Helaas was onze spijkerharde en vlijmscherpe vaste verslagschrijver Jan dit weekend verhinderd, evenals zoonlief en basisspeler Tarik.

Normaal gesproken is dit geen directe aanleiding om in zijn plaats in de pen te klimmen. Maar als aartsrivaal Blauw-Wit op bezoek komt en door de onzen, met twee D invallers van éémeter twintig in de basis (wat overigens een prima lengte is voor een Dspeler), van de spreekwoordelijke mat gespeeld wordt, dan mag dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Zeker niet als de nog kleinere en jongere, maar supersnelle Yunus na de rust Kayo komt vervangen.

Ja, u leest het goed aartsrivaal Bauw-Wit.  Nou dat was het tenminste in mijn tijd. Je lag er dagen wakker van als Blauw-Wit thuis op de agenda stond. Tegenwoordig is dat gelukkig heel wat minder het geval.

 Waarom dan toch een verslag? 

“Niet omdat het moet maar omdat het kan”

 En vooral omdat de C1 vandaag met de invallers Jaimy en Kayo een heel leuke en misschien wel hun beste wedstrijd tot nu toe heeft gespeeld.

Ik heb echt een mooie, complete korfbalwedstrijd gezien waar goed verdedigd werd en aanvallend echt een leuke  opbouw te zien was. Niet maar gooien en wat rennen en we zien wel wat het wordt, maar met opbouw voorsnijden onder de korf, verzorgde afvang, haast geen gooi of plaatsfouten en hard werken voor elkaar.

Waar ballen na een onderschepping in de verdediging verzorgd naar de aanval werden gebracht en er collectief werd uitverdedigd.

 Ik draaf toch niet te ver door, hoop ik?

 Natuurlijk nog niet de geoliede, ongrijpbare teflon ploeg die we willen zijn en dit jaar, als we zo doorgaan, zeker gaan worden, maar dat kan natuurlijk ook niet zonder T&T (Tim en Tarik ).

 Nog even het scoreverloop voor de liefhebber:

1-0 Lars met een voor ons zo bekend super strak schot van achter de korf 
2-Kayo mooie korte doorloopbal-achtige bal 
2-1 bl-wit klein foutje 
3-1 Jaimy lekker afstand schot   
3-2 bl-wit nog een klein foutje 
4-2 Lars mooi afgemaakte doorloopbal 
5-2 Kadir lekker droog afstand schot van achter de korf
6-2 Britt mooi vrij gegooid en  la Silvana ( Rohda 1 en zus van) cool afgemaakt  
6-3 bl-wit klein foutje 

Ik verheug me al weer op aansaande zaterdag 9.15 uur voor de liefhebber de altijd lastige uitwedstrijd aan de Joost Banckersweg of te wel Blauw-Wit uit.

Sport Groet,
Marco