Op zaterdag 8 april is de finale om het Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal voor de tweede keer in de Ziggo Dome in Amsterdam. Om de Amsterdamse korfbaljeugd ook warm te krijgen voor het evenement wordt er een Amsterdamse Schotcompetitie gehouden door alle clubs voor alle F-jes tot en met de B’s.

Wat houdt het in?

Alle verenigingen organiseren zelf een schotcompetitie, waarbij er van elke leeftijdscategorie 1 winnaar komt, die de vereniging mag vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale! De winnaar per categorie wint al 2 kaartjes voor Ziggo Dome!

Alle kinderen mogen 1 minuut schieten op de korf en proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken. Het kind met de meeste doelpunten wint, heel simpel. Is er een gelijkspel, dan wordt er een halve minuut verlengd. Op zaterdag 28 januari zullen alle C-tjes en D-tjes tijdens de rust van Rohda 1 tegen Wageningen 1 kijken wie de beste schutter is.

En alle kinderen van de F-jes en E-tjes zullen op zaterdag 11 februari in de rust van Rohda 1 tegen SDO/VErzuimVitaal 1 uitmaken wie de beste schutter is. De winnaars krijgen een leuke prijs en zij mogen Rohda vertegenwoordigen bij de Amsterdamse finale op zondag 11 maart tijdens de rust van Blauw Wit tegen Top. Zij worden wellicht de beste schutters van Amsterdam!