Het is of de duvel ermee speelde zaterdag. We hebben wekenlang mooi en zonnig weer, maar net op de dag dat we de Funmasters organiseren begint de dag nog lekker zonnig en konden de kids langs de lijn in goed weer Rohda 1 aanmoedigen. 

Maar nadat na afloop van de wedstrijd de heerlijke visfrietjes en de patatjes verorberd waren en we klaar stonden om met de clinic te beginnen die door de selectie gegeven zou worden barstte het los.

Niet alleen regen, want daar kunnen onze bikkels wel tegen, maar het bleef helaas de hele avond donderen en later hoorden we dat de bliksem in de Aker was ingimg_5051eslagen, dus we hebben een goed besluit genomen om de kids lekker binnen te houden. Helaas was hier niet echt goed op geanticipeerd, want we hadden daar iets te weinig aandacht aan besteed. Er werd een limonadespelltje gespeeld met pingponballen en daarna was het ballontrappen geblazen.

Gelukkig werd het ondertussen droog en kon de spannende speurtocht in “De Wildernis” toch doorgaan. De kangoeroetjes bleven achter en de rest ging allemaal richting de Ookmeerhal onder begeleiding van Cenne, Jelle, Errol, Isabella, Tessa en Ed. Ook Herman liep mee als bezemwagen om de niet gevonden glow in the darks sticks op te ruimen.

De route moest gevolgd worden aan de hand van glow in the darks  en ook de vragen werden gemarkeerd met gekleurde glow in de dark sticks. Er waren drie teams en ieder team had zijn eigen kleur. Als ze de juiste kleur stick gevonden hadden werd en door de begeleider een vraag gesteld. Deze waren onderverdeeld in vragen voor de A, C, D en E, zodat een ieder op zijn/haar eigen niveau een vraag kon beantwoorden.

Na zo’n 1,5 uur was alles weer binnen, sliepen de kangoeroes ondertussen bijna, nadat zij op de Wii gespeeld hadden en Karin een verhaaltje had voorgelezen.

De groten kregen nog lekkere broodjes knakworst en chips, zodat iedereen goed bij kon kopen van de speurtocht. Na een film gekeken te hebben ging iedereen zo langimg_5036zaam aan in zijn/haar bedje en kon ook de leiding het bedje opzoeken. De nacht verliep gelukkig rustig, zodat iedereen toch een paar uur heeft kunnen slapen.img_5035

Om 7.00 uur waren de kangoeroes als eerste wakker en konden de luchtbedden etc. weer opgeruimd worden. Al met al konden we om 9.00 uur aan het ontbijt. Lekker met gekookte eistjes, vleeswaren, kaas en natuurlijk het nodige zoete beleg.

Om 9.45 uur kon de bikkeltraining beginnen, dit jaar ook weer gegeven door Kenny en Giovanni die keurig op tijd aanwezig waren. Helaas moest Ferdgie afhaken, hij moest werken. De kids werden flink aan het werk gezet en na afloop kregen ze lekker limonade en waterijsjes.

De prijsuitreiking vond ter afsluiting plaats. Het team dat gewonnen heeft kreeg een lekkere Hallowoon Marshmallow. De winnaars waren: Lieke, Mischa, Britt, Lot, Vanessa en Abigail.

Bijna alle kids werden op tijd opgehaald en we kunnen weer terugkijken op een geslaagd evenement. De kangoeroes waren teleurgesteld dat ze maar 1 nachtje mochten, want we hadden tijdens het zomerkamp beloofd dat ze de volgende keer 2 nachtjes zouden mogen. Ze snapten niet dat dit een ander “kamp” was. Maar ja beter zo, dan dat ze naar huis willen natuurlijk.

Iedereen bedankt voorohda-avanti-103-smallr de hulp, ook de sponsors voor de extraatjes Cynthia, Mladen en Jennifer.

 

Namens de PAK,

Karin