Taco Poelstra is vorig seizoen aan zijn tweede periode bij Rohda begonnen en heeft er nu in ieder geval nog één seizoen aan vastgeplakt. Hij blikt terug op vorig seizoen en zal vooruitblikken op de rest van dit seizoen.

Taco Poelstra, vorig jaar een gestart aan een tweede episode als coach van het vlaggenschip van Rohda. Op zowel het veld als in de zaal zijn jullie in de top 4 geëindigd. Hoe kijk jij terug op vorig seizoen?

Eerste helft veld was door allerlei redenen niet goed. Hierdoor hebben we veel punten verspeeld waardoor we niet meer meededen om de bovenste plekken. 2e helft veld hebben we het prima gedaan en alleen Deetos uit verloren. Dus wat betreft het veld was het wisselend. Ik denk dat we in de zaal een goed seizoen hebben gespeeld. Was geen makkelijk seizoen, met wat interne onrust, maar denk dat we prima wedstrijden hebben gespeeld. Ben dus over het geheel wel tevreden met vorig seizoen.

Ook dit jaar sta jij weer aan het roer als coach van Rohda 1. Elk jaar is er een komen en gaan van spelers. Dit jaar staan er met Enzo van Beugen, Sophie Willemsen-Hansen, Jessica Jansen en Laura Dijkhuizen vier nieuwe mensen in het eerste.  Wat vind jij van de nieuwelingen tot nu toe?

Het is nog wat vroeg, maar op dit moment ben ik zeer tevreden. Het is altijd fijn dat, wanneer je wat langer bij een club bent, er een aantal nieuwe mensen bijkomen.

Ben je met deze nieuwelingen ook van plan om een andere speelstijl te hanteren?

Met het stoppen van Gio verliezen we natuurlijk een hele sterke rebounder. Vorig seizoen konden we veel herhalen en dat zal dit jaar iets anders zijn. Moeten dus met iets meer afwisseling en in een hoger tempo gaan spelen. Denk dat we met de mensen die we nu hebben in staat moeten zijn om, ondanks dit hoge tempo, een hoger rendement in de afronding te halen. Daar lag vorig jaar nog weleens onze zwakte. We speelden wel aardig, maar de afronding was ondermaats.

Wat zijn de kwaliteiten van het team dat er nu staat?

Ik vind dat we veel druk verdedigend kunnen zetten. We zullen ook best wedstrijden gaan winnen op onze verdedigende kwaliteiten. Ook zit er voldoende routine in de ploeg om wedstrijden goed te lezen. Op dit moment moet het rendement nog wel omhoog, maar daar heb ik alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Daarnaast hebben we met Sophie natuurlijk iemand erbij die wedstrijden kan beslissen. Al met al denk dat dit de beste selectie is, sinds ik hier ben.

Nu we een beeld hebben van de groep, wat zijn de doelstellingen van dit seizoen?

Op het veld moeten we gewoon mee gaan doen om het kampioenschap. Het is nog wat vroeg (na 2 wedstrijden) en ik heb nog geen goed beeld van alle ploegen, maar denk dat we voor niemand onder hoeven te doen.
Zaal is altijd lastig. Aangezien lengte in de zaal nog belangrijker is. Het is de vraag hoe snel we ons ontwikkelen in het vak waarin we wat minder lengte hebben. Wanneer we in de zaal ons eigen niveau gaan halen, moeten we tot het einde mee gaan doen om de bovenste 2 plekken.

 Heb je nog een afsluitende boodschap/oproep voor de supporters?

Komt allen, en laat u verrassen.