Denk je klaar te zijn… niet dus, na de voorbeschouwing moet je ook een nabeschouwing schrijven. En dan had het, nu schrijvende, best handig geweest als ik zaterdag even naar de hal had gekomen. Maar ja, lag op de bank lui te zijn.

In een normale wereld kun je alleen een verslag schrijven als je de wedstrijd ook zelf hebt gezien.  Maar sinds Trump  hoeft dat niet.  En overigens in Nederland ook steeds vaker niet.  Op alle sociale kanalen en op het nieuws zien we van alles voorbij komen, weinig is op feiten gebaseerd. Nepnieuws!

 Wat ik van iedereen heb begrepen is dat dat iedereen fantastisch heeft gespeeld.  Iedereen fantastisch is getraind afgelopen week en dat de coaches fantastisch hebben gecoacht.  De scheidsrechters hebben fantastisch gefloten.  En de sportkantine van de Ookmeerhal was fantastisch gezellig!  De kantine was overvol.  Je kon nog amper naar binnen!

Gelukkig kun je op andere manieren een verslag schrijven.  Eenzijdig.  En dan heb je veel commotie op Facebook.  En dat is jammer en niet nodig.  Maar je kunt ook een veelzijdig verslag schrijven.  Heb me omringd met verschillende verenigingen, Rohda, BW en Groen Geel, met ouders van kleine kindjes die nul komma nul verstand hebben van korfbal (lees: Wendy Clerc), heb ook de sites van de tegenstanders bekeken om een nog beter beeld te vormen.  En heb in de Rohda 4 app ook nog een en ander op kunnen pikken.  Kortom: hierbij een vriendelijke samenvatting!

We gaan eerst terug in de tijd.  Er was eens… een heel team met hele grote dames.  Ze konden de korf aanraken.  En dat team werd kampioen van Nederland.  Dat team heeft jaren gedomineerd in de Hoofdklasse, de League van nu.  Dat team deed het ook met elkaar en daar zijn prachtige kindjes uitgekomen, maar daar komen we zo op terug. In dat team was er een jongetje met zwart piekerig haar.  Een grote slungel.  Genaamd Ruud van Beugen.  Ja, even een “ode” aan Ruud!  Een van de meest ondergewaardeerde spelers van het gouden Rohda team heel heel heel heel heel heel lang geleden.  Ruud was in staat om zijn vakgenoten zo uit te spelen dat scoren vanzelf makkelijk werd.  Met Ruud in een vak kon je meerdere malen schieten.  De bal was niet na 1 schot weg.  En zo hoefden topscorers Rene, Frits en Marco alleen maar een zesje te draaien…

De steunende pilaren in elk team worden minder genoemd dan de aanvallers, de topscorers.  Dat is niet altijd leuk, maar wel hoe het is.  Hetzelfde geldt voor de verdedigers.  En we weten allemaal hoe kut het is als ‘het andere vak’ makkelijk goals doorlaat (in Rohda 4 het vak met Rene Kruse J!) en jij net 1 bal in de aanval hebt gehad…

Rohda 1  Met de zoon van … in de basis! Enzo’s debuut in het 1e!  Kleine vervelende jongetjes worden groot! J.  Na de winst van vorige week donderdag zoals verwacht een minder flitsende start.  Maar met Fleur die haar tegenstandster (normaal goed voor 6 goals per wedstrijd) totaal aan banden legde kon de andere aanval met schotkanon Silvana het verschil maken.  Enzo/Job zorgde voor de juiste passes en Amber doet wat Amber altijd goed doet.  Vangt veel ballen af en pikt zelf ook nog goals mee.  Het andere vak kwam wat minder tot aanvallen, enerzijds omdat SCO doeltreffend was, maar ook omdat het gewoon niet helemaal hun aanvalsdag was.  En dat kan.  Wel heeft Mike natuurlijk weer het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt.  Onmogelijk, maar niet als je Mike heet! Afijn, het leek erop dat SCO toch de punten meer naar huis zou nemen.  Ware het niet dat Job daar anders over dacht.  Nog net op tijd schoot Job de gelijkmaker er in!

Rohda 2.  Met Julian in de basis was DVO kansloos.  Met veel doelpunten van Joni en dodelijke vrije ballen van Amy!  Dames in de punt J! Tuurlijk fantastisch aangegeven door de spelverdelers!  Stoorzender Jeffrey, ook wel bekend als De Dyson, wist zowel aanvallend als verdedigend alle afketsende ballen af te vangen en daardoor kwam DVO aanvallend niet echt in zijn spel.  Er is redelijk goed verdedigd, heel soms werd er een goal doorgelaten die niet nodig was.  Al met al, 2 punten binnen dus who cares?

Rohda 3 heeft natuurlijk gewonnen van Blauw Wit.  Het was niet het veteranenteam.  Dus geen gefrustreerde ex-hoofdklasse korfballers, maar gewoon vervelende mede-Amsterdammers.  Rohda 3 heeft BW nauurlijk in mootjes gehakt.  Appeltje – eitje!

 Rohda C1 had veel te grote tegenstanders, waren ook niet helemaal compleet.  Goed nieuws is dat Kadir terug is van een blessure.  Dus Kadir heeft weer lekker gespeeld.  De invallers hebben heel erg hun best gedaan en verloren net op het nippertje met 1 doelpunt verschil.  Heel jammer, maar toch goed gedaan.

En Rohda E1 heeft het weekend winnend afgesloten.  Esdo had geen schijn van kans.  Maar liefst 6 mooie doelpunten zijn gemaakt en er is zo goed verdedigd.  Esdo heeft maar 2 doelpunten kunnen maken.  Goed gedaan Rohda E1!

Dat was het weer.  En niet tot de volgende keer!

Groet,
Najat