Deze week de voorbeschouwing van master voorspeller Ivar. Dat vind ik van mezelf in ieder geval. Na het weekend weten we meer.

Ik ga altijd voor het hoogst haalbare. Heb ik 1 uitslag (o.b.v. winst, verlies, gelijkspel) fout, dan betekent dat 10 push-ups. Heb ik er 2 fout? 20 push-ups enz. Als bewijs film ik dit en wordt het op de Facebook pagina van ROHDA geplaatst. Maar wees niet bang. Er komt geen filmpje, want het wordt een 100% score. Dat betekent wel dat ik mogelijk uitslagen neerzet waar de lezers niet zo blij van worden. Ik houd namelijk niet zo push-ups.

Kangoeroes:
Mijn moeder krijgt veel voor elkaar, maar de kangoeroes niet 1, maar 2 x per week laten trainen, lukt haar zelfs niet. Zaterdag dus geen kangoeroetraining. Ze mogen zich sparen voor de kangoeroetraining op Tweede Paasdag. Alleen maar winnaars hier, want iedere kangoeroe vindt zeker een eitje.

ROHDA F1 – OVVO F4:
Hoe goed deze toppers getraind hebben in de zaal, een overwinning zit er niet in. Ik hoop dat ik ongelijk krijg en dat ik de eerste 10 push-ups mag doen. OVVO F4 won de eerste wedstrijd na het zaalseizoen met maar liefst 22-1. Dat gaat het zaterdag niet worden. Ik voorspel een 2-7, omdat ik zeker weet dat de F1 na de eerste wedstrijd veel beter verdedigd dan de eerste wedstrijd, maar wel tegen een goede tegenstander. Dus 1 doelpuntje minder doorlaten dan vorige week is tegen OVVO een hele prestatie.

ROHDA E1 – KVA E3
Dit wordt een overwinning. De E1 kan heel goed korfballen. Dat hebben ze al laten zien. Ik voorspel een dikke overwinning: 10-4. Juist nu de coaching staf niet volledig is. Die drie snappen er niks van 😉

ROHDA D1 – Groen Geel D3
Ik ben bang dat Groen Geel D3 net aan het langste eind trekt. Sorry D1, ouders en coaches. Ik kan er weinig anders van maken. Kan hier wederom met de coaching te maken hebben. Al weet ik dat Isa in Groningen is tijdens de wedstrijd. Dat kan wel in het voordeel werken. Ik voorspel een 4-6 nederlaag.

ROHDA C1 – EKVA C2
Een waren strijd wie de laatste plaats in de poule verlaat. Doelsaldo van EKVA is nu nog net iets beter, maar na zaterdag ziet het er anders uit. EKVA C2 nog steeds stijf onderaan met 0 punten en de C1 gedeeld tweede na een 5-3 overwinning.

ROHDA A1 – De Corvers A1
Is de Corvers A1 zo goed of is vorige tegenstander KVA/DKV Victoria A3 zo matig? Ik denk het laatste. De Corvers wonnen vorige week met 29-5, maar gaan nu de bietenbrug op. Jawel. Ondanks de nederlaag in de eerste wedstrijd na de zaal gaat onze A1 met de overwinning aan de haal. Ik hoor jullie al gniffelen: “10 push-ups er bij”. Echt niet! A1, lekker vrijuit korfballen met het dynamische spel wat de coaches er in brengen en jullie pakken die gasten. Verdedigend wel bij de les zijn, want ze scoren wel erg makkelijk.

Pernix 3 – ROHDA 3
Kenny, René en ik er niet bij als coach, ja dan weet je het: dat gaat mis. Tweemaal Zes uit was ook zo’n gevalletje. Errol als player-captain. Resultaat: misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. 1 voordeel: ook Errol is er niet bij. Op basis van de afstraffing in de heenwedstrijd ga ik toch voor een nederlaag dames en heren: 23-15. Jawel, een dikke nederlaag. Anders kunnen de coaches zich niet meer serieus nemen.

NIC 3 – ROHDA 2:
Met zoveel toeschouwers van ROHDA 1 die de oversteek naar het Noorden maken, moet dit een kat in ’t bakkie, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. En mochten Cenne en Jelle nou net van heel nauw houden, dus klopt dit spreekwoord niet meer… Enfin, dit wordt een 20-24 overwinning voor ons tweede.

Succes allemaal!

Groet,
Ivar