Hoe zal het onze teams vergaan?

Voor het eerst dit seizoen hebben we een programma met zowel thuis- als uitwedstrijden. Eigenlijk best jammer, want een hele zaterdag drukte op het veld viel wat mij betreft in zeer goede smaak. Nu zitten we toch een beetje verdeeld over de velden. Maar goed dat is nu eenmaal zoals het is. Ondanks dat we niet iedereen zullen kunnen zien spelen verwachten we natuurlijk wel dat iedereen zijn beste beentje voor zal zetten en dat we volgende week weer mooie resultaten kunnen melden.

Kangoeroes

Vanaf 11.00 uur is het weer kangoeroe-time en zien we onze jongste peuters weer van hot naar her en terug rennen met zo hier en daar ineens en onverwachte wending naar links of naar rechts, waarna dan ineens een vader of moeder over het veld stormt om de kleine Rohda spruit de juiste richting op te wijzen. Kortom genoeg te doen dus zo een uurtje rennen.

E1.

De E1 gaat het gewoon weer opnieuw proberen. Dit keer komt Groen Geel E5 onze kant op. Beide ploegjes hebben nog niet kunnen winnen, dus E1-tjes grijp deze kans. Als jullie net zoals tegen Purmer spelen dan kan het zaterdag zomaar gaan gebeuren. De eerste overwinning van dit seizoen. Ik ben benieuwd.

D1.

De D1 gaat naar de Zaanstreek en speelt daar tegen Furore. De thuiswedstrijd was een spannende aangelegenheid. Lang gelijk op, maar uiteindelijk nipt verloren. Kortom, ik verwacht opnieuw weer een spannende wedstrijd. Met dit keer onze D1 als winnende ploeg.

C1.

De C1 speelt een belangrijke wedstrijd. Na het prachtige resultaat van vorige week bij Blauw Wit deze week weer een uitwedstrijd voor de C1. ESDO is de tegenstander en daartegen is nog niet eerder gespeeld. Onze C1 is nog ongeslagen, ESDO heeft verloren van Argus en net gewonnen van Blauw Wit. Dat moet toch een vierde overwinning voor de C-tjes gaan opleveren, lijkt me zo. Als dat lukt slaat onze C1 een mooie slag en is het kampioenschap bijna binnen.

A1.

Onze A1 gaat naar Alkmaar en speelt daar tegen één van de mindere goden uit de poule. Celeritas staat na drie wedstrijden puntloos onderaan, dus dat mag eigenlijk geen probleem opleveren. Als de A1 geconcentreerd blijft spelen dan gaan de 2 punten mee naar huis. En dan wordt het afwachten wat de concurrentie tegen elkaar gaat doen aangezien Kleine Sluis en Stormvogels dit weekend ook tegen elkaar zullen spelen.

Rohda 4

Rohda 4 komt deze week twee keer in het veld. Morgen tegen middenmoter Synergo, dinsdag tegen het onderaanstaande HKC. Ik schat dit toch wel in op vier punten voor ons vierde. Lukt dit dan gaat de ploeg aardig afstand nemen van de rest van het veld en ziet het alleen nog SDO in het kielzog meevaren

Rohda 3

En dan het derde, het team dat het mij het meest moeilijk maakt tot nu toe. Tot nu toe presteert het derde nog wat wisselvallig. Twee wedstrijden vlogen de vonken ervan af, maar ook twee wedstrijden dat men weinig in te brengen had. Dit keer komt Tempo op bezoek. Ook zij hebben er twee gewonnen en twee verloren. Twee punten voor ons derde en aanhaken bij de subtop.

Rohda 2

Ons tweede ontvangt het nog puntloze Avanti 2 en kan nog één keer alle puntjes op de i zetten voordat komende twee weken de concurrentie op bezoek komt. Avanti mag in ieder geval geen problemen opleveren. Gezien het niveau van de afgelopen weken blijven de punten in Amsterdam.

Rohda 1

Ook Rohda 1 speelt thuis tegen Avanti, dat tot nu toe eigenlijk nog niet aan de verwachtingen voldoet. Of zijn voor de ploeg uit Pijnacker de zeven magere jaren aangebroken na zeven vette jaren. Ons eerste begint langzaamaan steeds beter in het velletje te zitten en heeft inmiddels al bewezen tegen elke tegenstander uit de voeten te kunnen. En dus moet ook Avanti aan de zegekar gebonden kunnen worden. En moet ons eerste de tweede plek kunnen consolideren. En dan is het wachten op een misstap van DSC dat zaterdag naar Leiden toegaat om tegen Sporting Trigon aan te treden.

Dat was het dan weer voor deze week. Alle ploegen komen in het veld. In totaal negen wedstrijden. Als we er in slagen om ook deze week het aantal nederlagen tot 2 te beperken dan denk ik dat we weer van een uiterst succesvol weekend mogen spreken. Ik hoop in ieder geval dat het weer lekker druk wordt langs de kant, want er is weer genoeg te zien.

Tot volgende keer, Adri