De eerste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen DeetosSnel. Na een redelijke voorbereiding tegen voornamelijk teams uit de Ereklasse en de Korfbal League waren de verwachtingen hooggespannen.

Daarnaast was er toch ook wel de vraag hoe het team het verlies van Mike, onze topscorer van de afgelopen twee jaar, zou opvangen.

Wel dat lijkt op zich wel redelijk te lukken. In de voorbereiding werd er genoeg gescoord en ook in deze wedstrijd tegen DeetosSnel ging dat over het algemeen wel goed. Alleen het laatste kwartier voor rust niet. Toen speelde een oude kwaal ons eerste weer eens parten. Zolang in de verslagen nu al schrijf zien we dat met grote regelmaat gebeuren. Plotseling stokt dan het scoren, worden de mooiste kansen gemist (zelfs twee strafworpen) en wordt een mooie stand in zo een periode uit handen gegeven. Zo ging deze keer een 7-3 voorsprong het schip in en werd dat door DeetosSnel veranderd naar een 9-12 achterstand.

De eerste 20 minuten verliepen uitstekend voor ons eerste. Verdedigend werd er niets weggegeven terwijl het er aanvallend zeer goed uitzag. DeetosSnel kwam dan wel op een 0-1 voorsprong en het duurde ook nog wel 10 minuten voor Silvana onze eerste goal van dit seizoen liet aantekenen maar daarna was er gelijk geen houden mmer aan voor Deetos. Een strafworp van Kenny en afstandschoten van resp. Job 2x, Sherida, Fred en Silvana bezorgden onze eerste de al eerder genoemde 7-3 voorsprong. De rest van de eerste helft kent u inmiddels al. Alleen Job en Amber kregen de bal nog door de korf. Deetos daarentegen scoorde 9 keer en dus prijkte er bij rust 9-12 op het scorebord. In de tweede helft scoorde Kenny met een strafworp onze 10e) maar liep DeetosSnel nog wel verder uit naar 10-15. Daarna begon het scoren echter weer te lopen. Job (strafworp), Kenny (afstand), Amber (achter de korf) en Job (strafworp) brachten het verschil weer terug naar 14-16 en tot 17-19 bleef dat gehandhaafd met goals van Sherida (onder de korf), Job (strafworp) en Kenny (doorloopbal).

Coach Taco besloot op dat moment te wisselen. Enzo kwam er in voor Job, maar dat pakte mijns inziens toch niet helemaal zo uit als voorzien was gezien het feit dat dit vak nauwelijks meer gevaarlijk werd en ook amper nog scoorde. Deetos liep dan ook weer weg naar 17-21. Kenny bracht ons toch weer naar 19-21 door twee keer vanaf dezelfde plek achter de korf raak te schieten. Het werd 19-22 maar Enzo scoorde van afstand 20-22. Deetos weer 20-23 waarna Kenny met een strafworp 21-23 wist te scoren. Onze eerste aanval kwam ook nu niet meer tot scoren en DeetosSnel bracht de eindstand uiteindelijk op 21-25.

Overigens wil ik wel ter verdediging van onze eerste aanval aanvoeren dat zij het in die laatste 10 minuten op moesten nemen tegen een ontketende Jimin de Vries, die in die periode alles raak schoot, waardoor onze aanval eigenlijk wel direct raak moest schieten om dat gevaar in te dammen. Maar zoals gezegd lukte dat niet. Er werd te steriel aangevallen, er zat totaal geen variatie meer in. En dus bleven de broodnodige doelpunten uit.

En zo ging deze eerste wedstrijd tenslotte toch wel enigszins teleurstellend verloren. Vooraf wisten we dat het tegen DeetosSnel best lastig zou kunnen worden, maar gezien het wedstrijdbeeld het grootste deel van de wedstrijd was deze nederlaag niet echt nodig geweest en had er echt wel meer in gezeten. Maar goed, ik denk dat we tegen één van de sterkste teams in deze poule hebben gespeeld en dat geeft de burger dan toch wel weer moed.

Volgende week staat gelijk een wereldreis op het programma. Dan gaat ons eerste naar Zeeland om in Arnemuiden het de laatste jaren stevig aan de weg timmerende TOP te bestrijden. Weten we het beruchte Rohda-kwartiertje te vermijden dan moeten we daar toch met een goed resultaat weg kunnen gaan.

Ik zal er jammergenoeg niet bij zijn. Nou ja, jammergenoeg? Twee weken 30 graden op een Grieks eiland is toch wel een heel fijn vooruitzicht. Maar dat betekent wel dat er even geen verslag van mijn hand te zien zal zijn. Ik hoop dat er iemand is die in mijn plaats wat letters op papier wil zetten. Zo niet, dan hoort u weer over enkele weken van mij. Succes in ieder geval de komende twee weken.

 

Tot volgende keer,
Adri