Hoe zal het onze teams vergaan?

Deze week spelen alle teams een uitwedstrijd. Voor de één zal dit in het teken staan van de revanche op vorige week en voor de ander is het hopen dat de resultaten van vorige week geconsolideerd kunnen worden.

E1
Onze E1 gaat opnieuw een pittige wedstrijd tegemoet. Zij gaan naar Purmerend en ontmoeten daar BEP e1. Dat won zijn eerste wedstrijd met duidelijke cijfers, maar dat zegt natuurlijk nog niet alles. Gewoon heel goed je best doen en plezier maken met elkaar en dan komen de doelpunten vanzelf. Als je na afloop kunt zeggen dat je een leuke wedstrijd gespeeld hebt dan is winnen of verliezen nu nog niet zo verschrikkelijk belangrijk. Ik denk dat een gelijkspel al een heel mooi resultaat zal zijn.

D1
Onze D-tjes hoeven niet zo heel erg ver te reizen. Tegen Blauw Wit d2 kunnen zij de eerste punten gaan binnen halen. Blauw Wit deed het de eerste wedstrijd niet zo heel erg goed, dus een flinke overwinning moet mogelijk zijn. Goed luisteren naar jullie coaches en dan reken ik op de 2 punten.

C1
Een weekje later als de rest mag de C1 dan ook aan dit korfbaljaar beginnen. In Weesp tegen Argus ontmoeten zij de ploeg die de enige wedstrijd die tot nu toe in deze poule is gespeeld ruim wist te winnen. Een voorspelling is moeilijk maar ik gok toch op twee punten voor de C1. En dan weten we gelijk wat er deze competitie mogelijk is voor de C1.

A1
Onze A1 gaat naar Haarlem naar Aurora A2. Voor zover je dat na 1 weekje mag zeggen is dit een wedstrijd tussen de twee koplopers. Na wat ik vorige week gezien heb ga ik er van uit dat onze junioren ook deze wedstrijd de boventoon zullen voeren. Ik zeg een overwinning voor Rohda en voorlopig helemaal alleen aan de kop van de ranglijst.

Rohda 4
Het vierde gaat naar Woudenberg. Vorige week sprong ons vierde qua score er met kop en schouders boven uit. Als enige team boven de 20 goals, de rest bleef allemaal onder de 15. Op basis van dit gegeven en omdat Rohda 4 zelden verliest durf ik ook in deze wedstrijd wel een overwinning voor Rohda te voorspellen.

Rohda 3
Na het goede begin vorige week mag het derde dit succes proberen voor te zetten bij Tweemaal Zes dat haar eerste wedstrijd weliswaar verloor maar daarin wel 16x wist te scoren. Het zal dus op de verdedigende kwaliteiten aankomen en die schat ik bij ons derde net even wat hoger in. Dus ook nu weer een overwinning voor ons derde.

Rohda 2
Het tweede speelt in Zeist tegen Dalto 3 dat zijn eerste wedstrijd ook heeft gewonnen met nagenoeg dezelfde cijfers als Rohda 2 zijn wedstrijd won. Als we verdedigend kort genoeg durven te volgen dan moet ook nu een overwinning mogelijk zijn gebaseerd op het vertoonde spel uit de voorbereiding en in de eerste wedstrijd. Ik denk wel dat het er om gaat spannen, maar reken op een kleine overwinning.

Rohda 1
Het eerste mag naar Leiden om daar tegen mede-promovendus Sporing Trigon  te bewijzen dat de nederlaag van afgelopen week een flinke vergissing is geweest. Sporting Trigon lijkt na de eerste wedstrijdronde al een beetje de zwakke broeder in deze poule vanwege de slechts 12 doelpunten die zij vorige week wisten te scoren. Weten we deze week het koppie er bij te houden dan verwacht ik niet al te veel moeilijkheden en zie ik een flinke overwinning met zeker 5 à 6 doelpunten verschil in het verschiet.

Dat was het dan weer voor komend weekend. Of ik niet te positief gestemd ben in mijn vooespellingen. Ik denk het niet. Ik verwacht dit seizoen zeker bij de ouderen (junioren en senioren) heel veel overwinningen. Bij de jongsten (pupillen en aspiranten) zitten nu eenmaal veel beginnende korfballertjes en dat maakt het net even allemaal wat moeilijker, maar ook daar zullen we gaan zien dat gedurende het seizoen de reiultaten steeds beter gaan worden.

Of ik het verkeerd heb? We zullen het gaan zien.

Tot volgende keer,
Adri