Deze week vanuit mij de wekelijkse voorspelling en dan wel versie 2.0. Vorige keer heb ik het er toch behoorlijk belabberd vanaf gebracht met ik geloof maar 1 juiste voorspelling.

Daarom deze keer maar iets kritischer geweest en hopelijk zit ik nu wat vaker in de juiste richting! Het belooft een heerlijke korfbaldag te worden (als we even niet naar het weer kijken).  De hele dag is er volop activiteit op de vereniging.  Naast alle wedstrijden,  staat voor zaterdag ook de kangoeroedag 3.0 gepland en is er een leuke vlooienmarkt!  Zonde om niet even langs te komen dus! En heeft u al loten voor de Grote Club Actie? Zo nee? Zaterdag lopen er meerdere dames op het veld in de rondte om deze te verkopen! Steun onze club en koop er ook een paar!

Rohda A1
Vanavond trapt onze a1 deze speelweek af met een inhaalwedstrijd uit tegen Badoevedorp A1. De thuiswedstrijd wist onze A1 te winnen met 13-9. Willen onze junioren zicht houden op het kampioenschap, dan mogen er vanavond geeft foutjes gemaakt worden en zullen ze deze wedstrijd moeten winnen. Ik ga er van uit dat onze A1 volle bak gaat en deze pot binnen gaat slepen. Het weer is niet optimaal, dus ik gok dat de doelpunten schaars zijn.
Uitslag: 9-6 voor onze A1

Rohda F1
Jeetje, lees ik dat nou goed?? Jazeker, onze F’jes moeten om 8.15 al verzamelen om richting KZ Danaiden te gaan.  De eerste wedstrijd dit seizoen werd met 6-1 verloren. We zijn nu echter een paar weken verder en onze F’jes zijn met grote stappen vooruit gegaan. Vorige week wisten ze maar liefst 3x te scoren!!  Helaas staat de tegenstander stijf bovenaan en hebben die nog geen wedstrijd verloren. Daarom ben ik bang dat een winst er deze week nog niet in zit, maar ik gok wel dat we met een klein verschil gaan verliezen! Veel succes (vooral voor de papa’s en mama’s  ’s ochtend 🙂 )

Uitslag: 7-4 voor KZ Danaiden.

Atlantis E2 – Rohda E2
Net iets minder vroeg verzamelen onze E2’ers om richting Atlantis te gaan. De thuiswedstrijd begin dit seizoen werd gewonnen met 6-4. Onze E2 doet het tot nu toe hartstikke goed en staat 2 puntjes achter op de koploper. Ook zij zijn dus nog vol in de race om het kampioenschap.  Ik twijfel er ook geen seconde aan dat onze E2 dit weekend weer flitsend door het veld zal gaan en bij het laatste fluit signaal weer 2 punten mee mogen bijschrijven!

Uitslag: 5-3 voor onze E2

Kangoeroes
De eerste thuis activiteit is voor onze kangoeroes. Deze zaterdag staat er weer een grote kangoeroedag gepland! De aanmeldingen stromen ondertussen weer binnen dus het belooft weer een te gekke ochtend te gaan worden! Onze eigen kangoeroes zullen deze ochtend aan alle nieuwe kinderen gaan laten zien wat korfbal is en wat zij allemaal al geleerd hebben. Wil je ook meedoen?? Geef je dan nog snel op!

Rohda B1
De eerste wedstrijd op ons veld deze dag is voor de B1. Deze toppers hebben tot nu toe nog geen wedstrijd verloren. Dit weekend  komt de nr 2 op bezoek, de Vinken B2.  Onze B1 staat 2 punten voor, met een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst kunnen ze dus een mooi gaatje slaan richting het kampioenschap! Vorige keer werd er ruim gewonnen met maar liefst 11-4.  Ik denk dat het deze keer iets spannender gaat worden, omdat de vinken natuurlijk ook graag kampioen willen worden. Maar uiteindelijk gaat onze B1 zeker aan het langste eind trekken!

Uitslag: 9-7 voor onze B1

Rohda D1
Na de B1 is het de beurt aan onze D1 om te laten zien wat ze kunnen.  Dit mogen ze gaan doen tegen Groen Geel D2. Na 3 verliespartijen heeft onze D1 vorige week de eerste overwinning weten te behalen!  Hoe goed is dat! Ik denk ook dat onze D2 nog wel een appeltje te schillen heeft met Groen Geel. Vorige keer werd er namelijk met 11-4 verloren. Dit gaat onze D1 niet nog een keer laten gebeuren! Ik denk dat het een hele spannend wedstrijd gaat worden, die uiteindelijk in een gelijkspel gaat eindigen.

