Hoe is het onze teams vergaan?

Deze keer een overzicht van week 2 van het seizoen 2016/2017. Best wel een succesvol weekend. Zie maar hieronder.

Kangoeroes
Onze kangoeroetjes hadden het er maar weer druk mee afgelopen zaterdag. Als enige waren zij op ons veld actief. Een uur lang sporten en na afloop konden ze bijna slapend naar huis gedragen worden.

E1
De E1 heeft het wel heel erg zwaar in deze competitite en zijn eigenlijk te hoog ingedeeld. Opnieuw een grote nederlaag voor onze jongste pupilletjes, maar wel meer keer gescoord als de eerste wedstrijd. Keurig hoor. Hopelijk in de zaal op een wat lager niveau zodat jullie wat meer aan korfballen toe kunnen komen. Eindstand: 17-3.

D1
De D1 maakte er bij Blauw Wit een spannende wedstrijd van, maar bleef uiteindelijk wel aan de goede kant van de score. Al was het nipt, de puntjes gingen mee naar Ookmeer. Eindstand: 2-3

C1
De C1 speelde haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Bij Argus werd er eigenlijk best wel heel goed gespeeld. Veel lange aanvallen doordat ballen goed werden afgevangen en er werden heel veel kansen gecreëerd. Alleen het afmaken van die kansen kostte nog wat moeite. Doordat het verdedigend ook goed in elkaar zat waren vier doelpunten voldoende voor de zege. Eindstand: 2-4

A1
De A1 deed het opnieuw voortreffelijk. Waarschijnlijk heeft u het verslag al gelezen en heeft u kunnen zien dat onze A1 het in eerste instantie nog wel spannend hield, maar toen het gaatje eenmaal geslagen was werd er ook steeds meer afstand genomen van Aurora. En konden we op de late avond nog een flinke overwinning bijschrijven. Eindstand: 7-15.

Rohda 4
Rohda 4 deed wat ze bijna altijd doen en dat is winnen. De overwinning kwam volgens zeggen nooit echt in gevaar. Constant 2 tot 4 punten voorsprong. Vooral ene Marco L. viel op. Niet alleen door zijn doelpunten maar dit keer zeker ook door het schoeisel wat hij om zijn hoeven had. Hem was medegedeeld dat dit kunstgras niet van echt te onderscheiden was en dus speelde hij op de kicksen die hij het laatst gedragen had toen hij met Rohda 1 aantrad bij NIC in Groningen. Ik heb begrepen dat het team hem inmiddels gesmeekt heeft deze schoenen vanaf nu altijd te dragen. Het kampioenschap is daarmee dan al zo goed als binnen. Eindstand: 17-19.

Rohda 3 
Een ietwat tegenvallende prestatie van ons derde. Dat beging een behoorlijke misstap in de weg omhoog naar de eerste klasse. Kan gebeuren natuurlijk. Niks aan de hand. Volgende wedstrijden vooral de kansen benutten en dan gaat het vanzelf goed komen. Eindstand: 16-11.

Rohda 2
De uitslagen van ons tweede van dit seizoen lijken al allemaal vast te staan. Gewoon met 20-16 alles winnen. Voor de tweede keer in successie werd een overwinning met deze cijfers geboekt. Na een gelijkopgaande eerste helft en een 8-9 ruststand werd Dalto de tweede helft volledig van de mat gespeeld. Op een gegeven moment was het zelfs 9-17 en het is dat Dalto in de laatste minuten een aantal paniekschoten binnen zag vallen anders was het verschil zeker tot boven de tien punten uitgegroeid. Eindstand: 16-20.

Rohda 1
Rohda 1 nam volledig revanche op de slechte start van vorige week. In het verslag heeft u al kunnen lezen hoe de wedstrijd verliep en dat ons eerste alleen de laatste minuten nog in gevaar kwam om de overwinning te verspelen. Gelukkig gebeurde dat niet en gingen de eerste punten van dit seizoen mee naar Amsterdam. Na 2 wedstrijden lijkt dit nu al een poule te zijn waarin de meeste teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn dus dat belooft nog wat voor de rest van dit seizoen. Eindstand: 13-14.

Een prima weekend dus met 6 overwinningen in 8 wedstrijden. Hopelijk zal deze trend zich dit seizoen voort blijven zetten. De cijfers:

Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten +
wk 2 8 6 0 2 12 89 90
Totaal 15 10 0 5 20 169 153

Tot volgende keer,
Adri