Zoals gezegd stonden er afgelopen zaterdag veel belangrijke wedstrijden op het programma.

Ik draai nu de volgorde even om en begin bij de Kangoeroes. Mijn doel om de trainer (dit keer Norman, helemaal in z’n eentje) gek te maken door een superopkomst, is gelukt. Er waren maar liefst 25 kinderen bij de training. Het was een heerlijke drukte en de kids hebben zich goed vermaakt. Ome Herman heeft heel wat glaasjes limonade moeten inschenken. We proberen nu de kinderen van (bijna) 6 en ouder naar de dinsdagavond (en evt. ook donderdag) te krijgen, zodat de leeftijden wat meer op elkaar afgestemd zijn. Maar als dat niet lukt, kunnen ze uiteraard op de zaterdag blijven. Straks op het veld (eind maart) hebben we wat meer ruimte.

Dan de E1: die zielepoten moesten al om 9.00 uur in Vleuten spelen. Helaas was mijn voorspelling juist tegen de koploper, maar volgens de trainers was het een goede wedstrijd en zijn ze echt trots op jullie. Het gaat steeds beter. De E1 verloor met 8-2.

De D1 had het zwaar bij EKVA. Ik zette in op een gelijk spel, maar dat zat er zaterdag echt niet in. Vanaf het begin hebben ze achter de feiten aan gelopen. Jammer jongens, maar zaterdag weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. De D1 verloor met 13-6.

De C1 deed wat ik had voorspeld gelukkig. Zij namen de twee punten bij Kios makkelijk mee naar huis. Er werd weer beter geschoten en zijn wonnen dan ook met 8-2.

Dan Rohda 4. Een belangrijke pot als ze nog bovenin mee wilden doen. Nou, dat is gelukt hoor. De mannen hadden het vizier op scherp, uiteraard goed ondersteund door de dames en in een mooie pot werd er met 20-16 gewonnen van ZKC. Nu Achilles over twee weken nog pakken en het einde wordt superspannend. Dan 3 ploegen op de 1e plek. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Rohda 3 kwam heerlijk glimmend terug uit Bep. Ze hebben de hele wedstrijd achter gestaan, hadden last van de lengte bij Bep, maar bij het eindsignaal stond er 13-14 op het scorebord. Het werd een “vieze” overwinning genoemd, maar zijn die niet altijd het lekkerstJ

Rohda 2 stond zaterdag lekker te spelen tegen Nic. Heeeeeel veel kansen werden er gecreëerd, maar helaas werden er ook veel om zeep geholpen. En dat brak ze uiteindelijk op. Het schot zal echt beter moeten. Het spel is prima, verdedigend zat het goed, maar er worden te weinig doelpunten gemaakt. Echt opgelegde kansen missen we: trainen trainen trainen denk ik dan. Helaas werd de eindstand 23-19 en dat was echt niet de veldverhouding. Er heeft zeker meer in gezeten.

Dan Rohda 1. Een belangrijke pot na twee slechte wedstrijden. Ivar weer terug in de basis wat natuurlijk weer fantastisch was om te zien (zeker voor mij natuurlijk) en een hele andere opstelling. Spannend dus of deze wissel beter zou werken. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar liepen daarna toch steeds achter de feiten aan. De achterstand bedroeg op een gegeven moment zelfs 6 punten. Maar na rust kwam eindelijk het oude Rohda 1 weer boven drijven. Vechtend en elkaar stimulerend kwamen we stapje voor stapje dichterbij. Echter steeds tot 2 punten. Tot de laatste minuten waren aangebroken en we in de laatste minuut de aansluiting vonden: 23-23. Het is echt een verdiend punt gezien de knoklust en de beleving. Ik schreef het in de voorbeschouwing: als eilandjes zijn we niet goed genoeg. Zaterdag werd mijn gelijk bewezen: als team kunnen we alles en iedereen aan. Zaterdag tegen Nic begonnen en nu die lijn doortrekken tegen Wageningen.

Er was echter helaas weer een tegenvaller voor Rohda 1. Je kan het haast niet meer geloven, maar ook deze week een een zware blessure, ditmaal voor Giovanni. Hij heeft zijn pols gebroken en ook nog slecht, waardoor hij wel acht weken uitgeschakeld zal zijn. Hoeveel pech kan een ploeg hebben in een seizoen. Op het veld waren het de dames, in de zaal zijn het de heren. Gio, heel veel sterkte!

Als laatste kan ik u nog vertellen dat het avondje stappen in Groningen heel gezellig was en dat er ondanks dat toch nog redelijk geslapen werd in het hostel. Het was weer een mooi weekendje Groningen.

Groet,
Karin