Hij stopte dit seizoen in de selectie omdat hij een grote ambitie heeft als scheidsrechter. Dat lukt hem tot nu toe ook heel aardig. Hij mag in februari zelfs in de Reserve Korfbal League (KZ/Hiltex – TOP) fluiten. Zijn scheidsrechter carrière gaat in een rap tempo. Hier zijn wij als ROHDA natuurlijk super trots op, zeker als je weet hoe dit allemaal tot stand is gekomen.  Daarom tijd voor een kort interview met Errol.

Errol! Wat horen we nou.. Je gaat binnenkort je eerste wedstrijd in de Reserve Korfbal League fluiten! Hoe is dit tot stand gekomen?
Ja, dat klopt. Ik ben vorig seizoen begonnen met fluiten naast het spelen in de selectie. Aan het eind van het seizoen is mij gevraagd om deel te nemen aan de District master Class (talentenpool van scheidsrechters). Dit leek mij een mooie uitdaging. Door de begeleiding van de DMC is het heel hard gegaan. Ik ben begonnen met fluiten in tweede klasse en nu mag ik binnenkort acteren in de Reserve Korfballeague!

Had je dit zo snel verwacht?
Nee, zeker niet. Ik wist van te voren wel dat met behulp van de DMC je eerder en vaker kan promoveren als scheidsrechter. Maar nu al Reserve Korfbal league had ik niet verwacht.

Waar is die ambitie voor scheidsrechter eigenlijk vandaan gekomen?
Goede vraag.. Een paar jaar geleden had ik er niet aan gedacht om scheidsrechter te worden. Na de vele (jeugd)wedstrijden die ik heb moeten fluiten voor ROHDA (bedankt Karin Spierings!), heb ik mij opeens bedacht dat scheidsrechter zijn best leuk is. Ik begon vorig jaar met de gedachte ROHDA te helpen met de rompregeling en het voorkomen een boete. Nu doe ik het ook voor mijzelf en vind ik het een leuke uitdaging om te weten waar dit gaat eindigen.

Hoe vaak fluit je nu en welke klasse?
Ik fluit nu bijna elk weekend één wedstrijd en soms wat meer. In januari mag ik starten in de Overgangsklasse en daarna reserve Hoofdklasse/ Korfbal League.

Ben je zenuwachtig voor een wedstrijd?
Eerlijk gezegd tot nu toe niet, maar het zou mij niet verbazen als ik binnenkort wat benauwder zal hebben voor een wedstrijd. Ik hoop dan maar dat mijn assistent-scheidsrechter Jos van Putten mij rustig krijgt.

Misschien niet de beste vraag omdat meerdere mensen dit interview zullen gaan lezen en zich hier op kunnen voorbereiden;-). Maar toch stellen we hem. Je bent zelf wel iemand die emotioneel kan reageren op de scheidsrechter in het veld ;-). Is dit dan ook iets waar je rekening mee houdt als scheidsrechter, dat mensen vaak emotioneel of uit frustraties kunnen reageren?
Ja, als speler weet ik maar al te goed dat je soms wat emotioneel op een beslissing van een scheidsrechter kan reageren. Dus dat neem ik wel mee als scheidsrechter zijnde. Voorop staat wel dat een (emotionele) reactie tot een zekere hoogte te accepteren is. Nu je deze vraag stelt maak ik maar gebruik van de mogelijkheid om alle Rohdianen erop te wijzen dat ook een scheidsrechter op het veld staat voor zijn/haar plezier. Ik vind dat een ieder dat moet beseffen en als je dat niet begrijpt hoor je wat mij betreft niet thuis op een sportveld. Dus blijf respectvol tegenover de scheidsrechter! Gebruik je fanatisme voor het spel of het aanmoedigen van de ploeg.

Dat zijn zeer wijze woorden Errol. Daar zijn we het volledig mee eens. Nog één laatste vraag:
Wanneer is je carrière geslaagd?
Net als vele anderen zal ik het natuurlijk super vinden om het hoogst haalbare te halen, bijvoorbeeld de Korfbal league. Maar plezier hebben is het meest van belang. Zolang ik dat heb, ben ik geslaagd.