Nu de familie ten Hulsen druk bezig is met andere (veel belangrijkere) dingen, dan voor- en nabeschouwingen schrijven, waarmee uiteraard van harte gefeliciteerd, werd mij gevraagd mijn glazen bol maar eens af te stoffen en er eens goed in te gaan kijken.

Nadat ik alle voorspellingen aandachtig had bekeken kon ik eigenlijk maar 1 conclusie trekken: Aankomende zaterdag wordt een prachtige Rohda dag, van vroeg tot laat, met alle ploegen die thuis spelen, waarbij er volgens mij een heleboel redenen zijn om lekker in de richting van sportcentrum Ookmeer te komen!

Kangoeroes
De dag begint al vroeg in de Rohda kantine, waar de sint en zijn pieten hopelijk al hun opwachting zullen maken. Naast de sint en zijn pieten zal er ook nog een poppenkastverhaal zijn en gaan de kleinsten deze week niet rond vliegen, maar een beetje knutselen. Vanaf 10 uur zal dit feest van start gaan met nu al 44(!) kids. Erg leuk om te zien dat er zo veel kinderen enthousiast zijn bij Rohda en allemaal het Sinterklaasfeest samen zullen gaan vieren. Volgens mij kan dit alleen maar heel leuk worden.

Rohda E1
Als alle cadeaus uitgepakt zijn en Sinterklaas en zijn pieten weer vertrokken zijn mag de E1 aantreden tegen Fiducia E1. Over Fiducia is nog weinig bekend, ze waren vorige week nog vrij en afgaande op hun klassering op het veld (in een andere 2e klasse) lijkt dit een hele spannende pot te gaan worden. Waar vorige week nog nipt werd verloren van Zkc, verwacht ik dat deze week het eerste punt binnen gehaald binnen gaat worden. Ik hoop natuurlijk op 2 punten maar aangezien deze ploegen weinig voor elkaar zullen onderdoen verwacht ik hier een puntendeling. Gelijkspel

Rohda D1
Dan nu de D1, na een weekje met alleen trainen mogen ook zij nu eindelijk los in de zaal. Voor hun staat EKVA D2 op het programma. Ook dit beloofd een spannende wedstrijd te worden, EKVA wist vorige week met ruime cijfers te winnen van ESDO, maar deze week zal denk ik blijken dat onze geel-zwarte krijgers uit ander hout zijn gesneden. In een spannende wedstrijd denk ik dat de onze toch uiteindelijk aan het langste eind zullen gaan trekken en meteen in de eerste wedstrijd de punten in eigen huis te houden. Overwinning Rohda D1

Rohda C1
Dan nu onze C1, die mag na de D1 aantreden tegen KIOS C3 op het programma. Na het kampioenschap op het veld wist de C1 vorige week nipt te winnen, er werd met 5-4 gewonnen van Luno, door het ontbreken van het verslag zou ik over de toedracht van deze nipte overwinning weinig kunnen zeggen. Feit is wel, dat KIOS vorige week nipt verloor. Deze uitslagen en de progressie die de C1 maakt geven mij toch wel een heel goed gevoel voor aankomende zaterdag dus ik verwacht hier zeker een overwinning voor de C1 in een leuke wedstrijd. Overwinning Rohda C1

Rohda 4
Na de C1 mogen de oude van dagen 😉 van Rohda aantreden tegen ZKC’31, een ware topper, want ZKC wist vorige week met ruime cijfers te winnen en staat ook op het veld in een andere klasse bovenaan. Ons eigen 4e won vorige week ook, dus vanuit mijn glazen bol verrezen een hoop vragen: Wie zullen er zaterdag in de basis beginnen? Heeft Marco Lauf z’n kicksen van het veld ook in de zaal nog steeds aan? Mag dat eigenlijk wel? Vele vragen, weinig antwoorden. Een van de antwoorden die ik wel durf te geven is dat ik denk dat dit een hele leuke pot gaat worden tussen waar ik denk dat de ervaring uiteindelijk toch de doorslag gaat geven en dat kan maar een ding betekenen; een 1 op het totoformulier! Een overwinning voor ons 4e

