Er is weer flink geschreven door de kampgangers. Zij houden uiteraard hun ouders, maar ook de rest van de club graag op de hoogte van (bijna) alles wat ze meemaken. Lees hieronder de verslagen t/m woensdag 24 augtus:


Verslag woensdag 24 augustus

Team Jeffrey, Damantha, Micky , Larissa, Jazz Rae, Liam, Jamie Leenhouts en Senna Tromm.
Vandaag werden we weer weer lekker vroeg met pannen gewekt. We moesten ons aankleden voor de bootcamp. We moesten rondjes rennen om het veld. Nienke, Damantha en Lotte moesten met een autoband rennen omdat ze Jelle die nacht hadden natgespoten. Toen we daarmee klaar waren gingen we eten en richting het strand. Eerst mochten we even zonnen en zwemmen, daarna begon het eerste spel genaamd ren je rot. Bij dat spel moesten we met teams in een vierkant zitten en dan moest er iedere keer iemand rennen je kon andere teams uitschakelen door ze in te halen. In de volle zon was dat best zwaar, Damantha’s team werd laatste, daarna die van Nienke, toen die van Isabella en als eerste eindigde Enzo’s team. Daarna gingen we naar de Mac Donalds, dat was zeer lekker vooral voor de horsefighters want die vonden het een prima accomodatie. Eenmaal aangekomen bij het strand gingen we het volgende spel spelen, een peddelparcour. Hierbij moesten we met zn drieën tegen elkaar strijden om het snelst met een luchtbed naar de hoepel te varen en er doorheen te gaan. Wie als snelst terug op het strand was had gewonnen. We mochten daarna nog even zwemmen en zonnen. Toen we daarmee klaar waren gingen we nog vlotten bouwen, dit vlot moest worden gemaakt van melkvlessen, touw en ductape. Alweer had Enzo’s team gewonnen. Daarna gingen we terug naar huis met de auto, maar in de auto van Tessa kwamen we Charizard tegen (pokemon in pokemongo). Micky zei dat tegen Tessa en toen startte de zoektocht. Uiteindelijk bleek het dat hij op priveterein zat. Micky kon het niet laten klom over het hek heen hij had alleen niet door dat er prikkeldraad was, hij sneed zich een paar keer en ging verder. Toen hij zag dat er mensen waren moest hij wel terug en had hem dus niet gevonden. Eenmaal terug bij het kamphuus gingen we eten we aten bbq, het wat superlekker en gezellig. Deze avond was ook meteen de laatste bosavond en net als vele jaren speelden we ook dit jaar weer dierengeluidenspel. In het bos zaten 4 dieren verstopt die we alle 4 moesten vinden met onze teams. Toen we terug in het kamphuus kwamen stond er een verrassing klaar. De vuurkorven waren aangestoken en hier mochten we marsmallows boven houden. Met z’n alle gezellig liedjes gezongen en toen was het tijd om lekker te gaan slapen.


Dinsdag 23 augustus
Team Nienke, Lars, Britney, Kayo, Trevor, Quandro en Meysam

Onze dag begon met heerlijk “uitslapen” tot 9 uur. We hebben veel last van regen gehad de dagen hiervoor, maar vandaag was het prachtig weer. Ivar was jarig en daar moesten we natuurlijk voor zingen. Zijn leeftijd zullen wij niet vermelden, want daar wordt hij niet zo blij van.

Na ons ontbijt gingen we naar het dorp. Daar mochten we eerst een uurtje rondlopen en daarna speelden we een, voor ons, nieuwe spel: de Vossenjacht. Hierbij moesten we verschillende Rohdianen zoeken. Waaronder het nieuwe aanwinst van de selectie: Job Ammerlaan en zijn ouders. We zochten naar: Kolonel Eenoog, Sergeant Mankepoot, Kapitein Speurneus, Luitenant Wegwijs, Generaal Schutter en Majoor Planner. Bij dit spel werden we ondanks dat we aan het rennen waren, helaas toch tweede. Het team van Enzo werd eerste.  En zoals gewoonlijk waren team Jeffrey en team Isabella nog lang bezig nadat wij al klaar waren. Dus mochten we nog een tijdje door het dorp lopen.

