Deze week spraken wij met Therese ten Rouwelaar, sponsor en een advocaat met een ROHDA hart.
Vertel eens wat meer over T.C. ten Rouwelaar advocaat. Hoelang bestaat het bedrijf en hoe ben je in in de advocatuur terecht gekomen?
In 1976 ben ik begonnen met werken bij de toenmalige Rijkspostspaarbank na het behalen van mijn MAVO-diploma. Sindsdien heb ik allerlei cursussen gevolgd en werd ik uiteindelijk secretaresse. In de avonduren heb ik HAVO en VWO gedaan. Nadat ik mijn huidige echtgenoot heb leren kennen ben ik, mede op zijn advies, fulltime (Notarieel en Nederlands) recht gaan studeren bij de Vrije Universiteit. In 1994 ben ik begonnen met een eigen advocatenpraktijk binnen een bestaand advocatenkantoor, waar ik toentertijd als secretaresse werkzaam was. Ik ben dus nu al ruim 22 jaar advocaat.
Hoe zou je mr. T.C. ten Rouwelaar advocaat in 2 a 3 zinnen beschrijven?
Als advocaat probeer ik altijd duidelijk en eerlijk te zijn in mijn adviezen. Cliënten vinden het prettig om te weten waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.
Wat heeft jou aangezet om ROHDA te sponsoren?
Toen mijn dochter bij Rohda ging korfballen vond ik dat ik financieel best wel wat voor de club kon doen. Dit heeft geresulteerd in de plaatsing van een reclamebord langs het veld. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Voor mijn bedrijf reclame en voor Rohda meer financiële armslag.
Is er nog iets wat jij onder de aandacht willen brengen bij onze leden?
Bij Rohda ben ik nu nog actief als jurylid. Ik heb daarvoor diverse vrijwilligerstaken vervuld. Je leert daarmee mensen kennen en zo leer je ook sneller de vereniging kennen. Ik zou iedere ouder willen aanraden om zich als vrijwilliger aan te melden. Er is altijd wel iets te doen.