Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na weken van flinke voorbereidingen en promotie stond de grote kangoeroedag op het programma!

Van te voren was er van alles aan gedaan om deze spelletjesochtend zo bekend mogelijk te maken. Zo zijn er op een heleboel basisscholen rondom Rohda kennismakingslessen gegeven, is er actief geflyerd op creches en bso’s en is er ook op (social) media de nodige aandacht gekomen voor deze activiteit. En we kunnen nu met heel veel blijdschap melden dat dit niet zonder succes is geweest!

Stond de teller vrijdag avond nog op zo een 65 kinderen, uiteindelijk bleken er zaterdag maarliefst 85 kinderen fanatiek bezig te zijn met allerlei leuke spelletjes onder leiding van een heleboel enthousiaste vrijwilligers.

Om 9 uur verzamelden een bergje Rohdianen om alles klaar te zetten en voor te bereiden. Ruim op tijd stond alles klaar waardoor de eerste kinderen die binnen kwamen druppelen meteen leuk ontvangen konden worden. Om 10 uur werd de aftrap gedaan met een leuke warming up: Lekker warm dansen op een leuk muziekje. Toen alle kindjes goed warm waren was het tijd voor het volgende onderdeel van hetprogramma. Alle kinderen werden in groepjes verdeeld en met een begeleider langs alle onderdelen gestuurd. Dit varieerde van schieten op de korf tot een estafetteloop, de pepernotenrace, het springkussen, fruithapje maken en noem maar op. Daarnaast veranderden alle kinderen in de loop van de dag in mooie bijen, tijgers en vlinders , zodra ze bij de afdeling schmink waren langsgeweest.

Na zo een 1,5 uur aan spelletjes spelen was het tijd voor de afsluiting van de dag. Met zijn allen de kantine in , wat best nog even proppen was met 85 kinderen en hun papa’s/mama’s/opa’s/oma’s en noem maar op, die ook in grote getalen waren meegekomen. Hier kreeg iedereen vervolgens nog een lekkere krentenbol en een leuk prijsje als beloning voor het goede meedoen.

Daarnaast hebben alle kinderen ook meteeen weer een uitnodiging gekregen om zaterdag 15 oktober mee te komen doen met de gewone kangoeroetraining van 11 tot 12. De eerste toezeggingen van kinderen die komen hebben we ondertussen ook al binnen. Hoe leuk is dat!

Zoals iedereen ondertussen wel weet zou zo een ochtend niet mogelijk zijn zonder de vele handjes die weer geholpen hebben om alles goed te laten verlopen. En dat waren er deze keer een hele berg! Daarom willen wij bij deze dan ook echt iedereen bedanken die zich heeft ingezet om deze ochtend tot een succes te maken. Van de kantine mensen, tot de woordvoerders, tot de spelbegeleiders, tot de schminkers, tot de ouder-aansprekers en natuurlijk ook de lesgeefjuffen en flyerverdelers en daarnaast iedereen die niet in 1 van deze kopjes past maar wel wat heeft gedaan! Dank jullie wel allemaal!

Hopelijk zien we jullie snel weer op het ROHDA veld :). Mocht je geen inschrijfformulier mee hebben gekregen, dan kun je altijd contact opnemen met: karin.spierings@upcmail.nl, 06-15028175.

 

Namens de Werving,

Amber

 

Bekijk de foto’s gemaakt door Ruud Nierop:

[foogallery id=”6526″]