Rohda A1
Dan nu mijn eigen ploegje, dat mag gaan aantreden tegen TOP A3. Vorige week werd er na een 5-5 gelijke stand met 5-10 gewonnen van Helios. Zelf kon ik helaas niet bij de wedstrijd zijn, dus Daantje van harte bedankt voor het leuke verslag. Leuk dat je dat weer opgepakt hebt! Maar alhoewel het afgelopen zaterdag nog niet van een leien dakje ging waren we toch wel beter en hebben we ook in de zaal, waar we toch 2 klasses hoger zijn gaan spelen, onze eerste 2 punten te pakken. TOP verloor vorige week van 16-22 van AW, met recht mag dus wel gezegd worden dat ze makkelijker scoren, iets wat meestal ook wel voor onze A1 geld. Al vergeten sommige mensen nog wel eens genoeg te schieten, maar ik zal maar geen namen noemen;) Maar voor aankomende zaterdag verwacht ik een zeer leuke en doelpuntrijke wedstrijd, waarbij wij, zeker als we de passing gewoon goed verzorgen en fel onze duels in gaan, de 2 punten in de Ookmeerhal houden. Overwinning Rohda A1

Rohda 3
Dan hoor ik u al denken: is de koek al op? Zeker niet, want als kers op de taart mag na het eerste Rohda 3 nog het vuur aan de schenen leggen van BEP 3. Wedstrijden van het 3e voorspellen blijft een lastige kwestie, door de grote wisselvalligheid van ons 3e, hele goede wedstrijden worden afgewisseld met een stuk mindere. Vorige week verloor het 3e met 17-13 van Swift. In BEP 3 schuilt een lastige tegenstander, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ons 3e zich zaterdagavond weer eens van hun beste kant gaan laten zien en dus de laatste 2 punten uit de zak van Sinterklaas als cadeautje te mogen ontvangen. Overwinning Rohda 3

Rohda 2
Dan nu de buffels van 2. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, over een team waar ik zelf in zit, maar ik ga het toch doen. Wat was het genieten vorige week! Zowel in het veld, als van de zijkant zoals ik later begrepen heb. Een hele gelijkopgaande, spannende wedstrijd, tegen als je het mij vraag titelkandidaat nummer 1, die uiteindelijk eindigt met een climax met de 26-26 van Job 40 seconden voor het einde. Van seconde 1 tot seconde 3000 met z’n allen geknokt en loon na werken gekregen. Een teken dat als we met z’n allen goed samenwerken en er wat mensen goed in de wedstrijd zitten, we iedereen in onze klasse zouden moeten kunnen hebben lijkt me zo. Maar goed dat was vorige week en komende zaterdag beginnen we gewoon weer op 0-0 dus daar hebben we dan, behalve een goed gevoel, niet zo veel meer aan. Waar wij Dalto op een gelijkspel hielden, manifesteerde Nic zich als titelkandidaat numero 2 door met 35-17 van Sparta Zwolle te winnen. Nic is een ploeg die we goed kennen, de afgelopen 2 jaar hebben we in de zaal bij ze in de poule gezeten. Saillant detail in deze 4 wedstrijden: Elke keer werd deze gewonnen door de uitploeg, waarbij de verschillen nooit echt groot waren. Voor aankomende zaterdag verwacht ik dat opnieuw het verschil niet groot zal zijn, maar de huidige statistiek zou zomaar eens gaan kunnen sneuvelen. Ik hoop en denk namelijk dat wij komende zaterdag weer voor een stuntje kunnen gaan zorgen en in de laatste minuut sowieso een punt in eigen huis gaan houden en wellicht zelfs 2. Gelijkspel

Rohda 1
Dan nu ons vlaggenschip, ook die mogen tegen Nic uit Groningen. Ook hierbij weer vele vragen: Zal Taco er zijn? Mag Taco inmiddels al weer met de bus van Nic mee? Als ie er is, voor wie is ie dan? Maar goed zoals het gezegde gaat er gaat niks boven Groningen. De Groningers prijken momenteel na een 33-20 overwinning op Wageningen bovenaan de ranglijst en ook na dit weekend zullen de Groningers, voor nu, nog wel boven ons op de ranglijst staan aangezien ik geen verschil van meer dan 10 verwacht in deze wedstrijd. Zelf verloren we afgelopen weekend met 30-23 van Dalto, op zich geen schande maar jammer was het wel. Na er eens goed over gesproken te hebben met z’n allen, gaan we komend weekend zien of dit zijn vruchten al heeft afgeworpen. Ook dit word een wedstrijd om even goed voor te gaan zitten, want ik verwacht een ware thriller aankomende zaterdag, waar in de onzen bij de laatste zoemer toch echt zullen zegevieren. Een prachtige revanche op vorige week en de eerste punten van een mooi zaalseizoen voor ons eerste. Overwinning 

En is het dan al afgelopen? Zeker niet! Want na de wedstrijd van 1 gaat de Rohda kantine nog open voor een leuk openingsfeestje! Met andere woorden genoeg redenen om van komende zaterdag een lekker dagje Rohda te maken! Hopelijk allemaal tot aankomende zaterdag!