De laatste ronde alweer op het veld. Aangezien ik op het moment toch niet veel meer te doen heb dan lekker thuis op de bank te hangen in afwachten van spruit nr 1, werd mij de vraag gesteld of ik deze keer de voorbeschouwing over kon nemen van onze toekomstige opa to be (deze schijnt nu alvast de hoognodige rustmomenten nodig te hebben alleen al bij de gedachte wat er straks komen gaat…)

Leek mij een mooie uitdagen en ik zou zeggen: Viggootje Waas,  eat you’re hart out, want hier zijn de voorspellingen van Amber de Meestervoorspelster! Nu maar hopen dat ik het er iets beter van afbreng dan viggo in het algemeen!


De Kangoeroes
Na de overweldigende dag van vorige week, deze week weer een normale training voor onze kangoeroes. Om 11 uur gaan onze kleinste kanjers weer fanatiek aan hun korfbal-skills werken. Ik heb mij laten vertellen dat er deze week een extra grote groep is, aangezien er flink wat nieuwe kindjes komen meetrainen!  Dat moet weer een gezellige boel worden!

ROHDA E1
Gaat het onze e’tjes lukken om nog een plekje te stijgen op de ranglijst? Als je naar de stand kijkt zie je dat ze roda E3 nog moeten kunnen inhalen. En laat dat nou net de tegenstander zijn van aankomend weekend! De laatste weken gaat het steeds beter met onze E1. Vorige week werd het eerste puntje gepakt na een spannende wedstrijd.  Wat mij betreft genoeg redenen om te zeggen dat ze deze week weer een stapje verder gaan en de eerste winstpartij van dit seizoen binnen gaan slepen!

ROHDA D1
De enige ploeg waar onze D1 nog niet van heeft weten te weten dit seizoen is DKV Victoria. Van alle andere ploegen wisten ze tot nu toe 1 keer te winnen en 1 keer te verliezen. 1 en 1 is 2, dus ik zeg 2 punten voor onze D1 deze week. Al zal dit zeker geen makkelijke opgave worden aangezien de tegenstander ruim aan kop staat in deze poule.

ROHDA C1
Dan wat mij betreft de “match of the week”:  ROHDA C1 – Esdo C1. 2 Teams, beide 5 wedstrijden gespeeld, beide 4x gewonnen en 1x gelijk, beide 8 punten. De laatste wedstrijd voor de zaal en dus voor beide de kampioenswedstrijd. Hoe spannend is dat! Vorige keer verloor onze C1 helaas met 8-5, maar ik heb het idee dat ze dat niet nog een keer laten gebeuren. Om 11.00 start deze wedstrijd thuis. Komt u met zijn allen kijken om onze C1 naar het kampioenschap te schreeuwen?  Ik leg de vlag vast klaar.

Rohda A1
Dat moet toch geen prettige gedachte zijn voor de tegenstander van onze A1 deze week HBC A1. Wetende dat je moet gaan spelen tegen die ene ploeg uit Amsterdam. Een ploeg die week in week uit de mooiste uitslagen neerzet. Wetende dat ze vorige week met een dikke vette overwinning kampioen zijn geworden. Wetende dat deze ploeg hier geen genoeg van kan krijgen. Brrr… arme arme HBC A1.  Do I need to say more???

Rohda 4
Na alle intensiviteit van de afgelopen weken begonnen de lichaampjes van sommige spelers toch iets te veel te kraken. De wedstrijd van ROHDA 4 is er dan ook maar uitgehaald en zal op een later moment gespeeld gaan worden.

ROHDA 3
ROHDA 3 kan deze week goed zaken doen tegen Dalto 5. Beide ploegen staan na 6 speelrondes op een gedeeld 3e plaats met 6 punten. De winnaar kan een mooi gaatje slaan richting de onderkant. Persoonlijk vind ik dit nog de moeilijkste om te voorspellen. Ik heb ons 3e nu verschillende keren zien spelen, waarbij de gedachte van “Wow, wat top”, naar “oef, iets minder” gaan. Vorige week was helaas van de laatste catagorie, dus ik zeg deze week weer op naar de eerste categorie! Als ons 3e speelt zoals ze al verschillende keren hebben laten zien, zeg ik: geen twijfel mogelijk, 2 punten in de tas mee terug naar Amsterdam!

ROHDA 2
“Match of the week nr 2”. Ons ROHDA 2, de ploeg die het zo verassend goed doet, kan na deze wedstrijd gewoon als “herfstmeister” de zaal in gaan. Wie had dat van te voren durven voorspellen? Een ploeg die week in week uit het leukste korfbal laat zien, waar het plezier er in het hele team echt vanaf spat. Voor mij op het moment een van de leukste teams om naar te kijken! Maar dat even terzijde, terug naar de voorspelling. Vorige week moest ons 2e helaas hun eerste verlies partij incasseren.  Was PKC zoveel beter? Absoluut niet, maar ze scoorden er simpelweg helaas een paar meer. Deze week zal zeker geen makkelijke pot worden, maar ik heb er echt alle vertrouwen in dat als ons 2e lekker hun ding doet, Nieuwerkerk kan proberen wat ze willen, maar dat de puntjes dan “gewoon” met ROHDA mee gaan.

ROHDA 1
En zoals elke week sluiten we af met ons vlaggeschip. Deze week mogen zij aantreden tegen hekkensluiter SDO. Ons eerste heeft kwa kwaliteit absoluut meer in huis. SDO staat daar tegenover bekend als een echte vechtploeg, die het daar een heleboel andere ploegen aardig lastig mee maakt. Gelukkig ken ik ons eerste wel aardig goed en durf ik met overtuiging te zeggen dat zij zich ondertussen niet meer zo snel van de wijs laten brengen.  Ik ga dan ook met een gerust hart mee naar Kamerik om ons eerste de wedstrijd te zullen zien winnen. Ik zal zeker niet zeggen dat het makkelijk zal gaan, maar goed komt het uiteindelijk wel!!
Zo, dat waren ze dan, al mijn voorspellingen voor aankomend weekend. Ziet er toch best goed uit, een weekend met alleen maar winst partijen!!

Of ik het door een zwart-gele bril zie?? Over een paar dagen zullen we het weten…
Ik wens alle teams iig weer heel veel succes!!!

Groet,
Amber