Ik heb na een jaar weer eens  mijn pen in de hand genomen om een welverdiende verslag te schrijven van de A1. Deze zijn momenteel goed bezig qua scoren.

Dit begon al in de oefenwedstrijd tegen Bep A3 die veel hoger spelen qua niveau. dat was echt een wedstrijd om van te smullen , al is mijn de score ontgaan het was er wel 1 met flink verschil. Dan nog even over de eerste wedstrijd tegen kleine sluis waar het in de eerste helft wat stroef ging waar was het team van afgelopen woensdag gebleven?? Kwam het door een beetje te veel hooi op hun vork? Dinsdag en donderdag trainen woensdag wedstrijd en allemaal weer naar school.  We zullen het nooit weten.

Terwijl ik de ballonnen voor de opening van het nieuwe veld had opgehangen kon ik dat eens een beetje bekijken en zag ik een mooie tweede helft en werd de wedstrijd met mooie scores gewonnen 14-9.
Nu de wedstrijd van vandaag alle spelers waren ruim op tijd aanwezig en omdat er geen wedstrijden meer werden gespeeld dachten wij wel dat het eerder kon beginnen.  Niks was minder waar want de scheids had nog zijn gevulde boterkoek in de oven en daar moest op gewacht  worden.

Ja bij Aurora bakken ze het niet zo bruin woord grapje van onze moeders Renate en ik zijn de gek. Na alle hockey ballen ontweken te hebben was de wedstrijd al begonnen en voordat ik mijn pen in mijn vrouwen tas had gevonden had Nienke vanuit de afvang op de korte kant er al 0-1 van gemaakt. Aan Rohda’s kant werden mooie kansen gecreëerd maar niet afgemaakt.  De verdediging lette goed op waardoor de aanval continue hun tactieken kon laten zien. Helaas had de scheids een scheve bril op of was het de gevulde boterkoek die op hem stond te wachten, en gaf een in mijn ogen onterechte stip die wel mee telde en werd het 01-01. Het andere vak draaide goed en liet dat ook gelijk zien want Rick wist een mooie afstand schot goed te raken 01-02 en niet veel later met een soort van doorloopbal wist hij de score op 01-03 te zetten. Aurora wilde ook een puntje scoren maar dit ging wel lopend snijdend enz.

Maar de scheids heeft de fluit niet wij en werd het 02-03. En in de laatste 10 minuten een schoonheidsfoutje bij het verdedigen onze kant werd het 03-03, maar deze speelster maakte het direct goed met een doorloopbal 03-04 goed gedaan Lotte. Daarna was het  rust waar onze junioren een flinke peptalk kregen voor ik zal het maar flinke schoonheidsfoutjes noemen. De koek was op dus kon de tweede helft beginnen. Er waren weer veel kansen en daar was Lotte die het gele mandje raakte 03-05. Niet veel later maakte Jordy een droge poeder van een afstand schot 03-06 om in coach Jelle zijn termen te blijven.

Aurora kreeg onnodig een stip maar haalde wel hun score ermee uit 04-06. Timo maakte een mooi schot via achter vang 04-07 vraag het mij niet ik heb dit niet zelf bedacht!! Na 2 mooie kansen op afstand achter elkaar wist Jaimy er 04-08 van te maken , maar wat is dat met de benen wijdt schieten???

Aurora kreeg weer een stip zonde maar helaas voor hun was deze mis. En daarna beantwoorden ze het met een afstand 05-09. Zien jullie het ook ik heb een puntje gemist maar niemand weet wie hem gemaakt had. Was het Jaimy nee was het jordy dan nou geen idee. Lotte maakte een afstand kansje 05-10 dus ik moest opletten. En niet veel later zag ze nog zo’n kans en maakte Lotte er 05-11 van. En weer kreeg Aurora een stip steeds bij de doorloopballen Word een aandachtspuntje 06-11. En daar was hij dan eindelijk kregen we via Damantha een stip en Nienke wist deze mooi in het mandje te leggen 06-12. Nu zaten er nog twee spelers te wiebelen op hun stoeltjes voor wie kwamen Mischa en Kim erin was het Lieke die zo gegroeid was in haar spel of Damantha die altijd last heeft van haar overstrekte knietjes.  Nee het was Lotte en bij de heren dan die gingen toch wel lekker maar Timo nam een plek op de bank. En Lieke liet gelijk zien dat haar plek in de A1 niet onterecht was want via een korte kans maakte ze er 06-13 van en vlak erachter aan maakte Rick op flinke afstand 06-14 van.

Aurora zag ook nog een gaatje 07-14 en nu was het jongetje van het score bord in de war en had er alvast 7-15 van gemaakt. Dit klopte ook wel want vlak voor het eindsignaal klonk maakte Damantha dat ook waar.
Nou sorry voor het lange verslag maar wij hebben ervan genoten ondanks de flinke schoonheidsfoutjes.

Tot volgende week dan speelt de A1 thuis tegen Zaandam zuid A1 komen jullie ook kijken?

Groetjes,
Daantje