Als ik terug kijk op dit weekend denk ik dat we het alleraardigst hebben gedaan. Als vereniging zijnde met 10 punten uit evenveel wedstrijden, en ik persoonlijk met 6 uit 10 voorspellingen goed. Deze nieuwe glazen bol hoeft in ieder geval nog niet geretourneerd te worden!

Oranje Wit 1 – Rohda 1

Met een keurige overwinning op Oranje Wit zijn de eerste punten voor ons vlaggenschap binnen. Dat zou je zeggen als je de wedstrijd op papier bekijkt. De realiteit was echter iets anders; in een matige wedstrijd hadden we het (te) lang lastig tegen de ploeg uit Dordrecht. Pas in de allerlaatste minuut werd het beslissende gaatje van twee doelpunten geslagen, en laat ik het zo zeggen; het was geen toeval dat die goal uit de handen van Enzo kwam! Deze week kunnen we ons opmaken om een kleine aansluiting te zoeken bij het linker rijtje. Daarvoor moeten we dan ditzelfde kunstje herhalen op ons eigen veld tegen OVVO.

Eindstand: 17-19

PKC 3 – Rohda 2

Mensen die mij wat beter kennen, weten dat het zeldzaam is dat ik mijn ongelijk beken. Maar wat deze wedstrijd betreft moet ik mijn verkeerde voorspelling toegeven. Toch is dit één van de weinige keren dat ik er totaal geen problemen mee heb, en met goede reden; wat een wereldpot heb ik gezien bij PKC. Tekenend was dat iedereen van Rohda met een 23-23 eindstand eigenlijk nog niet eens tevreden was, want we hadden (net als vorige week) meer verdiend. Maar een punt halen tegen deze ploeg – in Papendrecht nota bene – is een prestatie van formaat, en ik vind dat we daar trots op mogen en moeten zijn. Zoals ik in de voorbeschouwing al zei; dit wordt het begin van een reeks schitterende overwinningen van ons tweede!

Eindstand: 23-23

EKVA 3 – Rohda 3

En zoals verwacht, Rohda 3 bleek onmogelijk te voorspellen. In een wat matte wedstrijd was EKVA 3 te sterk voor ons derde. Door dit verlies bungelt Rohda 3 samen met Pernix 3 met nul punten onderaan de Reserve 2e klasse. Net daarboven heeft KVA 3 ook nog maar 2 punten, en laat dat nou de tegenstander van volgende week zijn. Met ietsje meer strijd in de duels moet dit varkentje gewassen kunnen worden!

Eindstand: 16-11

ZKC’31 2 – Rohda 4

Gelukkig is dit wel een van de voorspellingen die ik goed had. Als Rohda 4 zou blijven verliezen, zou ik me namelijk toch wel zorgen gaan maken. Gelukkig is de draad weer opgepakt en werd ZKC’31 met een degelijke overwinning opzij gezet. Zelfs zonder te trainen weet dit team dus gewoon te doen waar ze het best in zijn; winnen!

Eindstand: 11-15

ZKV 3 – Rohda 5

In tegenstelling tot Rohda 4, werd ik wel verrast door de oudjes van Rohda 5, en niet op een goede manier! Met 17-15 verliezen van een ploeg uit de Zaanstreek is überhaupt niet des Rohda’s, maar van deze klasbakken had ik het zeker niet verwacht. Laten we het erop houden dat dit een eenmalige misstap was op weg naar het kampioenschap.

Eindstand: 17-15

Badhoevedorp A1 – Rohda A1

Wat een verrassing, mijn voorspelling was goed! Ik voorspelde dan ook dat deze wedstrijd niet gespeeld zou worden, dus zo lastig was dat niet.

Esdo B1 – Rohda B1

Deze duidelijke overweinning van de B1 wil ik graag nabeschouwen in de vorm van een haiku, letterlijk overgenomen uit het verslag van coach Sterk. Ik denk dat hiermee alles wel gezegd is:

Actie zonder bal

Mooie kansen uitgespeeld

Niets weggegeven

Eindstand: 3-12

KZ / Hiltex D2 – Rohda D1

Zo sterk als we vorige week tegen KZ speelden, was KZ deze week tegen ons. Met maar liefst 18-4 werd er verloren.. Als we ietsje geduldiger blijven met uitverdedigen en ietsje scherper op afvallende ballen zouden zijn, kunnen we dit volgende week tegen ZKV recht zetten!

Eindstand: 18-4

OKV E1 – Rohda E1

Onze E1 heeft de smaak goed te pakken; na een nipt verlies vorige week werd OKV dubbel en dwars teruggepakt, het werd maar liefst 8-10. Coaches blij, spelers blij, en ik blij; want weer een voorspelling goed.

Eindstand: 8-10

Rohda E2 – KVA E2

Bij een puntendeling is het altijd lastig om te bepalen of je hier blij mee moet zijn of niet. Met 2-2 deed de E2 het afgelopen week op papier net iets beter dan vorige week, en dat is toch het belangrijkste bij deze jonge toppertjes. Wekelijks beter worden, en met heel veel plezier over het veld!

Eindstand: 2-2

Sporting West F1 – Rohda F1

Wat een mooie revanche op onszelf had kunnen worden, werd eigenlijk een kopie van de vorige wedstrijd. Voor de tweede week op rij werd er met 12-1 verloren door onze F1. Dat is vervelend – verliezen is nooit leuk – maar natuurlijk nog geen ramp. Er is namelijk nog een ploeg in deze poule die nog niet heeft weten te winnen, en dat is mijn oude cluppie TOP; een prima tegenstander om eens goed af te straffen komende week!

Eindstand: 12-1

Wat mij betreft al met al dus een alleraardigst weekend, waarin vrijwel elke ploeg het weer net iets beter doet dan de week ervoor. Zo’n stijgende lijn betekent dat we op de goede weg zijn, en ik zou dat ook bij de voorspellingen graag zien. Mijn opvolger heeft dus een heel duidelijk doel: minstens 7 wedstrijden goed!

Job