U hebt mij een paar weken moeten missen, daarom deze keer een kort overzicht van de laatste drie wedstrijden die ons eerste dit seizoen nog diende te spelen.

Na de nederlaag thuis tegen OVVO was wel duidelijk dat we de titel dit jaar niet zouden gaan behalen. Theoretisch was het nog wel mogelijk maar eigenlijk geloofde niemand er echt meer in en naar ik mij heb laten vertellen (ik was er zelf niet bij) was dat in de wedstrijd bij Avanti ook wel goed te merken.

Het heilige vuur ontbrak en daarmee ook de scherpte die nodig is om wedstrijden tegen ploegen van dit niveau tot een goed einde te brengen. De wil was er nog wel degelijk, maar de kracht om echt tot het gaatje te gaan ontbrak en hoewel in de beginfase nog wel een voorsprong werd genomen was al snel duidelijk dat de punten in Pijnacker zouden blijven. Na onze 1-4 voorsprong draaide Avanti de wedstrijd om in hun voordeel door snel naar 8-5 van ons weg te lopen. Hierna bleven we nog wel een tijdje op 2 à 3 puntjes hangen maar gaandeweg de wedstrijd werd het verschil groter en werd er uiteindelijk met 21-16 verloren.

 

Vorige week opnieuw een uitwedstrijd. Nu in Arnhem, waar Oost Arnhem diende te worden bestreden. Voor beide teams stond er niets meer op het spel en dus konden de toeschouwers op hun gemak langs de kant plaats nemen om in een lekker voorjaarszonnetje de verrichtingen van beide ploegen te aanschouwen. En ik moet zeggen, we kregen een heel aardig schouwspel voorgeschoteld met aan onze zijde Mike als de grote roerganger. Op geen enkele wijze kon Oost Arnhem hem het zwijgen opleggen. Liet men hem wat ruimte dan scoorde hij van afstand, ging men er wat dichter werden ze voorbijgelopen en ook met overtredingen lukte het niet om Mike aan banden te leggen. Vanaf de stip, met vrije ballen, schoten of doorloopballen, alles was zo een beetje raak en zo kwam Mike tot het ongekende aantal van 12 doelpunten in deze wedstrijd. De overige dames en heren gingen lekker mee en voelden zich blijkbaar geïnspireerd door Mike want de ene na de andere fraaie goal mocht genoteerd worden en zo behaalde Rohda het voor het het veld mooie aantal van 27 treffers. En dat was de ploeg van Oost Arnhem die de voorafgaande weken een aantal uitstekende overwinningen had weten te behalen, veel te machtig. Rohda 1 pakte gelukkig weer een keer de punten en zo gingen we uiterst goed gemutst op weg naar Amsterdam om daar met ons welbekende eindfeest het jaar al vast af te sluiten. Hoogtepunt is dan altijd de verkiezing van de speler en speelster van het jaar. En na Ivar en Sherida in 2015 en Kenny en Amber vorig jaar waren dit jaar Fleur en Fredje de uitverkorenen. En daarmee wil ik hen via deze weg nog eens van harte feliciteren.

 

En dat brengt ons dan bij de laatste wedstrijd van dit jaar, de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen het reeds gedegradeerde SDO uit Kamerik. Voor onze ploeg blijkbaar een zeer lastig te bespelen tegenstander, want het hele jaar door zowel op het veld als in de zaal kost het ons de nodige moeite om van de oranjehemden te winnen. In een loeiende hitte bleef

SDO ook in deze wedstrijd lang in de buurt maar moesten ze uiteindelijk toch het onderspit delven. Tot pal voor rust ging het gelijk op maar in de laatste paar minuten liep ons eerste toch nog naar drie punten voorsprong (13-10). Ook nu schoot Mike weer met scherp maar dit keer werd hij zelfs nog voorbijgestreefd door Silvana, die ze de laatste tijd toch al lekker staat te raken. Samen waren ze goed voor 9 van de 13 goals voor rust. Na de rust ging de rest van het team zich ook met het scoren bemoeien, waardoor uiteindelijk bijna iedereen één of meerdere goaltjes meepikte en er tenslotte een 23-19 eindstand op het scorebord verscheen.

Ondanks het enorme warme weer wist Rohda 1 ons toch wel te vermaken vandaag, er werden hele leuke combinaties op de mat gelegd, we zagen een aantal zeer fraaie doelpunten en het was natuurlijk het weekend van het afscheid. Nadat bij Rohda 2 al een aantal corryfeëen afgezwaaid waren (Cenne, Christina, Jelle) was een 20 minuten voor tijd het moment waar ik als verslaggever al het hele jaar op zat te wachten. Fleur werd naar de kant gehaald en Joni kwam op haar plaats om samen met zus Leanne de (voorlopig???) laatste minuten van hun beider korfbalcarriere uit te spelen. En dus hadden we voor het eerst dit seizoen in het ene vak Syster Act 1 (Leanne en Joni) en in het andere vak Syster Act 2 (Amber en Silvana) in het veld staan. De eerste waar we echter afscheid van zouden nemen deze wedstrijd was Mike. Vijf minuten voor tijd was voor hem het moment gekomen om zijn Rohda shirt aan de wilgen te hangen, even daarna gevolgd door Leanne en Joni. Voor allemaal klonk een verdiend applaus van de supporters want allemaal (de één wat korter, de ander wat langer en een enkeling heeeel lang) hebben ze ons de afgelopen jaren prachtige dingen laten zien. Sommigen gaan de club verlaten , anderen stoppen helemaal of gaan lager spelen, wat het ook wordt, in ieder geval heel veel plezier daarmee en nogmaals bedankt voor al die doelpunten, rebounds, onderscheppingen, gemiste doorloopballen en uitgeschakelde tegenstanders.

En dan missen we natuurlijk nog onze coach, die na een lastig jaar, waarin uiteindelijk toch naar behoren gepresteerd werd, zich op mooiere dingen gaat concentreren. Ook Ruud wens ik heel veel plezier in zijn binnenkort nieuwe rol als papa. Het ga jullie allemaal hartstikke goed.

 

En zo is er dan een einde gekomen aan een zeer enerverend jaar dat toch vooral gekenmerkt werd door het grote aantasl afwezigen gedurende het hele seizoen door. Wat hebben we allemaal niet meegemaakt. Gebroken polsen, gebroken voet, kapotte enkel, herstellende achillespezen, zwangerschappen om van de lichtere blessuretjes maar te zwijgen. En dan toch zowel met 1 als met 2 makkelijk overeind gebleven zowel op het veld als in de zaal. Voorwaar een hele knappe prestatie waar we als club trots op mogen zijn. Volgend jaar nieuwe kansen, maar eerst nu maar eens allemaal gaan genieten van een welverdiende vakantie en dan zien we elkaar over een paar maandje weer terug op weg naar ……….??????

 

De doelpuntenmakers:

Avanti: Job 6, Mike 5 (1 sw), Silvana 2, Fred 2 en Joni 1

Oost Arnhem: Mike 12 (3 sw), Silvana 5, Fleur 4, Giovanni 3, Job 2 en Fred 1

SDO: Silvana 7, Mike 5 (1 sw), Fred 3, Job 3 (1 sw), Amber 2, Fleur 1, Joni 1 en Leanne 1

Tot volgend jaar.   Adri

 

[foogallery id=”9696″]