Ik zal heel eerlijk zijn: met de grootste tegenzin schrijf ik deze nabeschouwing. Het afgelopen korfbalweekend zou ik namelijk het liefst weer vergeten. Wat zo’n mooi weekeinde had kunnen worden liep wel uit op vrijwel alleen maar positieve resultaten… maar dan eigenlijk steeds voor de thuisploeg. En dat is slecht nieuws als Rohda een uitweekend speelt! Ik had gehoopt dat ik toch iets beter was in het voorspellen van korfbaluitslagen, dat had Rohda toch een stuk meer punten opgeleverd.

Rohda C1

Laten we dan in ieder geval goed starten. De C1, ons licht in donkere dagen, onze redder in nood, wist afgelopen zaterdag te doen wat het eigenlijk het hele seizoen al doet: winnen! Ons aspirantenteam heeft schijnbaar veel geleerd van de reboundtraining van afgelopen donderdag, want alle afvallende ballen waren voor de C1. Niet alleen heb ik het resultaat van deze wedstrijd goed voorspeld, maar we deden dat onder andere door wedereom een doelpunt van Elise! Zij heeft net als de rest van het team de smaak te pakken, en iedereen kon het er over eens zijn dat met een 2-8 eindstand de verhoudingen in de wedstrijd goed werden weergegeven. Iedereen behalve Tarik welteverstaan, want hij scoorde tijdens de zoemer in de allerlaatste seconde nog de 2-9. Een dik terechte overwinning dus!

Rohda A1

Nog een voorspelling die ik goed had deze week (en dan houdt het ook echt wel op) was die van de A1: de punten bleven inderdaad in Amsterdam, zij het bij de verkeerde vereniging. In tegenstelling tot AW.DTV startte onze A1 niet scherp, en keek het al gauw tegen een 7-0 achterstand aan. Halverwege de wedstrijd was de afstand nog steeds 7 punten, en er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden wilde onze junioren nog aanspraak maken op 1 of 2 punten. Dat deden ze met verve, want de tweede helft was voor de neutrale toeschouwer enorm vermakelijk! Rohda rechtte de rug en liet het verschil dan ook niet groter worden, wat betekende dat na 60 minuten korfbal een 19-12 op het scorebord stond. Een matige eerste helft werd opgevolgd door een prima tweede, en Rohda A1 kan zich vol vertrouwen op gaan maken voor de wedstrijd tegen BEP A3 in eigen hal komende zaterdag.

Rohda 4

Dat men niet zomaar even meedraait in het sterrenteam van Rohda 4 bewees Stephan Stieltjes afgelopen zaterdag. Bij zijn eerste wedstrijd in de afgelopen 10 jaar moest hij met een zweepslag het veld verlaten, een lot dat je zelfs je ergste vijand niet toewenst. Via deze weg namens de hele vereniging sterkte gewenst! Zelfs met vijf fantastische dames kwam Rohda 4 deze tegenslag niet meer te boven, en ik moet helaas weer een 1’tje invullen bij de TOTO:  een 18-7 eindstand was het gevolg. Maar niet getreurd: we hebben alles nog in eigen hand, en ik vertrouw erop dat er niet meer van de kampioensschapskoers zal worden afgeweken!

Rohda 3

Aan de Gaslaan in Den Haag werd de wedstrijd tussen zwart-geel en zwart-geel gespeeld: Die Haghe 3 tegen Rohda 3. Tot aan de rust een gelijk opgaande strijd, de stand was slechts 1 punt in het voordeel van de thuisploeg. Na de thee zagen we echter een ander beeld bij het 3e: de echte scherpte ontbrak, Die Haghe kon de voorsprong uitbreiden en de wedstrijd rustig uitspelen. Ook de wissels konden het tij niet keren, we kwamen niet verder dan een 19-11 eindstand. Komende zaterdag mag Rohda 3 tegen Ados laten zien dat ze meer in hun mars hebben!

Rohda 2

Dan mijn eigen team, Rohda 2. Ik zei het voor de wedstrijd al: een vreemd ploegje, een rare hal en nog veel gekkere supporters in het verre Zwolle. Laat je niet gek maken en blijf bij je eigen spel was het devies. Dit lukte helaas maar met vlagen, en dus keken we tegen een 13-11 achterstand aan bij rust. Bij deze stand was er op zich nog geen man overboord, maar ook de hele tweede helft liepen we achter de feiten aan; met name het eerste aanvalsvak kwam maar moeilijk tot scoren. Nu zou 20 goals maken in principe genoeg moeten zijn tegen een ploeg als Sparta, maar als je dan ook nog eens 22 tegentreffers incasseert is dat simpelweg niet voldoende. We wisten meerdere malen de stand tot 2 verschil terug te brengen, maar verder dan dat liet Sparta ons niet komen. Als ik ondanks mijn (ronduit beroerde) carrière als waarzegger dan nog één voorspelling mag maken, dan is het de volgende: ik zou niet graag voor OVVO spelen aankomende zaterdag, want zij gaan ten onder tegen een getergd Rohda 2. En zoals we tegen Dalto lieten zien, dan moet iedereen bang voor ons zijn!

Rohda 1

Wat ons rest is de wedstrijd van ons vlaggenschip. In het verslag van Adri is genoeg te lezen over de wedstrijd zelf, dus daar zal ik hier niet over beginnen. Het gebruikelijke spreekwoord ‘er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden’ was op z’n plaats. Laat ik het zo zeggen: dat vaatje zou aanstaande zaterdag wel over moeten stromen, want tegen Wageningen werd er geen gebruik van gemaakt. We hebben nu twee wedstrijden op rij gespeeld waarin we met ruime cijfers verloren; op papier misschien twee keer dezelfde wedstrijd. In de praktijk is echter niets minder waar, want ik heb een enorm verschil gezien ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Nic. In tegenstelling tot vorige week bleven we als team spelen, en zelfs toen werkelijk niets lukte werd er contact gezocht en overlegden we – als vak en als team – hoe het beter kon. En beter zal het gaan! Misschien is mijn tijd bij Rohda nog maar kort, maar een ding weet ik al zeker. Wat we incasseren wordt dubbel en dwars aan de volgende tegenstander uitbetaald!