Wie afgelopen week mijn verslag van de wedstrijd tegen Die Haghe heeft gelezen weet inmiddels welk een idioterie zich aan het ontwikkelen is binnen onze korfbalwereld. Wie het niet gelezen heeft, het staat vast nog wel op de site, maar voor die mensen zal het verlies van ons eerste zaterdag tegen De Meeuwen als een enorme verrassing zijn aan gekomen.

Min of meer gedwongen door deze ontwikkelingen is ook onze technische staf van Rohda 1 en 2 tot de conclusie gekomen dat willen we Rohda 2 niet de dupe laten worden ook wij de teams om moeten gooien en dus speelde ons eerste als tweede en ons tweede ging de strijd aan met Meeuwen 1.

En zo kon het gebeuren dat Rohda 1 al om 2 uur in het strijdperk aantrad tegen Meeuwen 2. En als je nu denkt dat was natuurlijk een walk over dan kom je toch echt bedrogen uit, want we hadden zeker de eerste helft toch behoorlijk meer moeite dan je mag verwachten om afstand te nemen. Uiteraard hebben we wel de hele wedstrijd aan de goede kant van de score gestaan maar tot 6-8 bleef Meeuwen steeds dicht op de hielen. Vanaf deze score konden we wat meer afstand nemen en werd het gaatje vergroot naar 4 punten om uiteindelijk te gaan rusten met een 10-13 voorsprong.

In de tweede helft ging het wel gelijk naar een ruime voorsprong. Binnen een paar minuten was het 10-17 en was de missie volbracht. Het verschil werd daarna steeds op 6 a 7 punten gehouden en pas tegen het einde kon Meeuwen nog ietsje dichterbij komen.

Door al het gedoe met al die clubs die spelers van 1 in 2 gaan zetten zie je nu de raarste uitslagen. Zo verliest kampioenskandidaat Rust Roest 2 met 10-20 van BEP dat ook met spelers uit het eerste aantrad. En daardoor is nu de rare situatie ontstaan dat de onderste ploegen plotseling in rap tempo de rest aan het inhalen zijn waardoor nu ineens plekken 1 t/m 7 om het kampioenschap gaan spelen maar ook om de tweede degradatieplek.

Maar goed, we zullen het gaan zien de komende weken.

Dan de wedstrijd van de mensen van het tweede tegen De Meeuwen 1. Op voorhand werd er natuurlijk al rekening mee gehouden dat dit dan wel eens de eerste nederlaag van het seizoen voor ‘Rohda 1’ kon gaan worden. Maar wat hebben jullie ons verrast, want tot een kwartier in de tweede helft ging het gelijk op. Toen begonnen de krachten langzaam weg te vloeien en wist de Meeuwen het verschil op vier (16-12) te zetten. Tot aan die tijd was er eigenlijk nauwelijks verschil te zien tussen de Meeuwen en Rohda en dat is toch absoluut een compliment waard. Het was wel heel snel 4-0 maar toen jullie eenmaal een beetje gewend waren werd de strijd vol elan aangegaan en had De Meeuwen de handen vol aan jullie. Na die 4-0 kwamen jullie terug in de wedstrijd. Omdat Amber voorlopig haar laatste wedstrijd speelde was het handiger om haar wel in Rohda 1 te laten spelen gezien de reglementen en zij opende voor Rohda met een doorloopbal de inhaalrace. Via 2 strafworpen van Errol en een schot van Jeffrey kwamen we op 5-4 waarna De Meeuwen weer naar 8-4 uitliep. Vanaf dat moment kreeg Jordy zijn vizier op scherp en snel achter elkaar scoorde hij 8-6, Amy liet ons juichen bij 9-7 en opnieuw Jordy van afstand zorgde ervoor dat er bij rust nog niks verloren was bij 10-8.

De tweede helft begon helemaal sensationeel. Binnen de kortste keren hadden Jeffrey met een strafworp en Amy van afstand de 10-10 op het scorebord. En daarna 11-11 via weer Jordy. Een sensatie hing in de lucht ook toen Kimberley met een droog afstandschot de 13-12 liet aantekenen. Zoals ik hiervoor echter al zei, de krachten begonnen wel langzaam af te nemen en De Meeuwen profiteerden door weer naar vier punten verschil uit te lopen (16-12). Jordy maakte nog 16-13 maar het werd tijd om de krachten te verversen en dus werden Mike, Kenny, Silvana en Sherida ingezet. Waarom weet ik niet, maar na de wissels was het verband helemaal uit het team. De wissels pakte niet goed uit, maar door doelpunten van Mike 2x en Kimberley bleven we nog een poosje op drie doelpunten hangen. Iedereen had echter wel in de gaten dat dit het niet ging worden. Na 19-16 stokte het bij ons helemaal en liep De Meeuwen zelfs naar de grootste voorsprong in de wedstrijd (22-16). Dat Cenne en Mike uiteindelijk nog de eindstand op 22-18 bracht was alleen nog van belang voor de statistiek. De nederlaag was een feit. En dus werd het wachten op de uitslag van BEP dat in Eindhoven tegen Rust Roest speelde maar een half uur later dan wij waren begonnen. De tussenstanden stemden ons echter zeer tevreden want Bep stond met nog 20 minuten 4 of 5 punten achter omdat ook zij spelers hadden overgeheveld van het eerste naar het tweede en zij dus met een incompleet eerste aantraden. Voor die laatste 20 minuten bracht BEP haar topscorers alsnog binnen de lijnen en zij deden wat bij ons nagelaten werd. In die 20 minuten zag BEP kans onder aanvoering van deze twee mannen de achterstand volledig weg te werken om uiteindelijk met 1 punt verschil de winst te pakken. En dus konden we voor de tweede keer ons kampioensfeest uitstellen.

Het leuke hiervan is wel dat we nu over twee weken thuis kampioen kunnen worden. Maar dat is niet zo maar even gedaan, want we krijgen dan Vriendenschaar op bezoek, een ploeg die voor de zaal geen wedstrijd wist te winnen, maar na de zaal juist alles wel heeft gewonnen.

Ook ons tweede speelt dan tegen Vriendenschaar. Dat team hangt troosteloos onderaan en alleen een wonder kan hen nog redden. Dus als het allemaal een beetje meezit en het loopt zoals het hele seizoen al gelopen heeft dan moeten de vier punten in Amsterdam te houden zijn. Ik hoop dan wel dat de zon dan ondertussen begrepen heeft dat het tijd is om eens voorgoed uit haar winterslaap te komen, want ik ben zo langzaamaan wel een beetje klaar met die kou en hagel en sneeuw. Het lijkt mij uiterst aangenaam om over twee weken eindelijk eens in een warm temperatuurtje in T-shirtje en korte broek te kunnen kijken hoe onze selectie de overwinningen binnen gaat halen. En ik hoop dat er dan ook velen getuige zullen zijn van een glorieus kampioenschap van Rohda 1.

Doelpuntenmakers eerste wedstrijd: Silvana 5, Ferdgie 5, Kenny 4 (1 sw), Mike 4 (2 sw), Sherida 3, Fleur 1, Joni 1, Giovanni 1 en Jelle 1

Doelpuntenmakers tweede wedstrijd: Jordi 5, Mike 3 (2 sw), Amy 2, Kimberley 2, Errol 2 (2 sw), Jeffrey 2 (1 sw), Amber 1 en Cenne 1

Foto´s van de wedstrijd De Meeuwen 1 – Rohda 1 zijn gemaakt door Wim Bos en te vinden op Facebook.
Het wedstrijdverslag is van De Meeuwen kunt u hier lezen.

Tot volgende keer, Adri