Aankomend wedstrijdweekend vliegen onze ploegen uit.

De Kangoeroes gaan zaterdag aan de slag onder leiding van Leanne en Norman. Via Karin hoor ik dat er flink wat leden onze mooie sport uitproberen. Ik wens hen en hun ouders veel sportplezier.

De E’tjes spelen pas volgende zaterdag weer, dan tegen SDO E1 in Kamerik

ROHDA D1 tegen Luno D1 uit in Linschoten. Bij winst hooguit 1 plek omhoog, mits ESDO verliest. Wel zaak om fiducia erin te houden zodat Fiducia D2 onder onze Etjes blijven. Atlantis D2 is, zoals de naam al aangeeft, de gedoemde verliezer met 0 punten op hun naam. Moedig onze D’tjes flink aan! Het zijn 1ste jaars spelers en de tegenstanders zijn vaak groter. Trainer Kimberley ten Hulsen geeft aan dat op trainen vooruitgang zichtbaar is en verwacht tegenstand van Luno. De oorlog is niet gestreden maar deze slag 0 punten voor de amsterdammertjes.

ROHDA C1 tegen OVVO / De Kroon C3

28 doelpunten tegen versus 56. Verdedigend kan onze jonge ploeg bergen verzetten. Zullen de Danisik broers, net zoals afgelopen zaterdag, in 1 vak opgetrommeld worden? Mits Lars Logman zijn achternaam geen eer doet verwacht ik dat OVVO het bos in wordt gestuurd. Rohda pakt de kroon.

De A1 speelt zondag tegen BEP A3
Thuis werd met 12-10 gewonnen. Om met KZ de strijd aan te gaan voor de 4de plek zal gewonnen moeten worden.
De dames speelden zaterdag sterk tegen koploper AW. Damantha’s naam viel meerdere malen bij het publiek.
Zal Mischa wederom 70% raak schieten? Kan Jordy shinen door voor assists te zorgen, naast voor eigen kansen te gaan? Laat maar zien mannen! 2 punten.
Rohda 4 komt uit tegen koploper Achilles.
De Haagse zwakke plek zit in het onderschatten van de Rohda veteranen. Verdedigend laten we ons niet overbluffen.
Devies blijft zuinige looplijnen aan te houden en op 3 meter te verdedigen(“geen doorbraak!” -Kruse).

Daarom geheel onverwacht meer goals tegen de rivalen op de 2de en 1ste plaats. In Den Haag is het voor de voorbeschouwer koffiedik kijken, maar verwacht dat Achilles ons laat oppleuren zonder punten.

Jong Rohda 3 knokt in de middenmoot van de poule door en komt zaterdag uit tegen Ados2.
Ados pakte vorige keer de punten (stand 11-14). Met Rebecca op retraite (skivakantie) kunnen de dames makkelijker in wedstrijdopstelling trainen.

Aanstormend talent Julian Akkersdijk gooit wekenlang hoge ogen. Afstandschoten en doorlopers heeft hij in de vingers waardoor het nauwelijks opvalt dat dubbelen hem lastiger afgaat. Ik verwacht een overtuigende winst.

Ons 2de komt uit tegen OVVO 2.

Zoals de C1 eerder die dag al voor zal doen kan OVVO gewoon de kroon afgepakt worden. Met gemiddeld 10% meer goals voor en 5% minder goals tegen stuurt Imre’s ploeg af op de winst.

Rohda’s hoofdmacht stunt, verrast, verblijd. Door onlangs punten te pakken van NIC en Wageningen zit er voor OVVO (Tim Jansen en Leon Simons) maar 1 ding op. Namelijk de dood of de gladiolen. Want laten we eerlijk zijn: Rohda 1 imponeert. Een kat in het nauw gedreven kan naar uithalen. 7 januari won OVVO nog van Wageningen. 2 punten

Het doel is 10 van de 14 punten te pakken. Zal ik meestervoorspeller Kruse overtreffen?

Groet,
Simon