Deze week geen nabeschouwing van onze vaste verslaggever Adri. Hij heeft de afgelopen weken zoveel pennen versleten, dat hij even aan het genieten is van een welverdiende vakantie! Daarom pakt deze week Sherida even de pen over.

Hoe is het onze teams vergaan?

Kangoeroes
Afgelopen zaterdag begonnen de Kangoeroes een uurtje vroeger dan normaal vanwege de instuif ochtend voor de Nationale Sportweek. Voor trainer Norman is 11:00 uur al een lastig tijdstip om op tijd te komen, laat staan 10:00 uur… Het maakte allemaal niet uit, want het was één groot feest op het veld, met veel meer trainers en kinderen uit de E1. Na afloop bleven er nog een aantal Kangoeroes hangen om nog even te genieten van een overheerlijke tosti en limonade van ome Herman. Één ding is zeker: De Kangoeroes hebben weer een top dag gehad en hebben vast heerlijk geslapen! 😉

E1
Een dikke pluim voor de E1! Ze hadden het de afgelopen weken erg zwaar, maar ondanks het verlies van zaterdag hebben zij behoorlijk partij geboden tegen Purmer. In de rust ging de E1 met een 2-2 stand de kleedkamers in. Het bleef in de tweede helft ook nog een lange tijd gelijk, maar helaas duurde het net iets te lang. In de tweede helft bleek Purmer toch te sterk. Blijf vechten en hard trainen, zodat jullie het straks een hele wedstrijd kunnen volhouden! Nog een lichtpuntje: nieuweling Abigail maakte haar eerste minuten als invaller en scoorde zelfs, maar deze werd helaas afgekeurd omdat deze verdedigd was. Eindstand: 3-6.

D1
De D1 was een weekje vrij.

C1
De C1 is lekker bezig. Vorige week lieten ze maar 2 doelpunten door,  ook zaterdag hielden zij het verdedigend weer goed dicht in de Amsterdamse derby tegen Blauw-Wit. Verdedigend zit het dus wel goed. Maar ook aanvallend lieten ze goed samenspel zien. Coach Kimberley is erg tevreden en ziet dat ze iedere week beter worden! Eindstand: 6-3

A1
De A1 won haar eerste 2 wedstrijden redelijk eenvoudig. Zaterdag hadden ze het iets moeilijker omdat Zaandam Zuid ook erg goed speelde en lang bij bleef. Aan het einde van de tweede helft kwam toch de kwaliteit van onze A1 naar boven. De A1 speelt een erg leuk spelletje met veel lange lijnen, snelle schoten, lopende rebounds en mooie passes. Lotte viel op het einde op door een mooie pass naar Timo onder de korf en haar mooie wegspringer, welke beide er helaas net niet in gingen. Ook complimenten aan de trainers die deze jonge ploeg goed laten ontwikkelen. Eindstand: 7-4.

Rohda 4
Weekje vrij.

Rohda 3
Rohda 3 begon de competitie zo sterk, maar verloor vorige week redelijk verrassend van Tweemaal Zes. Dat het zaterdag lastig zou worden, wist iedereen want Pernix stond ongeslagen bovenaan. In het begin ging het hard en stond het derde binnen no time 0-4 achter. Helaas vielen Mandy (enkel) en Jim (knie) al snel uit vanwege blessures. Hopelijk valt het mee, beide veel sterkte! Rohda 3 kwam in deze wedstrijd schotkracht tekort tegen kampioenskandidaat Pernix. Volgende week zal er gewonnen moeten worden van OVVO/De Kroon, om uit de onderste regionen weg te komen. Maar hier heb ik alle vertrouwen in! Eindstand 12-17.

Rohda 2
Zoals Imre zegt: “Rohda 2 is een ploeg om rekening mee te houden.” Gelijk heeft hij want Rohda 2 staat nog steeds ongeslagen bovenaan, en hoe! Nic./Alfa-College 3 is toch altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Dit bleek dan ook in de eerste helft,  waar aan beide kanten de doelpunten vielen alsof er werd geschoten op een Kangoeroe korf. Het bleef dan ook dichtbij elkaar. Ik had gezegd dat ik wel even de livescore op Twitter zou bijhouden, dat was dus niet even, had geen moment rust en miste vaak zelfs net weer een goal. Gelukkig hielp het publiek mij zo nu en dan met het bijhouden van de score. De tweede helft overklaste Rohda 2 de gasten uit Groningen en liepen als snel uit tot 6 punten. Cenne mocht op het einde nog een strafworp van de sterk spelende Jeffrey overnemen. Of deze er in ging? Wat denkt u zelf? 😉 Ah fijn, het was weer genieten! Eindstand: 25-19.

Rohda 1
Zoals u al in het verslag van Adri al kon lezen en aan de foto’s van Theo kon zien: Rohda 1 – DeetosSnel 1 was een ware thriller! De spanning was eigenlijk de hele wedstrijd om te snijden. DeetosSnel bleef vaak aan de goede kant van de score en speelde een sterke wedstrijd. Maar ons Rohda 1 bleef strijden en wist uiteindelijk door een hélé belangrijke onderschepping van Silvana de 26-24 te maken. Een zeer knappe overwinning! 1 tip: bekijk de foto’s van Theo Aurik, geweldig om te zien hoe het publiek meeleeft! Eindstand: 26-24.

In totaal werden er dus 4 wedstrijden gewonnen en 2 verloren. De cijfers:

Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten +
wk 3 6 4 0 2 8 79 73
Totaal 21 14 0 7 28 248 226

Tot volgende keer,
Sherida