Afgelopen zaterdag trapte Rohda de zaalcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen SCO uit Oldeholtpade, Friesland.

Op voorhand direct een zware start van de competitie aangezien SCO gezien wordt als één van de grote kanshebbers voor de playoffs aan het eind van de competitie. Met de nodige versterkingen was SCO op het veld in de hoofdklasse ongeslagen gebleven, sterker nog, had het alles gewonnen. Terwijl ons team zoals u weet een slow start had gehad en pas in de laatste wedstrijden op gang kwam.

Toch was de voorbereiding van ons eerste zeker niet slecht verlopen. Redelijke tot goede resultaten tegen voornamelijk League clubs deden ons het idee geven dat de boel net op tijd op de rit was gekomen.
En dus togen we zaterdag met de nodige verwachtingen naar de hal, ook al omdat de afgelopen jaren de wedstrijden tussen Rohda en SCO vol spanning zaten en altijd hele kleine verschillen te zien gaven.
Maar, om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het werd één grote tegenvaller. Nog niet eens de, misschien wel ingecalculeerde nederlaag, maar vooral het vertoonde spel viel zwaar tegen om maar niets te zeggen over het slechte schot dat getoond werd. Vele aanvallen kwamen we trouwens niet eens aan schieten toe omdat de bal middels rare plaatsfouten verspeeld werd. En werd er geschoten dan werd vaak de korf niet eens geraakt, laat staan dat er gescoord werd. Het leek eigenlijk wel alsof de ploeg zich vantevoren al met een nederlaag verzoend had. Nee, dit was duidelijk niet het team uit de voorbereiding.
De eerste 20 minuten ging het eerlijk gezegd nog wel, al waren we wel constant in de achtervolging. We kwamen met 0-2 achter, maar trokken dat recht en kwamen even op voorsprong bij 3-2. Daarna werd het weer 3-5 en zelfs 4-8, maar een paar goede minuten zorgden er voor dat we op 8-8 wisten te komen en even later op 9-9. Opvallend op dat moment al dat bijna alle goals van Silvana en Sherida afkomstig waren. Alleen Amber en Job pakten een goaltje mee. In het laatste deel werd het al minder wat resulteerde in een 11-14 achterstand bij rust met goals van Fred en Job.
Het verhaal van de tweede helft is snel verteld. De ene aanval liet het volledig afweten en stapelde de slechte aanvallen opeen. De andere aanval blonk ook niet uit in aanvallende overmacht maar wist in ieder geval nog te scoren doordat met name Silvana haar tegenstandster volledig de baas was en een paar strafworpen wist te forceren. Kenny wist daar wel weer raad mee, maar SCO kon op deze manier wel ver bij ons vandaan lopen. Pas na 15-23, toen de wedstrijd al gespeeld was, ging ook de andere aanval weer meescoren, maar toen was het al veel te laat.Via 3 goals in de laatst drie minuten werd het verschil nog enigszins teruggebracht en werd de eindstand op 19-25 gebracht.
Een verdiende overwinning voor een veel beter SCO. We hebben er jammergenoeg niet een echte wedstrijd van kunnen maken. Slechts een enkeling haalde zijn niveau, maar meer dan drie waren dat er niet en dat is natuurlijk veel te weinig. Snel vergeten dus maar deze pot en concentreren op volgende week als we naar Groningen afreizen. Naar verluidt zou Nic. veel aan kwaliteit hebben ingeleverd dus dat zou ons eerste dan een mooie kans geven om zich van deze zeperd te herstellen. Jullie kunnen veel beter dan wat jullie hebben laten zien, dat hebben de afgelopen weken wel aangetoond. Dus de hoofdjes weer even fris maken en dan op voor de twee punten tegen Nic. Succes in ieder geval.

Onze doelpuntenmakers: Silvana 5, Sherida 3, Job 3, Kenny 3 (2 sw), Giovanni 2, Amber 1, Fleur 1 en Fred 1

Tot volgende keer,

Adri

Lees hier het verslag van SCO.