Morgen speelt de ROHDA selectie haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Bij een laatste thuiswedstrijd nemen we helaas ook ieder jaar van een aantal mensen afscheid.

Zo neemt Rohdiaan (in hart en nieren) Kira na meer dan 215 wedstrijden in ROHDA 1 gespeeld te hebben en haar debuut te hebben gemaakt op haar 15de (!) afscheid van het korfbal en ROHDA. Ze gaat zich volledig storten op haar maatschappelijke carrière. We wensen haar natuurlijk heel veel succes en gaan haar zeker missen in de selectie.

Behalve Kira nemen ook Errol, Anika en coach Taco Poelstra afscheid.

Errol, ons bestuurslid en scheidsrechter, stopt na dit seizoen ook in de selectie. Of Errol blijft korfballen is nog onzeker, maar Errol gaat in ieder geval voor zijn carrière als scheidsrechter. Wij hopen dat Errol nog nauw betrokken blijft bij de club en wie weet zien wij hem volgend jaar toch nog in ROHDA 3 vlammen. We wensen hem heel veel succes.
De altijd vrolijke Anika, 3 seizoenen vaste waarde in ROHDA 2 gaat zich volledig storten op haar studie (Spaans). Dit seizoen was de combinatie studie, werk  en korfbal moeilijk te combineren. We wensen haar heel veel succes. Adios Amigos!

Taco gaat na 3 jaar het stokje overdragen aan Ruud Willemsen. Taco heeft ROHDA de afgelopen jaren naar een hoger niveau gebracht. Naast zijn grote naam heeft hij ROHDA ook weer op de kaart gezet als gevaarlijke “outsider” in de Hoofdklasse. De doelstelling en ambitie was om van ROHDA een stabiele Hoofdklasse ploeg te maken. We kunnen wel zeggen dat dit onder Taco gelukt is. Hier zijn we Taco natuurlijk heel dankbaar voor en wensen hem veel rust toe met zijn familie in het hoge Noorden 😉

Ook René Kruse gaat afscheid nemen als coach van ROHDA 2. Imre Kaptein, nu nog coach van Roda Westzaan 1, zal René volgend seizoen opvolgen. Imre Kaptein(43) is een ambitieuze en enthousiaste trainer die staat te trappelen om te beginnen bij ROHDA. We nemen natuurlijk geen echt afscheid van René, want als hoofd Korfbalzaken en vader van Jeffrey zien we hem natuurlijk nog vaak genoeg op het veld. Bedankt René en welkom Imre!

Er staat een mooie en bijzondere dag te wachten, want ROHDA 2 moet ook winnen van koploper KCR om nog kans te maken op het kampioenschap. ROHDA 2 speelt om 14:00 uur en ROHDA 1 om 15:30 uur. Ze hebben jullie support hard nodig!

Kortom: een bijzondere en belangrijke, dus genoeg redenen om te komen kijken.

Tot morgen!

PS. Mocht je er morgen echt niet bij kunnen zijn, dan is er altijd nog de Rohda’s Dinner Award waar je je voor kan opgeven om het seizoen mooi af te sluiten! Geef je hier op!