Helaas, het zit er weer op: het derde Pinksterkamp op rij.Vrijdag 2 juni begon het gezellige weekendje. Boodschappen doen, kamphuis versieren en om 18.30 uur kwamen de eerste mensen al binnendruppelen. Het weer was ons goed gezind en ondanks het feit dat we dit jaar een klein groepje mensen mee hadden kon het feest beginnen. Een aantal mensen kwam al op vrijdagavond, de rest meldde zich zaterdag.

Na een kort openingswoord, lunch en bekendmaking van de teams kon het programma beginnen. De hoofdmoot van het weekend op sportief terrein was de volleybalcompetitie. Hier werd heftig om de punten gestreden en werd menig zweetdruppeltje gesignaleerd. Na een aantal partijen kreeg iedereen rust en kon er aan de inwendige mens gedacht worden met een lekker drankje en uiteraard waren er ook lekkere hapjes.

Het buffet ’s avonds was zeer gevarieerd, maar ook zeer uitgebreid. Er waren heerlijke gerechten op tafel getoverd en iedereen viel gelijk aan. We konden lekker buiten eten. Na het eten was het tijd om ons in ons carnavalsoutfit te tonen. Iedereen had er werk van gemaakt en zag er goed uit. De feestavond kon echter nog niet volledig van start gaan, want er moest natuurlijk naar de Champions finale gekeken worden. Daarna volgde het beruchte drankspelletje en vermaakten de anderen zich met o.a. ligretto en 30 seconds. Voor we het in de gaten hadden was het laat en dook een ieder zijn/haar bedje in.

Zondagochtend stond er een heerlijk ontbijtje klaar met gekookte eitjes en scrambled eggs. Een sterrenrestaurant is er niets bij. Daarna koffie met gebak (in overvloed) om ervoor te zorgen dat iedereen weer aangesterkt was voor de volgende rondes van het volleybaltoernooi. Daar was de strijd weer heftig. Het zonnetje werkte ook weer mee dus het was opnieuw een ideaal dagje. Tijd voor de overheerlijke hamburger van Marco, waarna iedereen uit kon buiken. Maar al snel werd het weer tijd voor het volgende teamgebeuren: een spelletjesreeks dat met het hele team gespeeld moest worden. Het ging om behendigheid en snelheid en dat was te merken aan de diverse kreten en aanwijzingen van de teams. Daarna kon weer lekker gerelaxt worden en van een drankje genoten worden, heerlijk in het zonnetje. De voorbereidingen voor de barbecue werden inmiddels al getroffen en ook nu kon er weer heerlijk buiten gegeten worden. De ribeyes, entrecotes en overige vleessoorten waren overheerlijk en onder het genot van een lekker wijntje had iedereen het naar z’n zin. Het Nederlands elftal moest nog even voetballen wat uiteraard weer de interesse van velen onder ons had, maar daarna volgde weer een gezellig avondje met diverse spellen. Langzaam aan zocht iedereen z’n bedje weer op: moe maar voldaan.

Maandagochtend nog een lekker ontbijt, koffie met gebak in het zonnetje en werd het tijd om de boel in te pakken. Vrachtwagen weer inladen, alles weer een beetje aan kant maken en rond 12.00 uur ging iedereen weer huiswaarts en kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend. Helaas was dit de laatste keer met deze opzet, omdat de groep te klein is geworden. Maar even kijken hoe we het volgend jaar gaan doen, maar er komt waarschijnlijk wel een alternatief.

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage aan dit weekend. Het was waar: we hadden een kleine groep, maar wel met de gezelligste mensen?!