Na het dorp gingen we met z’n allen naar de kanovijver. Hier kan je kanoën, zwemmen en spelen in de speeltuin. Zoals ieder jaar deden we een wedstrijdje. Bij de pupillen dames was de winnaar: Larissa, bij de pupillen jongens was de winnaar: Quandro, bij de aspiranten dames: Lotte en bij de aspiranten heren: Mischa. Verder werd er veel gezonnebaad en gekletst. Ook kregen we allemaal een ijsje vanwege de verjaardag van Ivar en het mooie weer.

Rond vijf uur was het tijd om terug te gaan naar de hoeve om spaghetti te eten. Na onze corvee moesten we allemaal een beetje haasten om op tijd weg te gaan naar Harderwijk, waar Rohda 1 en 2 een oefenwedstrijd speelden tegen Unitas. Ondanks dat we ons best hebben gedaan om ze aan te moedigen, mocht het niet baten. Allebei de wedstrijden werden helaas verloren.

Na de wedstrijden was iedereen moe toen we terug kwamen. Voor het slapen gaan werden er eerst nog eierkoeken met slagroom en hagelslag gegeten en daarna was het tijd om naar bed te gaan.

De eerste ochtend van ons kamp werden we wakker gemaakt door Jelle met pannen, en die moesten we natuurlijk nog terug pakken. Dus Lotte, Nienke en Damantha besloten om half 3 naar Jelle te gaan toen hij sliep en hem nat te spuiten met en waterpistool. Helaas was Jelle (en de anderen heren ook)hier niet zo blij mee(ondanks dat hij het zich niet meer herinnerd) en moesten de meiden nog harder hun best doen bij de bootcamp van de volgende ochtend.


Maandag 22 augustus
Team Enzo, Lotte, Britt, Lot, Fender, Trecy, Jamie Braat.

