf versieren en iedere korf kreeg een letter op zijn korf en wij moesten dat versieren. Er zijn 5 korfen en met de letters ROHDA erop en die hebben we in de avond met alle teams in elkaar gezet en we hebben een regendans gedaan om mooi weer te krijgen deze week. Toen zijn we weer naar het bos gegaan en hebben we daar dierengeluidenspel gespeeld alleen dan met cowboy- en indianengeluiden. Toen gingen we terug naar het kamphuis en zijn we gaan slapen.

De andere stam (team 3)

Noa v/d B., Kayo, Dilara, Nikki, Jazz, Hamza, Sienna, Robin en Britt

 

Kampverslag zondag 26-08-2018

We zijn wakker geworden en hebben ontbeten, daarna waren we naar het bos gegaan. We hebben twee spelletjes gespeeld: bootkwartet en het nummerspel. Bij het nummerspel gaan een paar begeleiders verstoppen. De kinderen moeten de begeleiders zoeken. Als ze een begeleider hebben gevonden krijgen ze een blaadje met een nummer er op. Hoe eerder je de begeleiding vindt hoe hoger nummer je krijgt op jouw blaadje. Op het einde tel je al de nummers op, wie de meeste punten heeft gehaald heeft gewonnen. Bij het spel botenkwartet heeft iedereen een kaart. Als je een kaart hebt kan je de anderen van de tegenpartij tikken. Op elke kaart staat een getal van 1 t/m 4. Als je iemand tikt moet je tegelijk je kaart laten zien. Wie de hoogste kaart heeft, heeft gewonnen. Daarna zijn we weer naar het kamphuis gegaan en toen hebben wij trefbal gespeeld. ’s Avonds hadden wij een spelletjesavonds en de grote dropping.

De Rode duivels (team 4)

Nienke, Emily, Jamie, Senna J., Larissa, Max, Feliene, Gabriel en Sara

 

Kampverslag maandag 27-08-2018

Iedereen werd gewekt om half 9 om vervolgens gezellig met iedereen te ontbijten. Direct na het eten moesten we een lunchpakket samenstellen. Daarna kregen we de tijd om corvee uit te voeren. Nadat we klaar waren gingen we naar het bos om daar levend stratego te spelen. Team 1 en 4 hebben gewonnen van team 2 en 3. Na afloop van levend stratego at iedereen zijn lunch op en kreeg wat te drinken. Hierna gingen we diefje met verlos spelen, dit spel werd weer gewonnen door team 1!! Dit keer samenwerkend met team 3. Na de leuke middag vol met spelletjes in het bos zijn we weer richting kamphuus vertrokken. Daar kregen we de tijd om ons op te frissen en uit te rusten. Zo rond zessen werd iedereen aan tafel geroepen voor het diner. Na de kenmerkende kampliederen waren we klaar voor de spooktocht. Om een uur of elf stapten we in de auto’s richting het bos, vol spanning van war komen zal. Bij de spooktocht was het aan iedereen de taak om de parcours af te leggen. Dit parcours was aangegeven met touw en verlichte ballonnen. Onderweg zat een aantal engerds verstopt, met als doel om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Toen alle kampgangers een beetje van de schrik bekomen waren, werd iedereen alweer richting het kamphuus gebracht. Eenmaal aangekomen was het voor allen tijd om het bed op te zoeken en een aardig portie nachtrust te pakken.

 

De Texanen (team 1)

Mischa, Elise, Trever, Lot, Vanessa, Eva, Abigail, Julia, Luca

 

Kampverslag dinsdag 28-08-2018

We werden dinsdagochtend lekker wakker na een gespannen nachtje vol met doodsangsten van de spooktocht. De plannen voor dinsdag waren naar het strandje gaan en dan in de avond nog een spel te doen in het kamphuus. Dus na ons ontbijt, hebben we allemaal onze zwemspullen gepakt en zijn we in de auto’s gestapt om richting het strand te gaan. Toen we bij het strand aankwamen was het weer matig maar het was zeker te doen. We begonnen de stranddag met een spel van Tinka. Maar omdat dit spel iets te “ruig” was voor de kleinere kinderen was daar een ander spel voor bedacht. De grotere kinderen gingen kwallenballen, wat inhoudt dat je met teams van 6 tegen elkaar ging strijden om de ene begeerde kwallenbal. Wanneer men deze zogeheten kwallenbal heeft veroverd is het de zaak om hem in de emmer met water van de tegenstander te droppen om zo een punt te maken. De kleinere kinderen gingen goudzoeken. Het ging als volgt er was een vierkant en daar lagen goudstukken in alle soorten en maten begraven onder de grond. De taak van de kleinere kinderen was om alle goudstukken op te graven vanuit de grond. Degene die aan het eind van het spel de meeste goudblokjes heeft gevonden heeft gewonnen. Dit is uiteindelijk Noa O. geworden!

Na de eerste spellen zijn we nog heel even wat in het water geweest maar dat kon niet al te lang want we zetten de traditie voort van elk jaar bij het strandje, namelijk lunchen bij de MacDonalds!

