Na de mooie verhaaltjes vorige week van Sherida mag ik deze week het stokje weer overnemen. En het was weer een goed en succesvol weekend. 

Vooral de mensen die zaterdag meegereisd zijn naar Maarssen voor de vierstrijd tussen OVVO en Rohda zullen met een grote glimlach op dit weekend terugkijken. Vier wedstrijden in Maarssen leverden ons de volle 100 % score van 8 punten op. Toch wel toppertjes hoor, die seniorenteams van ons. Maar uiteraard beginnen we ons overzicht met onze jeugdploegen.

Hoe is het onze teams vergaan?

Kangoeroes
Onze kangoeroetjes konden zich weer een uur lang naar hartelust uit leven onder de bezielende leiding van Onno dit keer. Doordat Norman papa is geworden (van harte gefeliciteerd natuurlijk samen met Lisette) van een tweede lief klein kangoeroe mannetje en Sherida onlangs ontdekte dat het nadoen van kangoeroetjes en hun sprongetjes soms heel slecht voor haar enkels is hield papa Onno de kids een uur lang bezig met allerlei spelletjes en korfbalopdrachtjes.

E1
Nadat de E1 vorige week een geweldige wedstrijd speelde was de hoop natuurlijk dat er tegen KZ opnieuw een spannende wedstrijd gespeeld kon worden. Maar jammergenoeg was dit KZ een beetje te sterk voor onze Rohda spruiten. Opnieuw moest er een grote nederlaag geslikt worden, maar gelukkig wist onze E1 toch nog wel te scoren. Hopelijk zal het verzoek om in de zaal op een lager niveau te mogen spelen zo snel mogelijk door onze korfbalbond gehonoreerd worden. Dat maakt het voor iedereen dan gelijk een stuk leuker. Nu maar steeds je uiterste best blijven doen en misschien dat het volgende keer dan weer een stukje beter gaat. Uitslag 12-1 verlies.

D1
De D1 ging naar Diemen om tegen het nog ongeslagen DKV/Victoria aan te moeten treden. Onze D1-tjes weerden zich kranig maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven. Jammer maar helaas. In deze afdeling doet de D1 weinig voor de andere teams onder. Drie wedstrijden, drie keer een uitslag met miniem verschil. Blijf je beste beentje voorzetten. Dan bis er een goede kans om de drie andere wedstrijden tegen deze ploegen alle drie te winnen. Uitslag 7-5 verlies

C1
De C1 lijkt wel per week beter te gaan spelen. Voor de derde keer op rij werd er gewonnen en dus staat de C1 ongeslagen bovenaan op de ranglijst. Dit keer was Blauw Wit opnieuw de sjaak. Ze werden volledig overvleugeld door een sterk spelend Rohda. Goed om te zien dat de meiden in dit team ook doelpunten kunnen maken. Leuk verslag van vader Jan op de site en ook nog eens een filmpje van de wedstrijd op facebook. Gaaf hoor. Doorgaan zo en het kan niet anders of binnenkort gaat de val in top voor onze C-tjes. Uitslag 0-11 winst.

A1
De A1 was afgelopen weekend vrij maar is samen met Stormvogels nog de enige ongeslagen ploeg in de poule.

Rohda 4
Rohda 4 handhaafde zich op de numero uno positie door als enige ploeg in de poule ongeslagen te blijven. OVVO 4 stribbelde in het begin nog wel wat tegen en hield tot aan de rust het verschil heel erg klein. Na rust was het echter snel over met de dadendrang van de Maarssenaren. Hun kruit was verschoten, dat van het vierde werkte nog volop en vervolgens kwam de zege van het vierde nooit meer in gevaar. Uitslag 8-14 winst.

Rohda 3
Rohda 3 herstelde zich keurig netjes van de afgelopen 2 nederlagen. Al leek het allemaal nog wel spannend te worden in de eerste helft toen OVVO terug kwam tot 7-7. Toen echter onze dames ook flink aan het scoren sloegen werd er pal voor rust toch weer een voorsprong van twee punten genomen. In de tweede helft was het onder aanvoering van Simon en Errol vanaf het begin erop en erover. Wat volgde was een dijk van een tweede helft met sterk verdedigen, goed aanvalsspel en een aantal geweldig uitgespeelde doelpunten. Alleen op het einde viel de concentratie wat weg waardoor OVVO nog iets van de achterstand kon wegwerken, maar dat neemt niet weg dat het derde een puike prestatie neerzette en daardoor gewoon lekker in de middenmoot meedraait. Uitslag 14-17 winst.

Rohda 2
Rohda 2 is vooralsnog onaantastbaar. Tot nu toe 8 uit 4 want ook OVVO 2 werd met zeer duidelijke cijfers teruggewezen. Ook hier weer een lastige eerste helft met een kleine voorsprong bij rust. Maar nadat het tweede de gashendel helemaal opendraaide was er geen houden meer aan en denderde ons tweede naar de vierde overwinning op rij. Een mooie serie voor de danig verjongde ploeg van Imre. Ongeslagen bovenaan en de meeste ploegen al op ruime achterstand. De komende drie weken staan de wedstrijden tegen de concurrentie op het programma. Daarna weten we hoe ver Rohda 2 kan komen deze competitie. Uitslag 13-19.

Rohda 1
Rohda 1 deed het weer uitstekend. Hoewel OVVO in eerste instantie het heft in handen nam en ons eerste slecht uit de startblokken kwam werd in de laatste minuten voor rust een achterstand van 4 punten weggepoetst. In de tweede helft was het vervolgens echt genieten geblazen en werd OVVO volledig aan gort gespeeld. De laatste minuten was er zelfs sprake van galary play en is Rohda op dit moment de enige die koploper DSC kan blijven volgen. Zal de strijd dan tussen DSC en Rohda gaan dit seizoen? We gaan het afwachten? Uitslag: 12-20.

Een prima weekend dus met 5 overwinningen en weer slechts 2 nederlagen. Tot nu toe ziet het er allemaal prima uit. Slechts 9 nederlagen tegen 19 overwinningen en opvallend genoeg nog geen enkel gelijkspel. Ook de doelcijfers spreken duidelijk in ons voordeel. Gaat zo door allemaal. De cijfers:

Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten +
wk 4 7 5 0 2 10 87 66
Totaal 28 19 0 9 38 335 292

 

Tot volgende keer,
Adri