De maandagochtend was voor het eerst een beetje lekker, wij mochten een uurtje langer slapen omdat wij zondagavond een dropping hadden. Na het lekkere ontbijt gingen wij zingen. Wij zingen voor mijn vriendin Isabella, die 18 jaar was geworden. Na onze mooie zangkunsten te hebben vertoond, gingen wij ons klaar maken voor een nieuw spel. Dit nieuwe spel dat bedacht was door Ivar heette zwerkbal. Je moest met een frisbee overgooien naar elkaar en proberen te scoren in het doel, in het doel hingen 2 auto banden die 100 punten waard waren en er hing 1 hoepel die 50 punten waard was. Je moest proberen de frisbee daar door heen te gooien. Na dit fanatieke en leuke spel werd bekend gemaakt wie er had gewonnen, gelukkig heeft het beste team dit spel gewonnen en dat zijn wij natuurlijk, namelijk team 2!!! Nadat wij klaar waren met dit spel kregen wij een erg lekkere verrassing van mijn lieve schoonouders (Raymond & Bianca) die een lekker taartje hadden meegenomen.
Zoals elke dag gingen wij weer bosspelletjes spelen. Dit keer gingen wij het leukste spel spelen, levend stratego. De teams werden verdeeld, het team van Isabella ging samen met het team van Enzo met de leiders Errol, Tessa en Sherida. En aan de andere kant zat het team van Jeffrey en het team van Nienke samen met Stephanie, Ivar en Jelle. Na jaren werd dit spel eerlijk gespeeld en ging niemand zeuren op de tegenpartij. Dit spel duurde uiteindelijk 90 minuten omdat niemand de vlag kon vinden. Omdat wij de vlag niet hadden gevonden ging het om de punten, na uren berekenen bleek het dat het beste team alweer had gewonnen. Team Enzo en team Isabella trokken aan het langste eind en wonnen dit spelletje. Omdat wij nog tijd over hadden voordat onze keukenprinsessen het eten klaar hadden gingen wij nog 1 spel spelen. Wij speelde dit spel weer met dezelfde teams, dus team Enzo + team Isabella VS team Jeffrey + team Nienke. Dit spel heet diefje met verlos, dit spel bestaat uit een team van boeven en een team van politie agenten. De boeven kregen 3 minuten voorsprong om zich te verstoppen in het bos, na deze 3 minuten was het voor de politie tijd om de boeven te vangen. Als dit was gelukt bracht de politie de boef naar een boom, bij deze boom werd een slinger gemaakt van boeven en van kleding, hoe langer de slinger hoe verder de boeven konden komen met hun armen. Als er een politie agent in de buurt was en hij werd getikt door een boef, waren alle boeven weer vrij en mochten gelijk weer het bos inrennen om zich te verstoppen. Een andere manier was dat een teamgenoot van de boeven onder de slinger door zou rennen. Na 2x 20 minuten te hebben gespeeld bleek het maar weer wie het beste team heeft. Team Enzo en team Isabella hadden dit spel weer gewonnen. Eenmaal terug in het kamphuis konden wij gelijk aanschuiven aan tafel en stond daar een heerlijke schnitzel klaar met salade en aardappeltjes. Rond een uurtje of 9 vertrokken wij weer richting het bos, weer tijd voor nieuwe, onbekende spelletjes. Wij begonnen met het spel kruipen en sluipen, de kinderen begonnen bij punt A en moesten ongezien naar punt B sluipen. Punt B was aangegeven door een touw dat was vastgemaakt aan de bomen, waar lichtjes aan vast gemaakt waren. Maar, het klinkt makkelijker dan het is omdat er tien meter voor punt B politie stond te wachten, de politie bestond uit 4 koppels. Deze koppels waren verdeeld over de breedte van het bos zodat het extra moeilijk was voor ons. Je ging met je groepje bij Ivar staan op punt A. Zodra hij aangaf dat je mocht lopen begon het spel. Bij het starten merkte je al dat er toch een paar kinderen bij zaten die het nog eng vonden, toch hebben die het gedaan en vonden het achteraf super cool. Na een tijdje kwamen ook Lotte en Senna J aan op de verzamelplek, wij vroegen ons al af waarom het zolang duurde maar Senna J wilde echt niet gezien worden dus die hebben een tijdje stil op de grond gelegen.
Nadat de kinderen allemaal onder de lijn waren gekropen bij punt B werd het volgende nieuwe spel uitgelegd, dit spel heette omgekeerd verstoppertje. De bedoeling van dit spel is dat niet 1 persoon de kinderen moet zoeken, maar dat alle kinderen juist 1 persoon moesten zoeken. Wij deden dit voor de eerste keer en het was nog even een beetje moeilijk voor de kinderen om de verstoppers te zoeken. De verstoppers ( Enzo en Jeffrey) kregen de opdracht om muisstil in het bos te gaan liggen op een plek waar niemand ze zou kunnen vinden. De deelnemer die als eerste de verstoppers zou vinden kreeg een kaartje met 25 punten, de tweede die ze zou vinden kreeg 24 punten, etc.
Na een uur lang zoeken waren de eerste twee mensen gearriveerd bij de verstoppers, het waren Mischa en Lot. En na al deze bosspelen was het tijd om lekker te gaan slapen.


Zondag 21 augustus
Team Isabella, Mischa, Rick, Elise, Robin(Robert), Jahlysa en Senna Jansen 

