Deze week een verslag geschreven door een reserve-reporter, omdat Danielle niet bij de wedstrijd kon zijn.

Zoals Adri al in zijn voorbeschouwing schreef, moest de A1 afgelopen weekend tegen hekkensluiter Celeritas A1. Op papier makkelijk, maar deze wedstrijden blijken vaak best lastig te zijn. Spannend dus. Jelle en Errol konden vandaag niet coachen, dus stond cC (coach Cor) langs de lijn. Hij kreeg versterking van Nienke, want zij is helaas geblesseerd en speelt voorlopig niet. Beterschap en sterkte Nienke! En, voor ik het vergeet; Danielle je moet de groeten hebben van Peter Rijsenbrij. We kwamen hem tegen bij Celeritas waar Tim moest spelen met EKVA.

Tot zover de huishoudelijke mededelingen.

Rick speelde vandaag als dame, omdat Nienke geblesseerd was. Al vrij snel kwamen we op achterstand 1-0 door een doorloopbal. In onze aanval werd veel rondgespeeld, veel geschoten, veel afgevangen, maar nog niet veel gescoord. Het werd toch 1-1 doordat Rick, na goed uitverdedigen, de bal naar Jordy speelde die deze kans niet liet liggen. Vervolgens maakten Lotte en Timo er 1-3 van. Hierna vond Mischa 2x de mand, waarvan de 1-5 gemaakt kon worden na goede aangeef van Jordy. Na 2-5 werd het 2-7 door Lotte en Mischa. Op slag van rust miste Celeritas nog een strafworp waardoor de ruststand 2-7 bleef. Rohda kreeg voor de rust de ruimte van de tegenstander om te schieten en profiteerde daar van. Na de rust werd het vrij makkelijk 4-7, maar onze voorsprong werd weer uitgebouwd door Lotte, Mischa en Timo. Allemaal d.m.v. een schot. Met 1 tegendoelpunt erbij stond de teller nu op 5-10. Celeritas zag geen kans meer om terug te komen en wist nog maar 1x de korf te vinden. Rohda A1 bleef wel lekker scoren. Damantha en Lotte eerst allebei via een schot en daarna nog een snelle combinatie tussen Timo en Lotte, afgerond d.m.v. een doorloopbal van Lotte, 6-13. Timo schroefde de stand nog verder op door ook een doorloopbal beheerst af te ronden, 6-14.Op dit moment verdween cC achter zijn laptop in de kantine vanwege problemen op zijn werk. Nienke was nu dus ineens de invaller voor de invaller voor Jelle en Errol. Mischa en Rick brachten de eindstand uiteindelijk op 6-16! De wedstrijd bleek dus gelukkig op papier en toch ook in de praktijk makkelijk. Maar, vlak voor het einde van de wedstrijd werd Jaimy uit het veld gestuurd vanwege commentaar op de scheidsrechter. Jammer en niet nodig! Met 3 tegen 4 spelen is verdraaid lastig en dat was duidelijk te zien. Even in het algemeen; In een wedstrijd worden er altijd beslissingen genomen door een scheidsrechter waar een speler het niet mee eens zal zijn. Soms terecht, soms onterecht. Een scheidsrechter zal, net als de spelers, fouten maken. Incasseer/accepteer het en zet eventueel ergernis/frustratie om in sportieve ‘wraak’!

Maar, Rohda A1 staat nu prachtig ongeslagen bovenaan! Top gedaan iedereen.