Na de nipte 5-4 overwinning van vorige week stond voor de C1 deze week de eerste thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Kios, dat hun eerste wedstrijd nipt met 6-8 had verloren.

Vooraf was er een kleine tegenslag te melden, want Lars was helaas ziek en kon dus niet meespelen. Gelukkig konden Kayo en Jamie van de D1 beide een helft meespelen, waardoor we nauwelijks aan kracht moesten inboeten.

Rond 15.00 uur begon ons aanvalsvak aan de wedstrijd, en zo’n 30 seconden later stonden we al met 1-0 voor. Kios was kennelijk nog niet wakker en liet Kim iets te veel ruimte. Deze maakte daar dankbaar gebruik van en schoot van korte afstand direct raak: 1-0. Kios herpakte zich direct, en na een mooi afstandsschot was het al weer 1-1. De doelpunten vielen als rijpe appelen in de beginfase, want door een fraai afstandsschot van Brit stonden we na vier minuten spelen wederom voor: 2-1. Niet veel later maakte Tarik een mooie aanval af, 3-1. Daarna begon de wedstrijd een beetje in te zakken. Kios leek niet veel beter te kunnen en een grote overwinning leek aanstaande. Maar in plaats van door te drukken verslapte het spel ook van onze kant en werd de wedstrijd wat gezapig. Tim scoorde met een nette doorloopbal nog wel de 4-1, maar daarna ging het tempo helemaal uit de wedstrijd en werd er veel onnodig balverlies geleden. Hierdoor werd er nog nauwelijks op de korf geschoten, en het was dan ook niet vreemd dat het tot aan de rust 4-1 bleef.

Ook aan het begin van de tweede helft was het tij nog niet gekeerd. Nog steeds lag het tempo erg laag en waren de passes niet altijd even secuur. Hierdoor hielpen onze pupillen de tegenstander weer een beetje in de wedstrijd en een zekere overwinning leek toch nog in het gedrang te komen. Binnen enkele minuten was de voorsprong gereduceerd tot slecht één doelpunt: 4-3. Kennelijk had onze jeugd deze prikkel nodig, want opeens ging het tempo weer omhoog en werden er weer kansen afgedwongen. Tarik gaf ons weer wat lucht met een fraaie treffer, 5-3. Vervolgens was het de beurt aan Elise om een duit in het zakje te doen, en met een kort schot werd de stand naar 6-3 getild. Daarna waren er over en weer nog wat kansen, maar aan de stand veranderde niets meer.

Een wedstrijd dus met verschillende gezichten. Perioden met mooi spel werden afgewisseld met fasen waarbij we nauwelijks de bal in de ploeg konden houden. De komende weken zal het niveau omhoog moeten, want het programma liegt er niet om. Achtereenvolgens uit tegen De Vinken (heeft de eerste wedstrijd gewonnen), dan uit en thuis tegen Esdo (en ik vermoed dat dit net als op het veld de zwaarste tegenstander zal worden) en dan nog thuis tegen Luno (waar we dus vorige week nipt van wisten te winnen). Als we ten minste drie van deze vier wedstrijden weten te winnen, dan gooien we hoge ogen voor wederom een kampioenschap. Maar ach, we zijn pas twee wedstrijden onderweg, eerst maar een winnen in Vinkenveen aanstaande zaterdag!

Jan