Eigenlijk is het wel eens prettig. Zo een wedstrijdje waar je als supporter heerlijk onderuit gezakt naar kan kijken zonder dat de spanning je hartslag op hol laat slaan, je nagels na afloop nog net zo lang zijn als aan het begin van de wedstrijd en het shirt onder je oksels niet hoeft te worden uitgewrongen.

Zo een wedstrijd speelde ons eerste afgelopen zaterdag in het topsportcentrum Ookmeer. Vanaf de allereerste seconde maakte ROHDA 1 duidelijk wie de sterkste was. De eerste de beste aanval was het gelijk raak toen Sherida na 10 seconden al de 1-0 door de korf liet ploffen waarna Kenny in de volgende aanval vanaf de strafworpstip de 2-0 liet aantekenen. Voorwaar een prima start natuurlijk. En ROHDA pakte gelijk door. Twee doelpunten van Silvana betekende 4-0 en er waren  nog geen 5 minuten gespeeld. Heel even verslapte de aandacht en wist Nic terug te komen tot 4-3 maar na tien minuten was het verschil al weer terug op 4 door doelpunten van Job, Ivar en Amber. Heel even bleef het verschil op 4 goals hangen tot 9-5 met doelpunten van Fleur en Amber, waarna Job en Fleur het verschil naar 6 doelpunten schoten. Dat verschil bleef eigenlijk de rest van de eerste helft gehandhaafd. Elke keer als wij scoorden antwoordde Nic even later met een tegengoal en zo leverden de doelpunten van achtereenvolgens Sherida, Giovanni, Ivar, Silvana en Amber niet de gewenste grotere voorsprong op. Job echter zorgde echter met een afstandsschot ervoor dat we toch met 7 goals verschil gingen rusten (17-10).

Na rust zorgde opnieuw Job voor de eerste keer 8 goals voorsprong. Nic bleef op afstand wel wat tegenspartelen maar echt verontrusten konden ze ons absoluut niet. Kenny met een hele mooie doorloopbal en Job met weer een raak schot van afstand zorgden er voor dat de 8 verschil in stand gehouden werden waarna doelpunten van Kenny, Sherida en Giovanni het gat met Nic nog groter maakten bij 23-12. Een strafworp van Kenny en een schot van Amber later brachten het verschil naar twaalf en dat verschil werd vervolgens geconsolideerd met doelpunten van Silvana en nog 3x Kenny. En dat bracht de eindstand uiteindelijk op 29-17.

De eerste thuisoverwinning deze competitie was een feit en die kan gelijk de geschiedenisboeken in, want ik kan me niet herinneren dat we sinds we terug zijn in de hoofdklasse zo een grote overwinning wisten te behalen. Ik moet ook wel zeggen dat de tegenstand van Nic van een zeer matig niveau was. De Groningse ploeg leek zich al met de nakende degradatie verzoend te hebben en speelde een zeer zwakke wedstrijd. Dan is het toch zaak om niet in het spel van de tegenstander mee te gaan, maar om geconcentreerd het karwei af te maken. En dat deed ons eerste prima.

Jammer eigenlijk dat de dertig goals niet werden gehaald. Als er ooit kans was op een monsterscore van rond de 40 doelpunten dan was het deze wedstrijd wel. Maar met name onze tweede aanval ging in de tweede helft te veel voor het eigen succes in plaats van als vak te blijven spelen. Als we dus een puntje van kritiek moeten noemen dan is het wel dat alle vier op een gegeven moment teveel bezig waren om voor zichzelf kansen te creëren. Daar waar dat in de eerste helft veel minder gebeurde en er vooral gekeken werd bij wie de kans lag. Over het algemeen werkt een dergelijke individualistische speelwijze meer tegen je dan dat het in je voordeel uitpakt en dat was in de scores voor en na rust ook wel te zien. Waar in de eerste helft negen treffers door dit vak genoteerd mochten worden, bleef de teller na rust op slechts 4 doelpunten steken. Dus een puntje om op de training aan te gaan werken lijkt me.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. En dan zal de tegenstand van een geheel ander kaliber zijn. Dan komt namelijk Groen Geel op bezoek. Ik ben werkelijk zeer benieuwd hoe we ons tegen de met name zeer makkelijk scorende Groen Geel mannen zullen gaan verweren. In Wormer verloren we redelijk kansloos maar dat was in onze slechtere periode. Sindsdien is er veel ten goede veranderd. In onze huidige vorm moeten we in staat zijn om de koploper  een lastig avondje te bezorgen. Succes.

Onze doelpuntenmakers tegen Nic:

Kenny 7 (3 sw), Job 5, Amber 4, Silvana 4, Sherida 3, Fleur 2, Ivar 2 en Giovanni 2.
Tot volgende keer,

Adri