Het is nu twee dagen na de wedstrijd tegen AW.DTV en we hebben het even rustig kunnen laten bezinken. Ik heb de afgelopen jaren de nodige onderlinge wedstrijden mogen aanschouwen en dit was toch wel verreweg de zwakste wedstrijd die ik me kan herinneren. Stonden de vorige edities altijd bol van de spanning en strijd, daar was deze keer heel erg weinig van te zien. Geen seconde hebben we het AW.DTV moeilijk kunnen maken.

En ik denk dat als er een keer een mogelijkheid was om AW.DTV te verslaan dat het deze keer is geweest. AW.DTV speelde een verre van sublieme wedstrijd, kwamen ook maar tot 19 treffers maar lieten in ieder geval de wil zien om de onderlinge duels te winnen. Daarnaast waren zij redelijk oppermachtig in de rebound, maar dat was te verwachten met Jim Snel en Steffen Pang onder de korf. Maar vervolgens zorgde de rest er wel voor dat men vrij snel in schietpositie kwam en dan ging die bal ook omhoog.

En dat miste ik toch wel heel erg bij ons. Ja, toen we met nog 5 minuten te spelen 8 punten achter stonden toen werd er ineens wel snel positie ingenomen. Toen ook kon er meer geschoten worden en vielen de goals als rijpe appeltjes en kwamen we nog terug tot 4 punten. Veel te laat natuurlijk en ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als er de hele wedstrijd zo gespeeld was geworden.

Daarnaast is het kansen benutten, of liever gezegd het achterwege laten daarvan, zo langzamerhand ook een repeterend verhaal geworden. Ook nu werden de mooiste kansen gemist. En begrijp me goed he. Ik zeg niet dat er met de pet naar gegooid wordt. Sterker nog, als je naar elk individu kijkt speelt ieder apart best wel een redelijke wedstrijd, maar ik mis de spirit, het echte heilige vuur. Om even een voorbeeld te noemen, een bal die wegspringt was bijna altijd voor de tegenstander omdat die er dan vol voor gingen, waarbij wij het dan vaak lieten gebeuren. Niet zelf schouder tegen schouder het duel aan gaan, maar al gauw inhouden en hen de bal laten. Alsof je die bal toch wel niet zal hebben. En als AW.DTV het lichaam gebruikte om een duel te winnen werd er weinig tegenover gezet, maar was het gelijk naar de scheidsrechter kijken. Nou, die liet dat allemaal doorgaan. De beste man had blijkbaar een volkomen off-day want hij zag sowieso heel erg weinig en als ie wel floot was de helft nog verkeerd ook. Maar dat gebeurde wel twee kanten op. Alleen AW.DTV liet dat redelijk gaan, terwijl aan onze kant tig man tegen hem begonnen te bleren en ook dat lijkt me geen positieve beïnvloeding van een scheidsrechter. Het zou toch ook niet verkeerd zijn, als de mensen langs de kant eens wat vaker tot tien tellen. En laten we wel wezen. Die scheidsrechter hoeft de ballen er niet in te gooien. Dat moeten we toch echt zelf doen en dat is nu al weken onder de maat.

Geen positief verhaal deze keer. Ik heb er ook bewust twee dagen mee gewacht, want had ik dit gelijk ’s avonds na de wedstrijd geschreven dan was het misschien nog wel veel negatiever en kritischer geweest als het nu is geworden.
En op het gevaar af hier geen vrienden mee te maken, ik denk echt dat er iets binnen het team moet veranderen.

Er zijn nu vijf wedstrijden gespeeld en de enige wedstrijd die tot nu echt heeft kunnen bekoren is de wedstrijd tegen Tweemaal Zes geweest. En dat ook pas nadat er een vakwissel had plaats gevonden. Want ook de wedstrijd in Groningen tegen Nic.was niet echt briljant te noemen al werd die dan gewonnen.

Volgende week gaan we naar Unitas, nu ook niet echt een ploeg waar we het altijd makkelijk tegen hebben. Ook dan zullen de handen uit de mouwen gestoken moeten worden en zul je moeten knokken met alles wat je in je hebt. Ondanks alles wat ik hierboven heb neergeschreven, kom ik toch zaterdag weer naar Harderwijk in de overtuiging dat we deze wedstrijd kunnen winnen. Want vechtlust hebben we toch altijd gehad, alleen zal iemand de sleutel moeten vinden om het weer los te laten. Van mij part moeten we jullie na afloop allemaal ondersteunen omdat je niet meer op je benen kan staan van de kramp of van vermoeidheid, maar kom op, allemaal die paar passen extra zetten en niet zeuren voor een duwtje meer of minder, maar het fysieke gevecht aan gaan als dat nodig mocht blijken te zijn. En je zult merken, als je de duels gaat winnen, krijg je vertrouwen en als je vertrouwen krijgt zal het scoren ook steeds beter gaan.

Succes dus tegen Unitas en ik ga er van uit dat ik nooit meer zo een verslag hoef te schrijven.

Onze doelpuntenmakers:
Amber 4, Job 3, Fleur 2, Giovanni 2, Ivar 2 (1 sw), Silvana 1 en Fred 1

Tot volgende keer, Adri