Toen Sherida mij vroeg of ik de voorbeschouwing voor komend weekend wilde maken, stemde ik niet direct toe. Wist ik wel genoeg van alle ploegen en kon ik wel een goed inschatting maken? Maar na enig beraad zal ik toch een poging doen.

Komend weekend zijn alle wedstrijden in onze eigen Sportcentrum Ookmeer. Er staan een aantal belangrijke duels op het programma, namelijk tegen de directe concurrenten. Ik zal mijn voorbeschouwing doen in de volgorde van optreden.

Kangoeroes: Zij komen in steeds grotere aantallen bij elkaar op de “geheime plaats” in de Lukas school. Zullen het er net zoveel zijn als vorige week? Ik denk het wel, want je hoort alleen maar enthousiaste verhalen van de kangoeroes.

Rohda E1: Nadat ze vorige week verschrikkelijk vroeg hun bed uit moesten, mogen ze zaterdag lekker uitslapen, want ze zijn vrij. En als ze dan toch hebben uitgeslapen, kunnen ze ’s avonds bij Rohda 1 gaan kijken, want die hebben alle steun nodig.

Rohda D1: Dit wordt een van de belangrijke wedstrijden vandaag. Ze treden aan tegen hun directe concurrent, beiden hebben 4 punten. Scoren moet tegen ESDO lukken. Uit werd 2 weken geleden ruim gewonnen. Ik ga ervan uit dat ze dat zaterdag ook doen.

Rohda C1: Ook zij moeten tegen hun directe concurrent. Met al 8 punten staan ze mooi in de middenmoot. De uitwedstrijd in Vinkenveen werd dik gewonnen en als ze dezelfde energie tonen als afgelopen weekend denk ik dat ze ruim kunnen winnen. (aan de scheidsrechter zal het niet liggen :))

Rohda A1: Zij gaan de strijd aan met de koploper uit hun poule. Het is te hopen dat de rust van de afgelopen weken ze goed heeft gedaan, want het zal moeilijk worden. AW is een goede ploeg met veel wisseling in hun spel. Maar als er vanaf het begin goed gelopen wordt in het juiste tempo, voorspel ik een kleine nederlaag.

Rohda 4: Zij gaan voor het kampioenschap! Dat werd vorige week immers geschreven, dus moet er gewonnen worden. Ze hebben nog maar 2 punten achterstand op de koploper. Van Thor werd uit echter met ruim verschil verloren, dus ze zullen revanche willen halen. Ik ga ervan uit dat dit hun voldoende prikkelt om te winnen.

Rohda 3: Zouden de spelers het goede gevoel van vorige week kunnen vasthouden? Dat is wel belangrijk, want ze moeten aan de bak tegen de koploper, Die Haghe. De opstelling wisselt per wedstrijd, want het team is groot. Hopelijk weten Kenny, Ivar en René de juiste samenstelling in het veld te zetten voor een goed resultaat. Ik vrees echter een kleine nederlaag.

Rohda 2: Op papier hebben ze een makkelijke wedstrijd, want ze treden aan tegen de onderste uit de poule: Sparta. Dus als het team goed gemotiveerd het veld ingaat, zal de overwinning een feit zijn!

Rohda 1: Na de belangrijke wedstrijd vorige week in Groningen, gelijkspel tegen Nic., zullen ze nu moeten doorzetten om de kleine kans op de play-offs te realiseren. Ik ben benieuwd wie Ruud inzet als vervanger van Giovanni, die vorige week zo ongelukkig zijn pols brak. Winst is ook belangrijk om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Ik denk (en hoop) de deze redenen voldoende zijn om als team te winnen van Wageningen.

Groet,
Cor