De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen werd een wedstrijd zonder belangen. Beide teams waren veilig en dat was op sommige momenten ook wel te merken aan het spel van beide ploegen. Het heilige moeten was er af en dat leidde regelmatig tot momenten van concentratieverlies met allerlei gekke situaties, passes en doelpogingen tot gevolg.

Voor de verandering hadden we weer eens een wijziging in de opstelling aangezien Ivar twee wedstrijden in zo een korte tijd nog niet volledig kan verteren en daarom maakte Enzo zijn debuut in de basis van Rohda 1.

De start van de wedstrijd was zoals onze eerste bijna altijd start in de wedstrijd, nl. eerst eens op achterstand komen. Niet zo erg als afgelopen donderdag maar het werd wel 0-2. Silvana was de eerste die namens Rohda de korf wist te vinden. Met 2 rake schotjes werd het 2-2. Vooral de eerste was een bijzondere met een foutloze pass van Silvana op Silvana. Huhh zult u zeggen. Wel als je op een meter van de korf het spel met een verre crosspass open wilt gooien maar vergeten bent dat er een paal in het veld staat (sinds wanneer staat daar zo een ding?), dan smijt je de bal keihard tegen die paal en krijg je hem gelijk weer terug in je handen. Omdat je tegenstandster ook niet weet dat die paal er staat kijkt die natuurlijk om en zo sta je dan ineens pal achter de korf vrij en hoef je de bal er alleen nog maar in te gooien. 1-2 en grote hilariteit alom natuurlijk.

Achteraf bleek dit verloop in de score symptomatisch voor het grootste deel van het scoreverloop in de eerste helft. SCO nam telkens de voorsprong van een paar punten en de tweede aanval moest de zaak dan weer repareren, want onze eerste aanval had het vizier niet alleen niet op scherp staan, ze hadden het geloof ik niet eens mee genomen. Gelukkig was onze tweede aanval wel scherp in de afronding. Met name Amber en vooral Silvana waren een ware plaag voor de SCO verdediging. Niet voor niets heeft SCO hen de bijnaam de Powersisters gegeven. En dat lieten zij zeker in de eerste 20 minuten maar eigenlijk wel de hele wedstrijd door dan ook even zien ook. Want na de 2-4 was het 3-4 Silvana, 4-4 Silvana. En na de 4-6 werd het 5-6 Amber. Het werd 5-9, waarna Enzo ook even mee mocht doen in het doelpunten maken, maar daarna was het toch weer Amber met 7-9. Het werd 7-10 en dan 8-10 en het eerste doelpunt van onze eerste aanval. Daarna weer Silvana die onregelementair werd gestuit en een strafworp mee krijgt. Benut door Job. En tenslotte een tweede strafworp nu voor Amber als die de bal uit haar handen getikt ziet worden door een SCO heer terwijl onze heren helemaal vrij staan. Job scoort ook deze en het is weer gelijk. Het is Mike die met een soortement van doorloopbal/schepballetje vanaf een meter of 3,4 onze laatste voor rust weet te maken, maar het allerlaatste woord in de eerste helft is voor SCO waardoor zij met het kleinst mogelijke verschil in hun voordeel de rust in gaan (11-12).

De tweede helft deed onze eerste aanval iets meer mee al bleef de score aan de zeer magere kant. Eerst maar weer een strafworp voor Silvana wederom benut door Job. Daarna voor het eerst een voorsprong via een schot van Fred. Enzo met een tweede goal zorgde voor 14-13 maar daarna weer 14-16 voor SCO. Job trok de stand weer gelijk, dit keer via twee normale doelpunten. Mike kreeg vanaf de stip de kans voor 17-17 en zo langzaamaan weten we dan wel dat we de goal al vast kunnen gaan noteren, want een gemiste strafworp en Mike dat past niet in één adem. Silvana met een fraaie doorloper 18-17 en Mike 19-18. Silvana maar weer een keer voor 20-20 en Fred verzorgt de 21-21. Dan toch weer achter 21-22. De nederlaag likjkt niet meer af te wenden als met nog 25 seconden SCO de bal in de aanval rond speelt. Dan toch nog een onderschepping en nog 13 seconden te gaan. Alle ogen zijn gericht op de Hulsensisters. Haha gefopt want met nog 4 seconden wordt Job vrij gespeeld op een meter van de korf en hij laat de Rohda harten toch weer even oplichten want hij scoort en bezorgt ons zo op de valreep een punt.

Zoals ik al zei, een wedstrijd om des keizers baard. Een eerste aanval die totaal niet in de wedstrijd zat en een tweede aanval die het juist wel in de vingers had vandaag. De doelpuntenverhouding 6 tegen 16 zegt genoeg lijkt me.

Nu een weekje vrij. Volgende week is er geen wedstrijd, daarna de laatste in Harderwijk tegen Unitas en dat kan nog een heet avondje worden, aangezien Unitas nog volop in de strijd is voor de laatste degradatieplek. Alle andere beslissingen in deze Hoofdklasse zijn inmiddels gevallen. Nic en Dalto hebben zich geplaatst voor de play-offs, OVVO is gedegradeerd en gaat verder volgend jaar in de Overgangsklasse.

 

Onze doelpuntenmakers: Silvana 6, Job 6 (3 sw), Mike 4 (1 sw), Amber 2, Enzo 2 en Ferdgie 2

 

Tot volgende keer,
Adri