Uitslag: 6-6 gelijk

Rohda A1
Tegelijkertijd met  onze D1, mag de A1 voor de 2e keer deze week het veld betreden. Deze keer treffen ze in Sporting West A2 de volgende tegenstander.  Als mijn voorspelling van donderdag klopt, staat onze A1 ondertussen nog maar 2 punten achter op de nr 1. Voor zaterdag geld dus nog steeds hetzelfde verhaal, er moet gewonnen worden om in de kampioensrace te blijven. De vorige wedstrijd tegen Sporting West werd gewonnen met 10-6. Ik denk dat onze A1 ondertussen wel een lekkere flow te pakken heeft en vandaag dan ook “gewoon” doorgaat met winnen.

Uitslag: 12-7 voor onze A1

Rohda E1
Aan het begin van de middag is het de beurt aan onze E1. Hun tegenstander is Groen Geel E3. De eerste wedstrijd dit seizoen werd met 7-3 gewonnen.  Onze E1 doet ook al mee in de race om het kampioenschap en staat zelfs bovenaan. Dat gaat lekker met alle teams! Dat betekend natuurlijk wel dat onze toppers vandaag moeten winnen. Afgelopen week wisten jullie maar liefst 25 keer te scoren. Ik denk dat als jullie de helft maken, jullie deze week ook weer zonder problemen weten te winnen! Daar ga ik dus ook gewoon voor:

Uitslag: 12,5 – 6 voor onze E1

Rohda 5
Het 5e trapt als eerste af bij de senioren. Tja, wat valt er over dit team nog te zeggen wat niet al gezegd of geschreven is. Al moet ik zeggen dat ik toch wel een beetje schrok toen ik naar de stand keek. Niet eens plaats 1?? Dat verklaart overigens wel wat ik vorige week op het veld zeg.  Ineens stond die lange ouwe charmeur weer in zijn rohda kleding te huppelen. Dat moet zeker een geheime troef zijn om alle vrouwen van de tegenpartij lam te leggen? Laten we hopen dat dit trucje blijft werken en we deze week weer 2 punten mogen noteren. Gemiddeld scoren jullie een goaltje of 5 meer dan jullie tegenstander ZKC 4, dus laten we dat maar als richtlijn nemen.

Uitslag: 20-15 winst voor ons 5e

Rohda 3
Tegelijkertijd met het 5e start ook ons 3e tegen Valto 2. Vorige week was ons 3e heel dicht bij hun eerste punt(en), maar verloren ze heel zuur in de laatste seconden van de wedstrijd. Super balen!

Deze week komt de nr2 op bezoek. Valto heeft tot nu toe flink wat meer gescoord dan ons derde, dus het zal heel belangrijk worden dat we verdedigend scherp zijn! Zeg nooit nooit, maar ik ben bang dat Valto net een tandje te sterk is. Wel denk ik dat onze 3e zolangzamerhand een beetje ingespeeld begint te raken en het de tegenstander dus flink lastig kan maken.

Uitslag: 12-15 voor Valto.

Rohda 4
Als een-na-laatste van de dag komen onze startende vedettes het veld in. Ons 4e heeft tot nu toe hele wisselende uitslagen neergezet. Doen jullie dit toevallig expres om het de voorspellers een beetje lastig te maken? Laten we maar afspreken dat we daar dan nu mee stoppen en vanaf nu lekker overtuigd gaan winnen elke week.  Mochten jullie aan het eind van het seizoen een feestje met veel bier en wijn willen, dan mag er natuurlijk niet te vaak meer verloren worden 😉

Tegen de nummer 3 Dos zal het nog even warmdraaien worden, dus voor nu een rustige overwinning. Maar vanaf volgende week toch minimal 5 puntjes verschil elke week hoor!

Uitslag: 17-14 voor ons 4e

Rohda 2
Tegelijkertijd met 4 speelt ons 2e hun wedstrijd tegen Dalto 3. Ons tweede heeft het tot nu toe lastig, maar er zit zeker een stijgende lijn in deze ploeg.  Waar de eerste wedstrijden nog dik verloren werden, staat het de laatste paar wedstrijden al een stuk beter en is het spel ook vaak heel leuk om te zien! Met zijn allen goed blijven overleggen en samenwerken op de moeilijke momenten in de wedstrijd en dan zie ik deze week de eerste winstpartij binnen gesleept worden!

Uitslag:  20-18 winst voor ons 2e

Rohda 1
Als afsluiter van de dag zoals gewoonlijk Rohda 1. Het eerste en korfbal is tot nu toe nog niet een heel gelukkig huwelijk gebleken dit seizoen.  Waar het team zelf de lat toch behoorlijk hoog legt, zijn de resultaten tot nu toe helaas niet wat we willen. Mooi vind ik wel om te zien dat we met de week strijdlustiger worden om het tij te keren. Het wil allemaal net even niet, maar we staan er om te springen om dat met zijn alle weer om te zetten in weer helemaal wel. Daar gaan we natuurlijk deze week mee beginnen tegen Dos. Ik hou persoonlijk een mateloos vertrouwen in al mijn teammaatjes en natuurlijk ook in mijzelf :D. Daarom ga ik deze week voor een heerlijke overwinning!

Uitslag: 25-18 voor Rohda 1.