Op een fantastische nazomerse zaterdag beleefden we als Rohda een prachtige dag in Maarssen. De goede lezer had inmiddels wel begrepen dat er een bijzonder programma door onze korfbalbond was samengesteld. OVVO 1 t/m 4 tegen Rohda 1 t/m 4. Zelden vertoond en eigenlijk zeer de moeite waard om dit vaker te doen. Hoe leuk is het niet om met een groep clubgenoten naar een veld te gaan om naar je favoriete team(s) te kunnen kijken. Het was vandaag dan ook gezellig druk langs de lijn van Rohda-kant gezien. Daar werkte het weer natuurlijk ook wel aan mee, want met een graadje of 23 naar korfballen kijken………we hadden het slechter kunnen treffen.

En wat een succes werd het voor Rohda. Iedereen vroeg zich vooraf natuurlijk af of onze teams in staat waren om alle 8 punten mee naar Amsterdam terug te nemen. Wel, de supporters werden niet teleurgesteld. Want zowel R4 (8-14), als R3 (14-17) als R2 (13-19) wonnen hun wedstrijden voordat de belangrijkste van de vier aan zou gaan vangen. En alle drie de wedstrijden verliepen volgens hetzelfde stramien. Een lastige eerste helft, die werd afgesloten met een kleine voorsprong. En daarna een tweede helft waarin de Rohda teams duidelijk sterker waren en daarin steeds verder afstand van OVVO namen.

Wat dat betreft verliep de wedstrijd van Rohda 1 eigenlijk ook wel een beetje op die manier, zij het dat het bij het eerste best wel lang duurde voordat de ploeg op gang kwam. Het eerste half uur was het maar matig wat we van ons eerste te zien kregen. Aanvallend hadden we de grootste moeite om tot scoren te komen, terwijl we verdedigend heel wat te stellen hadden met oud Rohda-speler Martijn Roos. Dit alles resulteerde vijf minuten voor rust in een 7-3 achterstand. Daarna begon het eindelijk een beetje te lopen bij de onzen en zorgde Kenny met zijn 3e en 4e doelpunt van de eerste helft dat we toch nog wat dichterbij konden komen zo pal voor rust. En dat gevoel werd nog beter doordat Gio in de laatste minuut van de eerste helft

7-6 wist te scoren. Dat zag er toch wat lekkerder uit dan drie minuten eerder. En de lach kwam helemaal terug op onze gezichten toen we vanuit de uitworp totaal onverwacht de bal in de hand gespeeld kregen. Snel naar de aanval en terwijl de scheids al aan zijn rustsignaal wilde begonnen schoot Mike alsnog de gelijkmaker op het bord.

En zo zag de wereld er toch weer heel zonnig uit ondanks de mindere periode gedurende het grootste deel van die eerste helft. En dus was het nog volop spanning aan het begin van de tweede helft van deze wedstrijd. Zou ons eerste het weten op te pakken? Of zou OVVO ons over de knie gaan leggen? Ik weet niet wat coach Ruud het team beloofd heeft (of misschien wel mee gedreigd heeft) maar die tweede helft was ons eerste in ieder geval totaal onherkenbaar ten opzichte van de eerste helft. Ineens was daar de volle overtuiging in de aanval en werd het verdedigend nagenoeg helemaal dichtgemetseld. Martijn Roos werd aan banden gelegd door Fred in samenwerking met de rest van het vak en we ontdekten dat onze koning van de rebound Gio ook nog een aardig aanvallertje kan zijn. Want Gio nam bijna in zijn eentje de eerste aanval voor zijn rekening. Daar had hij uiteraard de andere drie ook voor nodig, maar Gio was op een gegeven moment zo dominant aanwezig dat hij de anderen op zeker moment gewoon ging vertellen waar ze moesten lopen, hoe en wanneer ze de bal mochten inpassen zodat precies hij dan de goal even zou maken. En zo kwam de 9-13 tot stand. Voeg daarbij dat hij reboundend in de verdediging liefst 5x een andere tegenstander tegenover zich kreeg en u begrijpt dat Gio door een aantal tot Man of the Match genoemd werd. Ik kan me er eigenlijk prima in vinden, maar wil toch niet onvermeld laten dat ook Kenny een aardige duit in het zakje van de overwinning heeft gedaan. In zijn eentje hield hij ons eerste gedurende de eerste helft in de wedstrijd door vier van de eerste vijf goals te maken. Dat aantal herhaalde hij in de tweede helft maar toen viel dat allemaal wat minder op omdat er toen liefst 13x gescoord werd door Rohda 1.

Het werd uiteindelijk een heerlijke tweede helft waarbij we getrakteerd werden op prachtige staaltjes korfbal en dito doelpunten en een onwaarschijnlijke goalrun van 5-17 in ons voordeel (van 7-3 achter naar 12-20 voor). En ik heb er nu twee namen uitgepikt voor het verslag maar dit was echt een overwinning van het hele team, waarbij ook diverse invallers een groot steentje bijdroegen en waarvan Enzo zijn eerste competitiedoelpunt voor Rohda 1 kon laten noteren. En wat te denken van Amy die na haar wedstrijd in het tweede ook nog eens een heel groot deel in het eerste mee diende te spelen omdat eerst zusje Aurik 1 en later zusje Aurik 2 met de nodige fysieke malheur te maken kreeg.

En dus maakte Rohda 1 de vooraf gehoopte 4 overwinningen van vandaag vol. Het heeft nu de tweede plaats in de poule redelijk vast in handen. Want langzaamaan begint er wat tekening in de stand te komen. Leagueclub DSC staat met 8 uit 4 bovenaan, daarna volgt Rohda met 6 uit 4 en vervolgens komen Oost Arnhem en SDO met 4 uit 4 terwijl de rest al verder achter staat.

Komende zaterdag komt Avanti op bezoek. De ploeg uit Pijnacker heeft tot nu toe slechts twee punten weten te behalen en staat onverwacht laag op de ranglijst. Maar dat zegt me niet zo veel want het was niet het makkelijkste programma dat Avanti tot nu toe voor de kiezen kreeg. Dus ons eerste kan zaterdag weer de borst nat maken. Gelukkig gaat het steeds beter lopen bij ons eerste. Men kan elkaar steeds makkelijker vinden en er worden legio kansen gecreëerd. Het enige waar het aan nog aan schort is het benuten van die kansen. Als dat verbeterd kan worden dan wordt het nog wat met Rohda 1.

Onze doelpuntenmakers: Kenny 8 (4 sw), Giovanni 5, Mike 3, Leanne 2, Silvana 1 en

Enzo 1 (1 sw)

Tot volgende keer, Adri

Bekijk de foto’s van onze huisfotograaf Theo Aurik hier:

[foogallery id=”6204″]