Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik iedere week mensen aan het stalken ben om de voor en nabeschouwing te schrijven, terwijl ik lekker achterover blijf leunen.

Omdat ik deze week wat laat was met iemand benaderen en daaroor niemand kon strikken, moet ik het zelf maar weer een keer gaan doen. Iedereen weet inmiddels wel dat ik héél veel verstand van voetbal heb en bovenaan sta met Scorito in de poule des doods met  o.a. met Kruse en Lauf. Maar heb ik ook verstand van korfbal? Ik denk van wel!

Hoe chagrijnig ik in het veld kan staan, hoe positief en vrolijk ik op papier kan zijn, dus een aantal mooie en positieve voorspellingen vanuit mijn kant.

Rohda 1 – Sporting Delta 1
Het was vorige week toch wel erg teleurstellend. 2 uur rijden naar Zeeland en naar huis gaan met 0 punten en slechts 13 goals. De afronding was niet goed, het spel was OK. Eigenlijk 2 wedstrijden op rij prima gespeeld, maar geen punten. Ik denk dat we wel direct de 2 beste ploegen gehad hebben uit onze poule. Sporting Delta wordt geen makkelijke wedstrijd. Lange heren, snelle dames en een ploeg met vertrouwen (al 2x winst). Maar als we beter schieten dan vorige week en de juiste keuzes maken gaan we winnen, daar ben ik echt van overtuigd. Dus winst! Het wordt slecht weer dus verwacht niet teveel doelpunten, maar wel meer dan 13;). Eindstand: 19-17.

Rohda 2 – Sporting Delta 2
Ook voor 2 was het vorige week teleurstellend. Rohda 2 heeft op ervaring en doelpunten flink moeten inleveren. Er loopt genoeg jong talent, maar er is (nog) weinig vertrouwen, vastigheid en daardoor ook te weinig doelpunten. Het wordt een lastig seizoen, maar ik hoop dat de koppies de goede kant op blijven staan en er als echt team geknokt gaat worden, ook als er verloren wordt. Ik verwacht dat het een close match gaat worden. Ik ga voor een gelijkspel. 16-16.

Rohda 3 – Excelsior 3
Rohda 3 kreeg vorige week een flink pakslaag. Het is heel wisselvallig, want van medekoploper Velocitas werd slechts met 4 punten verloren, terwijl er van DES dikker werd verloren. Daarom is deze wedstrijd lastiger te voorspellen. Ik denk dat dit ook komt doordat er nog niet veel samen getraind is. Maar met de supporters langs de kant verwacht ik wel dat er gewonnen gaat worden. Eindstand: 13-12.

Rohda 4 – KIOS 2
Vorige week werd er verrassend verloren. Scherp schutters Kira en Lotte werden toch gemist. Maar eigenlijk moeten deze vedettes met of zonder wie dan ook makkelijk kampioen kunnen worden. Ze zijn weer even wakker geschud en ik verwacht daarom dat ze redelijk eenvoudig winnen. Eindstand: 18-12.

Rohda 5 – OKV 4
Nog meer vedettes en ook wel de concullega van Rohda 4 😉 moeten tegen OKV. Ondanks ik nog steeds vol bewondering naar deze ploeg kijk, denk ik toch dat ze nipt gaan verliezen. Daar helpen de weeromstandigheden ook niet in mee. Eindstand: 12-14. Sorry schoonmoeders 🙂

Rohda A1-Badhoevedorp A1
Rohda A1 moet het dit seizoen zonder Nienke doen (naar Rohda 3), maar heeft met Mischa, Timo en Lotte nog steeds de nodige ervaring in huis. Met nieuweling Kim en Lars erbij moeten ze dit seizoen ver kunnen komen. Even een shoutout naar Lars, die elke week 2 wedstrijden speelt (B1 en A1). Bikkel! Met Enzo en Tessa aan het roer, gaat er morgen gewonnen worden met: 11-7

Rohda B1 – ESDO B2
De B1 heeft hun eerste wedstrijd eenvoudig gewonnen met 4-11. Ik verwacht deze week daarom ook weer een overwinning. Het gaat niet makkelijk worden maar verwacht dat er met 9-8 gewonnen gaat worden.

Rohda D1 – KZ/Hiltex E2
Ondanks de D1 hun eerste wedstrijd heeft verloren maken ze zeker kans tegen KZ. Lot en Jamie speelden vorige week nog selectie voor Noord-West. Dus er zit behoorlijk wat talent in de ploeg. Daarom verwacht ik gewoon dat ze gaan winnen. Eindstand: 5-4.

 Rohda E1 – OKV E1
De E1 won vorige week met 3-7 van Groen Geel. Deze ploeg is goed op elkaar ingespeeld en heeft met de mannen veel kracht en lengte. OKV won ook hun eerste wedstrijd, maar staat op doelsaldo boven Rohda. Maar door de goede verdediging aan onze kant verwacht ik dat er nipt gewonnen gaat worden. Eindstand: 3-4.

KVA E2 – Rohda E2
De enige uitwedstrijd dit weekend. Wat heb ik genoten van deze talenten vorige week. Daar stond ik opeens onverwacht als coach langs de zijlijn samen met mijn ex teamgenoot Jelmer. Ze kwamen 0-3 achter. Maar wat blijkt…. het zijn gewoon dieseltjes. Ze moesten even wakker worden en wisten uiteindelijk te winnen met 6-4. Ze waren aan het voor verdedigen, ballen aan het onderscheppen en samenspelen alsof ze al jaren aan het korfballen zijn. Ook deze week wordt er weer gewonnen. Eindstand: 4-5.

Rohda F1 – Sporting West F1
Last but not least: Rohda F1. Een ploeg die net begonnen is met het spelen van wedstrijden. Oud Rohdiaan Jelmer Hermes is de trainer/coach van deze ploeg. Soms wat streng, maar soms moet dat ook 😉 Omdat de kids pas net begonnen zijn en nog veel moeten leren, verwacht ik dat een overwinning iets te vroeg komt, maar er wordt wel meer gescoord dan vorige week 😉 Eindstand: 2-5.

Kortom: 8x winst, 1 gelijkspel en 2x verlies.

Tot morgen allemaal!

Groet,
Sherida