Nadat iedereen zijn buikje weer rond heeft gegeten, zijn we weer met zijn alle terug gegaan naar het strand, om ons daar vervolgens klaar te maken voor de vierkamp. Voordat we daar aan begonnen konden had Yunus het “briljante” idee om een watergevecht te starten, iedereen voor zich!

Nadat we allemaal waren opgedroogd konden we beginnen met de vierkamp. De onderdelen waren:

  1. Touwtje springen
  2. Hink-Stap-Sprong
  3. Verspringen
  4. De sprint

En aangezien het voor Mischa door persoonlijke redenen er niet bij kon zijn, lag de weg EINDELIJK is open voor Lars om de vierkamp te winnen. Althans dat dacht hij. Hij was even vergeten dat Elise opeens zin had om wat uit te voeren… Wat inhoud dat hij wel van de aspiranten heren heeft gewonnen, maar niet van Elise.

Nadat we klaar waren met het vierkamp, liepen we allemaal terug naar de auto’s om in het kamphuus te douchen en ons klaar te maken voor het avondeten.

Toen wij eenmaal gegeten hadden is de groep in 2en gesplitst, Team 2 met Team 1 en Team 3 met Team 4. Team 3 en 4 waren begonnen met een minidropping waar bij de route is uitgestippeld met glowsticks. Het andere team begon aan het Portospel. Het Portospel was het spel waar bij de team captain buiten het huis zat te wachten met een plattegrond en met een Walkie Talkie. De captain stuurde 1 iemand het donkere kamphuis in met een Disneynaam achterop zijn/haar rug en een Walkie Talkie in de hand. Binnen in het huis liepen de bewakers Karin en Karin, en Christina. De bewakers waren voorzien van een zaklamp, en een goeie wil om de naam van de indringer te spotten. De indringer moet dit zien te voorkomen door zijn rug te verbergen van de bewakers, door tegen de muur te staan of door op de grond te liggen. Het doel van de indringers is om de letters te verzamelen die op de map van de captain zijn aangegeven. De captain geeft deze door via de Walkie Talkie. We hebben dit spel zover mogelijk proberen af te maken, maarrrrrr zoals altijd bij ROHDA werden we te fanatiek en maakte we teveel geluid. Zoveel dat de beheerder van de Aalbertshoeve ons moest waarschuwen dat we teveel geluid maakten. Dus helaas moesten we het spel vroegtijdig beëindigen. De dropping daarentegen is wel goed afgelopen!

Na deze lange en vermoeiende dag zijn we met zijn alle onze bedden opgaan zoeken en vertrokken naar dromenland!

Horsefighters (team 2)

Lars, Trecy, Yunus, Senna T., Noa O., Fender, Meysam en Lisa

 

Kampverslag woensdag 29-08-2018

Na ons ontbijt zijn we naar het stadje gegaan. Daar hebben we vossenjacht gespeeld. Dan moet je een paar personen vinden die verkleed zijn. Iedereen geeft je een hint naar de volgende persoon met een quote. Vervolgens ging je op zoek naar de volgende vos die ook weer verkleed was en zo door. Bij iedere vos moest er een opdracht uitgevoerd worden en konden er 10 letters verdiend worden. Een van de opdrachten was het volgende raadsel “Een cowboy krijgt 2 dagen vrij van zijn werk. Op woensdag gaat hij weg en keert na zijn verlof terug op woensdag. Hoe kan dit?”. Als je alle vossen gevonden had moest je met alle letters een woord maken. Ons woord was “rooksignalen”. Na de vossenjacht hadden we een uur vrije tijd. In groepjes gingen we door de winkelstraat lopen. Er was genoeg tijd om wat te eten en naar de speelgoedwinkel te gaan. Ook werd er bij`de PLUS supermarkt flink wat eten ingeslagen. Om 2 uur werd er weer verzameld en zijn we naar het bos gereden. In het bos was het tijd voor levend cluedo. Hierbij zijn er 4 teams die allemaal in een hoek van het bos een gebiedje af moeten zetten van 2 bij 2 meter met wol. Vervolgens heeft ieder team een lijst met 9 moordwapens, 9 tijdstippen, 9 moordenaars en 9 locaties. Vervolgens is het de bedoeling dat je bij andere teams die 4 verschillende elementen gaat zoeken. Je moet zorgen dat je onder het touw van een ander team doorkomt zonder getikt te worden. Als dit gelukt is krijg je van het andere team een moordwapen, locatie, tijdstip of moordenaar. Zo kun je afstrepen op je eigen lijst en kom je er zo achter hoe de moord gepleegd is. Team 4 had gewonnen. Terug in het kamphuis gingen we bbq’en. Dit was erg lekker. Na het eten heeft iedereen de hele avond spelletjes gespeeld oa. weerwolven, black stories, UNO, ligretto etc. Het was een leuke dag!.

