JA! We hebben een nieuw lid. Dit mogen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarom stellen wij onze nieuwste lid Abigail Faiz even kort voor..

Naam: Abigail Faiz
Team: E1
Leeftijd: 9 jaar
Geboortedatum: 30 april 2007
Broer/Zus: 1 zus Emily van 12 jaar
Woonplaats: Amsterdam


Daar zaten we dan op een warme dinsdagavond na de training van de E1 samen in de hoek op de heerlijke ROHDA tuinset. Het zweet droop van de vrolijke Abigail haar voorhoofd.  Ze was afgemat in de hitte door trainers Enzo, Jeffrey en Julian.

De 9 jarige Abigail Faiz is een verrassende en tropische mix: haar vader komt uit Egypte en haar moeder uit Zuid-Afrika. Haar zomervakanties wisselt ze dan ook vaak af tussen deze twee landen. Alhoewel ze vaker naar Zuid-Afrika is geweest, waar ze een tante in Kaapstad heeft wonen.

In Zuid-Afrika begon het dan ook allemaal. Daar kwam ze in aanmerking met netball. Een sport wat veel overeenkomsten heeft met korfbal, maar dan net even iets anders is. Voor de geïnteresseerde mensen onder ons, bekijk hier een filmpje van netball:

Ze vond netball zo leuk, dat ze in bij terugkomst in Nederland direct ging googelen naar deze sport. Al snel kwam ze terecht bij korfbal en nog mooier bij ROHDA! Zijn we toch goed vindbaar 🙂

Inmiddels heeft ze er al 6 trainingen opzitten. Genoeg trainingen dus om nu al haar trainers goed te kunnen omschrijven, ik citeer:

“Enzo is vervelend

Julian is grappig en

Jeffrey is een beetje saai”, aldus Abigail.

Als ik vraag waar ze goed in is, blijft het even stil. Bescheiden als Abigail is, vult Enzo haar aan: “Verdedigen en ze kan goed schieten, eigenlijk is ze een allround speelster”. Abigail knikt en geeft Enzo gelijk.

Voordat we elkaar gedag willen zeggen , vraagt Karin (wie anders?) of ze bij de Funmasters op 1 en 2 oktober aanwezig is.
“Is Senna er dan ook”? vraagt Abigail, “Ja”, “Oké, dan ben ik erbij!”.

Welkom Abigail, veel succes en plezier!