We werden na onze eerste nacht wakker gemaakt door Jelle, iedereen denkt dat Jelle lief is maar hij maakte onze wakker met deksels. Binnen 15 minuten moesten we klaarstaan om te beginnen aan de bootcamp, het regende buiten dus mochten we binnen bootcampen. Na het bootcampen was het tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt begonnen we aan de zevenkamp. De spellen waren: tafeltennis, bolwen, midgetgolf, limonadepong, planken en wall-sit en als laatst dobbelen. Bij midgetgolf had onze Robin gewoon een hole in one! Ook hadden we 2 toppers bij het planken en wall-sit Mischa had bij wall-sit 5 minuten en Mickey bij planken 5 minuten. Team van Enzo had corvee en moest de tafels dekken voor de lunch. Vanaf het moment dat we aan het lunchen waren begon het heel hard te regenen waardoor het volleybal uitgesteld moest worden tussen de teams: Enzo en Isabella. Toen we zagen dat het even droog was begonnen we snel weer aan ons spel tot het weer ging regenen, zo ging het de hele middag door. De winnaar van het volleybal was geworden het team van Jeffrey. Vandaag was niet zo een productieve dag maar toch moesten we ons weer klaar maken voor het avond eten dat werd weer gedaan door team Enzo. We kregen als avondeten soep met een paar kleine hamburgers, alleen 1 een tip voor volgend jaar iets meer eten want we hadden allemaal nog een beetje honger. De groep werd door 2 verdeeld, de pupillen en de aspiranten. De pupillen liepen een kleine dropping met Sherida en Kimberley, bij de aspiranten liepen Ivar, Stef, Tessa en Jelle mee op een afstand van 8 km. Toen we uitstapten dachten we dat we dichtbij de Mac waren, dat was eigelijk ons eerste doel. Uit eindelijk door onze Ivar zijn we de dijk opgegaan en hebben we de hele dijk af gelopen we dachten eerst dat we helemaal verkeerd waren. Ivar en Jelle probeerde de dames nog bang te maken door het verhaal van de gevonden baby te vertellen aan ons, maar niemand is bang. We zijn stoere meiden. Toen kwamen we een bord tegen en gingen we de goede kant op! Om 12 stonden we stil bij een lantaarnpaal en gingen we zingen voor onze team captain Isabella die werd 18 jaar. Na 2,5 uur lopen waren we terug bij het kamphuis. Daar kregen we warme chocolade melk met slagroom, met knakworstjes en spekjes. Om te vieren dat Isabella 18 was geworden dronken we met de leiding een drankje op haar. En al snel ging iedereen daarna na bed om lekker te slapen.


Zaterdag 20 augustus
Team Jeffrey, Damantha, Micky , Larissa, Jazz Rae, Liam, Jamie Leenhouts en Senna Tromm.
We kwamen aan bij het kamphuus, waar we moesten we wachten tot we de kamers in mochten.

We gingen een parcours afleggen met hindernissen de Kangoeroes moesten 1 rondje rennen, de pupillen moesten er 2 en de aspiranten moesten er 3. De Kangoeroes vonden het super leuk en werden dikke vrienden.
Het was leuk en zwaar, maar uiteindelijk kregen we een letter en dat bepaalde in welk team je kwam.

Team 1 dat is het team van dit geweldige verslag, Team 2: Enzo, Lotte, Britt, Lot, Fender, Trecy, Jamie Braat.
Team 3: Isabella, Mischa, Rick, Elise, Robin(Robert), Jahlysa, Senna Jansen en als laatst team 4: Nienke, Lars, Britney, Kayo, Trevor, Quandro en Meysam. Toen de teams bekend waren gingen we met alle teams indikken. Bij indikken ga je  met ze allen in een rij zitten en een lied zingen, als je ‘’he’’ hoort moet je naar voren aansluiten tot het niet meer krapper kan.

Even later gingen we met alle teams aan tafels zitten en bandanas maken je moest daarop een wapen maken en een naam verzinnen. Toen we klaar waren met bandanas maken gingen we werken aan ons paspoort, we moesten verschillende dingen meten en doen. We moesten onze bloeddruk opmeten, krachttrainingen, omtrek van spierbal meten en je lichaam wegen en meten. Daarna gingen we woorddoelen, alweer werden de Kangoeroes, pupillen en aspiranten gescheiden van elkaar. We stonden met z’n vieren om de korf en moesten er omstebeurt op schieten, als je dan had gescoord moest  je een letter halen bij de leiding die je dan onder je pion legde daarna draaide iedereen met de klok mee naar de volgende pion met al deze gewonnen letters moest je een zo’n lang mogelijk woord creëren. Het langste woord van deze editie van woorddoelen was doebabytjes van Rick maar het mooiste woord was gemberthee van Lotte  . Uiteindelijk had  iedereen wel een beetje trek dus gingen we eten. Iedereen had thuis iets gemaakt en er waren heel veel lekkere dingen op de tafels. Toen iedereen was uitgegeten mochten we even chillen, de kangeroes waren lekker aan het spelen met zijn vieren. Daarna gingen we  naar het bos om een spel te spelen, dat spel was het douane spel. Er waren smokkelaars en douanes, de smokkelaars moesten geld naar de post van de douanes brengen en de douanes moesten hun tegen houden en het geld afpakken. Het team met het meeste geld won. De winnaars waren zoals verwacht team 1 en team 3. De helft van het kamp ging hoesten en de rest ging lekker in zijn bedje liggen.