 

De andere stam (team 3)

Noa v/d B., Kayo, Dilara, Nikki, Jazz, Hamza, Sienna, Robin en Britt

 

 

Kampverslag donderdag 30-08-2018

Het is de laatste volledige dag dat we in het kamphuus doorbrengen. Iedereen werd vrolijk wakker na een heerlijk nachtje slapen. Bíjna iedereen dan. Zoals jullie misschien wel wisten zat Kayo al het hele kamp te azen op een moment dat hij Ashley kon onderspuiten met scheerschuim. Zijn 4 bussen scheerschuim die hij eerder al had gekocht waren echter gevonden en afgepakt. Maar iedereen die Kayo kent weet dat hij niet zomaar zou opgeven. Woensdag zijn er in het stadje nieuwe aankopen gedaan en Kayo maakte zich klaar. Het was rond een uur of 02:00. Kayo, Mischa en Lars waren op de kamers nog een potje aan het kaarten. Kayo zag het moment schoon om, tijdens het terugbrengen van de kaarten naar de begeleiding, een nietsvermoedende, kaartende Ashley onder te spuiten met scheerschuim. Er waren 3 bussen ingekocht en die zijn met behulp van Mischa en Lars alle 3 ook opgegaan. Ashley wilden volgens haar eigen woorden Kayo, Mischa en Lars 10x zo hard terugpakken. Maar zoals de heren al hadden verwacht is daar niks van gekomen ;). Uiteindelijk is er die nacht dus niks meer gebeurd.

Tijdens het ontbijt werd er aangekondigd dat we vandaag een spelletjes estafette gingen doen. Ook was er de finale van de jaarlijkse laddercompetitie, die dit jaar uitgelopen was op een familiestrijd nadat Meysam de finale net niet gehaald heeft! De strijd was dus uiteindelijk tussen Yunus en Dilara. De wedstrijd is overtuigend gewonnen door Dilara, maar Yunus heeft een goede strijd geleverd!

Nadat we met zijn alle de finale hebben gekeken konden we beginnen met de spelletjes estafette.

De 5 onderdelen waren:

  1. Sjoelen
  2. Skippybalrace
  3. Bowlen (later minuutdoelen geworden)
  4. Totempaal hangen
  5. Hoefijzer gooien (later stoelendans geworden)

Het bowlen is minuutdoelen geworden omdat er teveel wind stond voor de plastic kegeltjes die steeds weg waaiden.

Het hoefijzer gooien was voor veel kids iets moeilijk en er werden dus geen punten gehaald waar het individueel klassement iets aan had. Dus zijn we maar met zijn alle de stoelendans gaan doen, waar Senna J. uiteindelijk als winnares naar voren kwam!

Het Totempaal hangen was nog een hele strijd uiteindelijk. Het was in eerste instantie de bedoeling dat iedereen ondersteboven aan de lat van een doel ging hangen. Maar voor velen was dit iets te makkelijk dus stopte de eerste ronde op 3 minuten.

Iedereen die zijn krachten wilden bewijzen, kon aan het eind van de estafette nog een nog een moment vinden om zolang door te gaan als ze konden. En Noa O. en Mischa hebben dat wel geweten. Na een lange (maar dan ook echt lange) strijd van ongeveer een half uur, gaf Mischa het op en was de wel bevochten titel van Totempaalhanger van het jaar voor Noa O.!

Na het avondeten was het voor ons tijd om ons klaar te maken voor DE avond van de week: De bonte avond gecombineerd met de finale van Rohda’s Got Talent!

De avond werd geopend door Benno en Tinka met een dansje op het bekende cowboylied: Kom pak je lasso maar. Daarna werd verteld dat de avond opgesplitst werd in 2 halve finales.

In de eerste halve finale kwamen Feliene en Larissa met een goed ingestudeerde act door als eerste finalisten, samen met Lisa die een zing en dans act deed.

Uit de 2e halve finale kwamen Vanessa met een zang act en Elise met Senna J. met een hele scherpe dansact als winnaars uit de bus. (Jammer dat de boyband van Kayo en Lars, the shooters met de roze haren (ja echt waar!) niet door waren…)

De winnaar(s) werden in de finale bepaald door het applaus van het publiek. Dit zijn uiteindelijk Elise en Senna J. geworden!

Ook werden deze avond de winnaars van het individueel -en team klassement bekend gemaakt.

Bij de pupillen heren was dat: Fender!

Bij de pupillen dames was dat: Feline!

Bij de aspiranten heren was dat: Lars!

Bij de aspiranten dames was dat: Lot!

Het team klassement is natuurlijk gewonnen door Team 2!!!!!!!

Nadat iedereen zijn prijs in ontvangst had genomen was het tijd voor de begeleiding om hun sneren nog 1 keer uit te kunnen delen d.m.v. het kamplied.

Nu iedereen weer op zijn plaats is gezet en het kamp is geëvalueerd kon de avond voortgezet worden met spelletjes als Triviant en een karaoke!

Rond half 2 ging iedereen naar bed en vertrokken ze, voor de laatste keer dit jaar, in het kamphuus naar dromenland!

 

Horsefighters (team 2)

Lars, Trecy, Yunus, Senna T., Noa O., Fender, Meysam en Lisa