Dit seizoen zijn er een aantal nieuwe gezichten te bewonderen in de selectie. Daarom tijd voor een kort voorstelrondje! 

 


We beginnen met Sophie. Een aantal zullen haar al kennen, of van het NL team, of van onze buren Blauw-Wit, of gewoon als de vrouw van Ruud Willemssen. Via KVA en Blauw-Wit heeft zij zich ontpopt tot Oranje International. Maar na haar zwangerschap vond ze het genoeg. Na één jaar in een vriendenteam bij Blauw-Wit  gespeeld te hebben, was ze weer op zoek naar een uitdaging waar ze het ouderschap toch goed kon combineren. En dan is Rohda uiteraard de beste keuze ;)…

IMG_6646 (002)
Zo. Vertel eens voor de gene die jou niet kennen. Wie ben jij? Wat doe je?
Mijn naam is Sophie Hansen en ik ben 25 jaar. Ik woon samen met Ruud en mijn dochtertje van 14 maanden: Sara.

Waarom heb je voor Rohda gekozen?
Ik heb voor Rohda gekozen, omdat ik graag nog op een hoog niveau wil spelen, maar Sara wel genoeg wil blijven zien. Rohda is dichtbij en het is een leuke groep op sportief gebied, maar ook vooral gezellig. Plezier staat dan ook centraal voor mij in het korfbal.

Kun je een beetje wennen van de wit blauwe kleuren naar het felle zwart geel?
Aan de gele kleuren moet ik nog wel even wennen, maar gelukkig blijft het rokje zwart en hebben we prachtig nieuwe kleding gekregen.

Wat zijn je kwaliteiten? En waar ga je ons mee verrassen dit seizoen?
Persoonlijk ben ik goed in de pasing en kan ik goed afschieten. Ik hoop dat ik kan verrassen door belangrijk te zijn in welke rol dan ook. Het ene moment kan dit een scorende rol zijn en het andere moment in de pasing of rebound. Ik hoop dat we met de selectie een mooi resultaat neer kunnen zetten en dat mensen graag naar ons komen kijken. Als wij plezier uit stralen, dan slaat dat hopelijk ook over op het publiek.

 

 


Je kunt hem herkennen aan zijn zuivere schot en blonde krullen. Dinsdag heeft hij te horen gekregen dat hij een plekje heeft in Rohda 2, waar hij zich wil ontwikkelen tot een complete korfballer.

Bas

Stel jezelf even kort voor..

Mijn naam is Bas Groskamp. 18 jaar en kom uit Haarlem.  Ik heb vanaf jongs af aan al korfbal gespeeld bij Rapid. Sinds vorige week ben ik begonnen aan mijn studie civiele techniek op de TU Delft.

Waarom heb je voor Rohda gekozen?
Ik ben naar Rohda gegaan omdat ik wil korfballen op het hoogst haalbare niveau voor mij en dat is in dit geval dan dus hier bij Rohda.

Wat zijn je kwaliteiten? En waar ga je ons mee verrassen dit seizoen?
Mijn kwaliteiten liggen in de aanval en dan vooral bij het schieten, maar dit seizoen probeer ik ook in zowel de verdediging als  de rebound mij te versterken. Ik hoop dan ook dat ik Rohda kan verrassen met een snelle vooruitgang in aanval en verdediging.

 

 

 

 


 

Laura-Dijkhuizen-384x574Ze is snel, slim en houdt van gezelligheid en gaat geen uitdaging uit de weg. Laura is samen met Sophie en Jessica een versterking aan de vrouwenkant.


Zo. Vertel eens wie ben jij? Wat doe je?
Hoi, ik ben Laura Dijkhuizen, 24 jaar en kom uit Scheveningen. Ik werk bij EY, een accountantskantoor en ben daarnaast ook nog bezig met een masteropleiding voor accountancy aan Nyenrode.

Waarom heb je voor Rohda gekozen??
Sporten op hoog niveau en mezelf uitdagen vind ik leuk, maar ik vind gezelligheid ook heel belangrijk. Ik kende de club nog niet zo heel goed, maar heb mij door een paar spelers laten vertellen dat Rohda hiervoor een optie was. Daarnaast heb ik ook meegetraind voor ik de keuze maakte. Na de eerste weken heb ik het al ontzettend naar mijn zin hier. We zijn fanatiek, maar de selectiespelers en mensen van de club zijn erg open.

Wat zijn je kwaliteiten? En waar ga je ons mee verassen dit seizoen?
Ik ben vrij snel en behendig en ik heb een goede conditie. Daarom verdedig ik graag 1 op 1 en speel ik het liefst dynamisch. Ik denk dat ik dit seizoen nog heel veel kan leren van meer ervaren speelsters, zoals Sherida en Sophie. Wie weet ga ik mezelf daarmee nog verassen.

 

 


Jessica Jansen
Nog zo een snelle dame. Ze heeft haar schoenen aangepast aan het nieuwe Rohda tenue. Met haar knalgele schoenen wint zij alle rebounds, maar ze kan meer dan dat. Wat? Dat vertelt ze graag zelf.

Stel je even kort voor..
Ik ben Jessica Jansen, 24 lentes jong. Ik werk bij Mindshare als Proces Executive.

Waarom heb je voor het zwart geel gekozen?
Omdat het een super leuk team is, een vriendenteam op een aardig niveau ;).

Wat zijn jouw kwaliteiten en waar ga je ons mee verrassen?
Kwaliteiten: rond de korf. Verrassen: ik denk dat mensen ervan uitgaan dat ik een soort van paalhoer ben (sorry voor mijn taalgebruik) maar ik kan meer dan dat. Ik heb bijvoorbeeld een goeie doorbraak.