Hoe zal het onze teams vergaan?

Een nieuwe rubriek mag vandaag het levenslicht aanschouwen. Vanaf deze week gooi ik elke week zo maar wat gedachtenspinsels over het komend weekend op papier.

Niet voor niets heb ik de kop “Hoe zal het onze teams vergaan” gebruikt. Want dat zal toch het belangrijkste onderwerp worden.

Wat is er nu niet leuker dan een beetje ouwenelen of onze teams wel of niet met de overwinning zullen gaan strijken. Kortom, het zijn mijn verwachtingen en denkt u er anders over? Gelukkig maar. Want de korfbalwereld zou toch maar een saaie worst worden als er nooit discussie zal zijn, alhoewel er daar bij Rohda toch wel nooit iets van zal ontbeken. Maar dat is een heel ander verhaal.
Dit jaar is er door Rohda voor gekozen om alle ploegen op zaterdag te laten spelen en komend weekend is het gelijk een drukte van belang op ons eigen veld aangezien direkt bijna alle teams op Ookmeer in aktie zullen komen. Alleen de C1 en E1 dienen nog een weekje te wachten alvorens de (kunst)wei in te mogen.

Rohda E1
De spits zou zaterdag afgebeten worden door ons jongste pupillenteam, de E1, getraind en gecoached door Enzo, Jeffrey en Julian. Helaas wordt deze wedstrijd verplaatst naar dinsdag 6 september om 18.30 uur. Uitkomend op het  hoogste E-niveau is hun eerste tegenstander ZKC uit Zaandam, een ploeg waar vorig jaar ook al menig robbertje mee werd uitgevochten. Vaak bleven wij dan net aan de juiste kant van de score, soms trok ZKC aan het langste eind. Dat beloofd dus een spannend wedstrijdje te worden dinsdagavond om 18.30 uur. En als jullie toch moeten trainen, kunnen jullie net zo goed iets eerder komen om deze toppers aan te moedigen!

Rohda D1 & A1
Daarna om 11.00 uur liefst twee wedstrijden tegelijk. De A1 en de D1. En weet je nu wat zo mooi is. Er hoeven niet allemaal lijntjes neergelegd te worden om een veldje uit te zetten. Dat zit gewoon al in het nieuwe terrein ingebakken. Goed hè? Dus geen moeilijk gedoe meer met mensen die bij het oprollen het einde van de lijn tegen hun hoofd slingeren of lijnen die na afwinden een onontwarbare kluwen blijken te zijn. Geweldig. Maar we dwalen af.

Dus twee jeugdteams. Ten eerste de D1. Die spelen tegen Furore D1, dat altijd sterke jeugdteams op kan stellen. Dus dat wordt voor de D1 alle hens aan dek. Ook hier zien we weer de vertrouwde coaches Amy en Isabella weer langs de lijnen.
De A1 heeft qua capaciteit in vergelijking met de afgelopen jaren een hele stap terug moeten doen. Gelukkig is het gelukt om deze ploeg enkele klassen lager te kunnen laten spelen, zodat zij niet bij voorbaat al tegen van die kanszloze nederlagen gaan oplopen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit eerder van de vereniging Kleine Sluis heb gehoord, maar dat is dus de tegenstander van onze A1. Ik hoop in ieder geval dat we een leuke wedstrijd te zien gaan krijgen met uiteraard onze A1 aan de winnende hand, met Errol en Jelle als coaches langs de lijn.

Rohda 3 & 4
Vanaf 11.30 uur is het dan tijd voor de senioren. Eerst komen Rohda 3 en 4 in het veld. Onze oude krijgers van Rohda 4 gaan de strijd aan met een voor hen niet compleet onbekende tegenstander. Twee jaar terug werd nog tegen deze ploeg in de zaal aangetreden. Dat leverde destijds twee ruime overwinningen op. En al mogen de spiertjes dan misschien weer iets meer tegenstribbelen als vorig jaar en het jaar daarvoor, dat gaat waarschijnlijk niet opwegen tegen de scherpschutterskwaliteiten van ons vierde. Ik voorspel dan ook een overwinning die in de tweede helft gestalte gaat krijgen als de oog/hand coördinatie van bal naar korf weer het kenmerkende niveau van Rohda 4 gaat krijgen. Daar is nu eenmaal even tijd voor nodig na 4 korfbal loze maanden.

Rohda 3 wordt dit jaar een zeer interressante ploeg. Nadat het derde zich vorig jaar netjes wist te handhaven in de 2e klas is deze ploeg nu geïnjecteerd met een groep aanstormende jeugdige talenten en gaat de aanval op de 1e klasse ingezet worden onder de bezielende leiding van coach Ivar. Het eerste slachtoffer moet as. zaterdag DOS 2 uit Westbroek gaan worden. Opnieuw een voor mij compleet onbekende vereniging, maar ik ga van het beste uit en ik voorspel in mijn eigen toto een 1. Oftewel winst voor Rohda 3.

Rohda 2
Vervolgens is het de beurt aan Rohda 2. Zij treden aan tegen DSC 2 uit Eindhoven, een ploeg waar de afgelopen jaren wel vaker tegen gespeeld is. En met afwisselend succes. Ons tweede heeft een drastische verjongingskuur ondergaan en dus ben ik benieuwd hoe de jeugd zich tegen het Eindhovense geweld gaat houden. Ik voorspel een zeer spannende wedstrijd, waarin ons tweede in de laatste minuten op geniepige wijze twee puntjes uit het vuur sleept.

Rohda 1
En dan tenslotte het klapstuk van de dag. Rohda 1 tegen DSC 1. Op papier direkt een topper van jewelste. Rohda 1 vorig jaar ruimschoots kampioen in de Overgansklasse en in de zaal op het nippertje de playoffs voor de korfballeague gemist. En dan DSC. Tot ieders verrassing vorig seizoen in de zaal gepromoveerd naar de Korfbal League. Op het veld ging het wat minder en eindigde de ploeg uit Eindhoven op ruime afstand van de bovenste twee teams als derde in de hoofdklasse. Een zware dobber dus voor ons eerste, maar wat ik op de Masters afgelopen weekend heb gezien geeft me heel veel hoop. Hoop op een zeer goede afloop in deze clash tussen voor mij twee van de diverse ploegen die dit jaar in deze klasse om de titel gaan strijden. Ik zet mijn geld op ons eerste en verwacht een spektakelstuk van jewelste met een mooie overwinnig van drie à vier punten verschil.
Ach ja, voorspellingen doen, het is en het blijft leuk om te doen.

U denkt dat ik het compleet mis heb? Dan aan u de uitdaging om het beter te doen. Ik neem uw uitdaging met beide handschoenen op.

Tot volgende keer,
Adri