Deze zaterdag trapte ons eerste af voor de eerste wedstrijd van dit jaar in zowel figuurlijk als letterlijk een nieuwe omgeving. Figuurlijk omdat we na het kampioenschap van vorig jaar dit jaar een klasse hoger in de hoofdklasse B gaan uitkomen. Letterlijk omdat in de zomervakantie onze accomodatie een complete metamorfose heeft ondergaan. Het heeft er allemaal behoorlijk om gespannen of alles wel op tijd klaar zou zijn, maar gelukkig was één dag voor de Masters vorige week het veld weer te bespelen en dus konden we ons dit weekend opmaken voor de wedstrijd tegen DSC uit Eindhoven, de nieuwbakken korfballeagueclub en op grond daarvan alleen al één van de favorieten voor de titel op het veld dit jaar.
Kosten noch moeite waren in ieder geval gespaard om er een mooie dag van te maken. Het weer werkte mee en op de diverse uitnodigingen waren vele (oud-)Rohdianen afgekomen. Zodoende heerste er een gezellige sfeer, die nog eens werd verhoogd door de puike wedstrijd die Rohda 2 afleverde tegen het tweede van DSC 2 (20-16 overwinning). Vervolgens de officiële opening van het nieuwe veld met een kort verslag van de afgelopen periode door onze voorzitster en het startschot van de wedstrijd middels het nemen van de uitbal door Ronald Mauer van het stadsdeelbestuur Nieuw West. En daarna kon het dan allemaal beginnen. Bij ons eerste is er ten opzichte van vorig jaar in het veld niet zo heel veel veranderd. Van Blauw Wit is Leanne Aurik overgekomen en zij heeft de plaats ingenomen van Amber, die voorlopig nog een poosje vanaf de zijlijn moet toekijken.
En uiteraard langs de kant niet langer het vertrouwde gezicht van coach Taco maar nu heeft coach Ruud het voor het zeggen. Zoals coach Ruud al had aangekondigd verlangt hij een ietwat dynamischer manier van spelen waarin de accenten van spelen met een pure spits verlegd is geworden naar meer allround spelers en dat ziet er tot nu toe allemaal heel aardig uit. Uiteraard moet deze speelwijze nog verder ingeslepen worden, maar de eerste tekenen zijn zeer positief.
Zo ook deze wedstrijd. Ons eerste draaide de eerste helft als een tierelier en liet zeker de eerste 25 minuten DSC alle hoeken van het veld zien (wat tegenwoordig met de kleinere velden nu ook weer niet zo heel moeilijk is. Met 10 stappen ben je van de ene kant naar de andere kant gelopen). Ons eerste ging echt als een wervelwind van start. Er werd aan de lopende band gescoord en DSC wist duidelijk niet wat ze daar mee aan moesten. Via 3-1 en 5-2 liep ons eerst naar een 8-3 voorsprong met goed korfbal en scorend over vele schijven. Deze vijf goals bleven gehandhaaf tot 11-6, maar daarna begon DSC toch wat beter in de wedstrijd te komen. Geholpen door hun enorme reboundoverwicht konden zij langere aanvallen gaan spelen en omdat wij ook minder makkelijk tot scoren konden komen kwamen zij voor rust nog wat dichterbij en was het 13-10 bij de rust. Niets aan de hand natuurlijk, gewoon het spelletje blijven spelen zoals die eerste 25 minuten, maar in die tweede helft stortte de boel daarentegen volledig in elkaar en openbaarde zich ineens weer een oude kwaal.
De meesten hielden zich in die tweede helft meer bezig met de randzaken van het korfbal en met de scheidsrechter, de onderlinge irritatie nam steeds meer toe en de focus kwam dan ook steeds minder op het eigen spel te liggen. De gevolgen waren desastreus. DSC heerste onder de korf en kon naar hartelust blijven schieten, terwijl aan onze kant veelal na 1 of 2 schoten de bal al weer verdwenen was. En dan lukt het natuurlijk niet om de voorsprong te handhaven. Laat staan om hem verder uit te bouwen. De enige die zich aanvallend niet in het moeras liet trekken was Leanne, die nog twee keer wist te scoren, maar de rest zakte heel erg ver weg. De tweede aanval zag helemaal geen kans om in die tweede helft nog een doelpunt te scoren, terwijl de eerste aanval behalve Leanne alleen via Sherida nog eenmaal wist te scoren. Drie doelpunten in één helft. Veel te weinig natuurlijk met de capaciteiten die er binnen onze ploeg wel degelijk aanwezig zijn. Mijns inziens had er dan ook best wel wat eerder gewisseld mogen worden want tot een minuut of 7,8 voor tijd kon de wedstrijd altijd nog gekanteld worden. Ondanks het slechte scoren onzerzijds wist DSC toch ook niet echt bij ons weg te lopen. Pas in de laatste paar minuten wist DSC het verschil te maken en de wedstrijd met
16-20 in hun voordeel te beslissen.
Een valse start dus van Rohda 1 tegen een lastige maar zeker niet onverslaanbare ploeg. Ik zal nu ook weer niet zeggen dat de punten voor het oprapen lagen, maar onnodig was deze nederlaag zeker wel. Volgende keer aub het koppie er bij houden. Je niet van de kook laten brengen als een scheidsrechter in jouw ogen constant de verkeerde beslissingen neemt en gewoon het eigen spelletje blijven spelen. Dan gaat het echt wel goed komen dit jaar.

Onze doelpuntemakers: Mike 4, Fred 3, Kenny 3 (1 sw), Leanne 2, Sherida 2 en Silvana 2.

Tot volgende keer, Adri