Vandaag mochten onze A1 hun eerste officiële wedstrijd in de zaal spelen. Op het veld speelde zij nog 5de klasse wat zij met een kampioenschap hebben behaald. Dit zou in de zaal wel andere koek zijn ditmaal spelen zij nu 3de klasse, en ik kan u vertellen dit hebben ze goed doorstaan.  Na vorige week een oefenwedstrijd te hebben verloren. Hebben ze vandaag laten zien dat ze deze klasse toch wel aan kunnen, en hopen wij dat ze dit dan ook vasthouden.

De eerste helft waren Helios en Rohda aan elkaar gewaagd, beide ploegen hadden mooie kansen en was het na 10 minuten nog steeds 0 – 0. Met nog 18 minuten op de klok poetste Mischa de 0 aan onze kant weg met een mooie afstand 0 – 1. Helios kon niet achterblijven en poetste hun 0 dan ook weg. Nog geen 4 minuten later  maakte  Jordy  met 2 afstand schoten  1 – 3 en Mischa met wederom met een afstand schot 1 – 4 . Helaas was Rohda de pit even kwijt waardoor Helios de stand gelijk maakte 4 – 4. Mischa probeerde de schade nog te beperken met 4 – 5, maar was het Helios die vlak voor rust nog 5 – 5 maakte. Na een flinke peptalk en wat te drinken maakte Jaimy 5 – 6 en Jordy met een doorloopbal 5 – 7. Rick die op flinke afstand het balletje erin mikte en Lotte die de korte kans wist te benutten was de stand nu 5 – 9. In die tussen tijd was er een dame die wel meer dan 20 kansen heeft gemist + 2 stippen. Door haar was dit verslag er bijna niet geweest als Damantha niet verteld had dat er een klepje op het gele mandje zat, had ik het verslag op gegeten met peper en zout. Gelukkig was dit niet bij iedereen het geval want Jordy wist de eindstand af te sluiten met 5 – 10.  Helaas konden Lieke, Britt, Timo en Damantha geen score neerzetten maar hebben daardoor niet minder goed gespeeld als de rest.

Natuurlijk zijn er altijd wat min puntjes  te melden want als ik jullie naar elkaar zie gooien (en dat geldt voor allemaal) hoor ik altijd een oude coach die dan blerde PASSING!!!  Want elkaar aangeven of gooien gaat wel heel vaak onnodig mis.

Verder is er ook wat liefs te melden onze reserve Kim die vandaag werd vervangen door Britt was jarig, en ondanks dat ze er niet bij was had zij een overheerlijke taart meegegeven.  Hiervoor dank en nog gefeliciteerd.  En Britt bedankt voor het meespelen ondanks dat je zenuwachtig was heb jij het top gedaan wij zien jou vast nogmaals bij de A1.

Groetjes Daantje