Tsja, wat moet je nu eigenlijk schrijven over het spektakelstuk tegen Groen Geel. Vooraf was de vraag of we mee zouden kunnen met dit soort ploegen. Wat mij betreft hebben jullie aangetoond ook dit jaar weer tot de betere ploegen in de hoofdklasse te horen.

Althans dat dacht ik tot vandaag. Totdat ik het verslag las op de Groen Geel site. Wij kunnen helemaal niet korfballen. Het is korfbal van de ergste soort. Anti-korfbal wordt het zelfs genoemd. Gespeeld door de grootste bandieten die er op het korfbalveld rondlopen. Wij speelden zo hard en gemeen dat de schrijver dolblij was dat de Groen-Geel spelers en –speelsters zonder blessures van het veld af zijn gekomen. Gelukkig liep er een fantastisch scheidsrechters duo rond, die al dat Rohda geweld direct afstrafte. Hoewel er was toch wel kritiek op het optreden van de mannen in het zwart (nou ja, eigenlijk was het blauw).
Groen-Geel kreeg maar 9 strafworpen, terwijl ze er toch wel 13 verdiend hadden. En wat een geweldige mentaliteit had Groen-Geel getoond door na een 17-12 achterstand toch weer terug te komen in de wedstrijd om die uiteindelijk te winnen. Jammer dat daarbij niet verteld wordt dat Groen Geel totaal geen moeite hoefde te doen om die achterstand in te lopen. Want, inderdaad, wij van Rohda vonden eigenlijk dat vanaf dat moment Groen Geel wel heel erg in het zadel werd geholpen door een aantal belachelijke strafworpen. En weet je, ik heb na afloop nog met een aantal Groen-Geel mensen gesproken en die spraken zonder uitzondering hun verbazing uit over in ieder geval de strafworpen die groen geel het geloof in een goede afloop terug gaven, de 17-14 en de 17-15.

En dan dat gebazel over ons harde spel. Blij dat ze zonder blessures van het veld afkomen. De enige spelers die mijns inziens hard werden aangepakt droegen het zwart geel. Met name Kenny werd enkele keren volledig getorpedeerd omdat zijn tegenstander dwars door hem heen trachtte te denderen.

Sorry hoor, dat ik het zo zeg, maar wat een lulkoek verhaal wordt daar opgehangen. Wat dat betreft heb ik dan meer respect voor Groen-Geel coach Dico Dik die in het Noord Hollands Dagblad ronduit toegeeft dat Groen-Geel dan wel gewonnen heeft, maar dat het hun op zekere momenten toch wel heel erg heeft meegezeten.

En begrijp me goed, ik gun Groen-Geel het allerbeste. Ik vind deze ploeg echt een geweldig team dat, zeker bij de mannen, bulkt van het talent. En dat ze in de Korfbal League terecht gaan komen zal een kwestie van tijd zijn, maar dat ze daar gaan spelen staat voor mij als een paal boven water. Het is dan alleen te hopen dat de verslagschrijver enige realiteitszins is bijgebracht, want als je al vindt dat Rohda veel te fysiek speelt dan vraag ik me af wat hij gaat schrijven als ze eenmaal in de league spelen. Want daar gaat het er pas echt stevig aan toe en dan maak je je als club toch redelijk belachelijk als je daar dan over gaat jammeren.

Maar goed, normaal reageer ik niet op verslagen, maar als ik zie dat onze club op een dergelijke goedkope manier onderuit wordt gehaald dan moest dit me toch even van het hart.

Dan de wedstrijd zelf.

Vanaf het eerste moment wist Rohda de druk op Groen-Geel te houden. Er werd op het scherpst van de snede gestreden en dat mondde uit in een prachtige wedstrijd. Rohda speelde een prima pot, schoot met scherp en liet Groen Geel geen moment in zijn spel komen. Dat resulteerde al snel in een gaatje van drie punten bij 4-1 en dat gat bleef de gehele eerste helft gehandhaafd. Bij rust leidde ons eerste dan ook volkomen verdiend met 14-10. Ook in de tweede helft hield Rohda aanvankelijk Groen Geel volledig onder de duim. De voorsprong werd zelfs uitgebreid naar 17-12 en niets leek een spectaculaire overwinning meer in de weg staan. Totdat onze scheids besloot zich met het wedstrijdverloop te bemoeien. Van uit het niets vlogen de strafworpen ons ineens om de oren. En daar ging het bij ons fout. Want in plaats van aanvallend gewoon door te gaan en dat gedoe van de scheids maar te accepteren, raakte bijna iedereen volledig van het padje. Het stoom kwam de meesten uit de oren en hoe begrijpelijk ook, frustratie en irritatie zijn nou niet de beste vrienden als je rustig je doelpuntjes moet blijven meepakken. Alleen Fredje onttrok zich aan deze negatieve spiraal en hij hield ons dan ook nog heel lang in de wedstrijd met zijn rake afstandsschoten. Maar zoals gezegd, hij was jammer genoeg de enige. De rest was voornamelijk alleen nog met allerlei randverschijnselen en discussies bezig. En dat is toch ook een kwaliteit die nodig is om in de absolute top mee te draaien. Dat je onterechte beslissingen van een scheidsrechter los kunt laten. Wij missen dat echter en dat breekt ons elk jaar wel weer een keertje op.

Nu was deze wedstrijd voor ons niet echt van super belang aangezien de play offs al lang uit het zicht waren verdwenen en dus was de nederlaag uiteindelijk wel zuur, maar was het voor ons veel belangrijker dat de staartploegen geen punten behaalden. En dat betekent dat we ons komende zaterdag definitief in veiligheid kunnen spelen als we weten te winnen van Tweemaal Zes. Dan zouden we die ploeg op zes punten kunnen zetten en zouden we op basis van het onderling resultaat niet meer ingehaald kunnen worden. En ik ben wat dat betreft zeer positief gestemd. Het korfbal ziet er de laatste weken uitstekend uit. Er wordt weer volop gescoord en de resultaten zijn er dan ook naar. Dus Groen-Geel maar snel achter ons laten en nu focussen op de twee punten as zaterdag. En als dat dan lukt dan hebben jullie je toch betrekkelijk simpel en snel in veilige haven gespeeld en daar zag het na de eerste vier, vijf wedstrijden toch niet naar uit. Dus succes zaterdag, hou ten alle tijden het koppie er bij, dan gaat het allemaal goed komen.

 

Onze doelpuntenmakers tegen Groen Geel:

Fred 7, Sherida 6, Kenny 4 (2 sw), Fleur 2, Amber 1, Silvana 1, Giovanni 1 en Ivar 1

 

Tot volgende keer,
Adri